מערכת COL | יום כ"ו טבת ה׳תשס״ח 04.01.2008

'משפט המס': סופר סת"ם שהעלים מס - שוחרר בערבות

לפני מספר שבועות הושק מדור כלכלי חדש ב-COL: "משפט המס". במדור השבועי נפרסם, גליון שבועי בנושאי מסים, דיני עבודה וקופות גמל בעריכת ר' אבי קדוש, חסיד חב"ד, יועץ מס מורשה, חשב שכר בכיר ומומחה לביטוח פנסיוני – הכתב הכלכלי של COL ■ והשבוע: דיני המס – אם אתה סופר סת"ם שמעלים הכנסות, יש לך ממה לפחד. סופר סת"ם חשוד בהעלמת הכנסות שוחרר בערבות של חצי מליון ₪ מה סיכוייו להמיר את ההליך הפלילי בכופר? קופות גמל – על חובת המעבידים החל מ-1.1.08 להפקיד כספים לקרן פנסיה עבור עובדיהם. דיני עבודה – מתי עובד יקבל שכר על שעות הפסקה ומתי לא ■ הגולשים מוזמנים להפנות שאלות בנושאי מס, עבודה, קופות גמל וקרנות פנסיה. השאלות ייענו לפי שיקול דעת המערכת. הגליונות השבועיים ירוכזו במדור "כלכלה וצרכנות" בצידו הימני של האתר לגליון השבועי להורדת הגליון ולהדפסתו: לחצו כאן
'משפט המס': סופר סת

דיני המס:

סופר סת"ם חשוד בעבירה פלילית של העלמת הכנסות ושוחרר בערבות של חצי מליון ₪

על פי הודעת רשות המיסים מיום 31.12.07, בית משפט השלום בת"א הורה על שחרורו בערובה של סופר סת"ם מקרית אתא החשוד בהשמטת הכנסות בשווי של מאות אלפי ₪.

רשות המיסים מנהלת חקירה, בהתבסס על מידע שהתקבל ביחידה, המעלה חשד לכאורה כי החשוד, העוסק בכתיבת מזוזות, תפילין וספרי תורה, העלים כליל את מקור עיסוקו זה מרשויות המס משנת 2000 ועד היום. בחקירתו הודה החשוד כי בשנות המס 2000-2007 ייצר ומכר מזוזות, תפילין וספרי תורה בסכומים הנאמדים במאות אלפי ₪ וכי לא דיווח על הכנסות אלו לרשויות המס. כן, הודה החשוד כי הפקדות לחשבונות הבנק שבבעלותו, בסכום מצטבר של 735,089 ₪, מקורן מהכנסותיו מעיסוקו כסופר סת"ם שלא דווחו לרשויות המס. מיוחס לחשוד כי השמיט הכנסות במזיד ובכוונה להתחמק מתשלום מס, תוך שימוש במרמה, ערמה ותחבולה, עבירה על סעיף 220 לפקודת מס הכנסה.

בימ"ש השלום בת"א הורה על שחרור החשוד בתנאים מגבילים: ערבות עצמית ע"ס 500,000 ₪, ערבות בנקאית ע"ס 50,000 ₪, צו איסור יציאה מהארץ וכן נאסר עליו ליצור קשר עם מעורבים בפרשה.

יצויין כי בגין עבירות על סעיף זה, רשויות המס אינן נוטות לקבל הצעות של תשלום כופר כתחליף לאישום פלילי ולתביעת מאסר בפועל.

קופות גמל:

פורסם צו הרחבה שמחייב מעבידים להפקיד כספים לביטוח פנסיוני של עובדיהם החל מ-1.1.2008

ביום 30.12.07, חתם שר התמ"ת על צו הרחבה המחייב את המעבידים לבטח את העובדים בפנסיה מקיפה. הוראות צו ההרחבה יחולו על כל העובדים והמעבידים בישראל, החל מיום 1.1.2008.

