מערכת COL | יום ט"ו טבת ה׳תשע״ד 18.12.2013

נעצרה חוליית גנבים נועזת מבני ברק

משטרת מרחב דן הצליחה לחשוף ולעצור חוליית גנבים מתוחכמת שפעלה לאחרונה בבני ברק ככל הנראה גם לכספת עיריית בני ברק. כל הפרטים נעצרה חוליית גנבים
נעצרה חוליית גנבים נועזת מבני ברק
(צילום אילוסטרציה: ישראל בליזובסקי)
נעצרה חוליית גנבים נועזת מבני ברק. משטרת מרחב דן בפיקודו של ניצב משנה שמעון לביא הצליחה לחשוף ולעצור חוליית גנבים מתוחכמת שפעלה לאחרונה בבני ברק ככל הנראה גם לכספת עיריית בני ברק.

במוצאי שבת פרשת ויחי בעוד הסופה משתוללת בארץ הגיעו מנהלי ישיבה ידועה ברחוב אימרי חיים בבני ברק ונכנסו למשרדי הישיבה. המנהלים גילו כי מישהו הגיע במהלך השבת ופרץ את 2 הכספות שהיו במקום ולקח את תכולתם בסך עשרות אלפי ₪.

מיד לאחר מכן התקשרו המנהלים למשטרת מרחב דן והתלוננו על הפריצה. חוקרי המשטרה שהגיעו למקום החלו בחקירת האירוע ואז התברר להם כי תלמידי הישיבה שוחררו לשבת לביתם, וכמו כן ביקשו לדעת האם בחדר בו שכנו הכספות ישנם מצלמות אבטחה.

לאחר שהתברר כי מצלמות כאלו מוצבות במקום, הם ביקשו את התמונות וצפו בהם. התמונה החלה להתברר מהר מאוד.

מדובר היה בשני בני אדם שנראו כחרדים לכל דבר ועניין, הכובעים תאמו את קדושת השבת וכך גם החליפות שלבשו, אלא שמשהו לא הסתדר בין הלבוש לדמויות שעטו עליהם את מלבושי השבת.

השניים חשדו כי במקום קיימות מצלמות אבטחה והיטו את ראשם כלפי מטה וניסו לטשטש את מראה פניהם עם שולי הכובע. אלא שלמרות חשדם של שני הפורצים ניתן היה להבחין במספר סימנים מזהים לגבי זהותם של הפורצים.

רב פקד משה עמאר קצין המודיעין המרחבי ואיתו רכז המודיעין לא התקשו להבין כי מדובר בני עבריינים מוכרים שמתגוררים בעיר, צעירים שסטו מהדרך.

לאחר מספר שעות בלשי מרחב דן עצרו את השניים אולם הכסף לא היה ברשותם. מה שכן היה זה מיידע על חברם השלישי שהשתתף על פי החשד בבצוע הפריצה.

הבלשים איתרו את מקום מגוריו בגבעת אולגה שבחדרה, ארבו לא מספר שעות עד שחזר לביתו ושם נעצר.

בחיפוש שנערך בכלי הרכב ובביתו נמצאו פירטי לבוש חרדיים שתאמו את התמונות שהיו בידי החוקרים, וכמו כן נמצא סכום כסף מכובד מהכספות.

בחקירה התברר כי מדובר בכנופיה שפעלה בתחכום רב. הגנבים היו מגיעים למקום בהם היו כספות, קודחים חור בדופן הכספת בודקים את תכולתה בעזרת סיב אופטי ומצלמה במידה והיה בה כסף היו פורצים אותה.

במשטרה חושדים כי מדובר גם בכנופיה שפרצה את הכספת בעיריית בני ברק ובממנה נגנבו למעלה מ-100000 ₪. בימים הקרובים יוגשו