להלן עיקרי הצו:

כל עובד, שאין לו הסדר פנסיוני טוב יותר מזה המוצע בצו, זכאי להיות מבוטח בקרן פנסיה מקיפה (או בקופת גמל לקצבה) לפי בחירתו, ועליו להודיע על בחירתו למעביד בכתב, בפרק הזמן שקצוב בצו. עובד, שלא הודיע על בחירתו בכתב בתוך פרק הזמן הנקוב, יבוטח בקרן פנסיה מקיפה חדשה.

כעיקרון, עובד שכבר מבוטח כיום בתכנית (טובה יותר) או שהמעביד מחויב לבטח אותו בתכנית טובה יותר, יחול ההסכם שבינו לבין מעבידו, או ההסכם הקיבוצי – לפי הענין.

הצו יחול על גבר מגיל 21 ועל אישה מגיל 20 וגם עלמי שהוא מעל גיל 50 ואין לו הסדר פנסיה טוב יותר. מי שהגיע לגיל פרישה ופרש מהעבודה, לא יחול עליו הצו הזה. הפרשות המעביד בשנת 2008 יהיו 1.667% והפרשות העובד יהיו 0.833% מהמשכורת (שכר ממוצע במשק או המשכורת בפועל, לפי הנמוך). בכל שנה יגדל שיעור ההפרשות, עד שיגיע ל-10% מעביד ו-5% עובד (בשנת 2013).

מי שב-1.1.08, מועסק אצל אותו מעביד כבר 9 חודשים לפחות, יהיה זכאי כבר בינואר להפרשות אלו. מי שעדיין לו יצטרך להמתין תקופת המתנה מסוימת.

דיני עבודה:

שעות הפסקה של עובד שבהם הוא רשאי לעשות כרצונו, לא ייחשבו כשעות עבודה

בפס"ד מימון ברששת נ' מסיעי שדרות בע"מ (מיום 11.11.07), נידונה טענה של עובד בשם מימון ברששת (להלן: העובד) כנגד מעבידו - חברת "מסיעי שדרות" בע"מ (להלן: המעביד), אצלו עבד כנהג אוטובוס. עיקר עבודתו הייתה הסעה של אנשי קבע לבסיסם וליווי קבוצות חיילים בנסיעות שונות.

התביעה הייתה בגין שעות נוספות, ימי חופשה, הפרשי פיצויים ושכר שלטענתו לא שולמו לו, למרות שהיה זכאי להם. אחת התביעות הייתה בקשר לגמול שעות נוספות שלטענתו מגיע לו בגין שעות הפסקה, בהן עמד לרשות מעבידו למרות ששהה בביתו – כיון שהיה חייב להיות זמין בהן לקריאות פתאומיות של מעבידו.

אחת הטענות של המעבידה הייתה שסידור העבודה היה ידוע מראש לעובד לפחות יום או יומיים מראש ופרט למקרים בודדים בהם המעבידה שינתה את סידור העבודה או קראה לעובד למרות שהיה מצוי בביתו, העובד לא נקרא מעולם לעבודתו בצורה פתאומית במסגרת שעות אלו.

בית הדין האזורי לעבודה פסק כי "שעות העבודה", הן השעות שבהן העובד עומד לרשות העבודה, כלומר: השעות בהן לא היה חופשי לעשות כרצונו (זה לא בהכרח הזמן שבו הוא מצוי במקום העבודה). בנסיבות המקרה הנוכחי, שההפסקות היו ארוכות ובהן העובד שהה בביתו, הוא לא "נדרש על ידי מעבידו להישאר במקום העבודה" והשעות לא יוגדרו כשעות נוספות.


 

ייעוץ ומידע 
 לעצמאים ולשכירים
אבי קדוש - [email protected] E-Mail: 


לגליון הראשון ולשאלות ותשובות עם אבי קדוש: לחצו כאן
לגליון השני ולשאלות ותשובות עם אבי קדוש: לחצו כאן
לגליון השלישי ולשאלות ותשובות עם אבי קדוש: לחצו כאן

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.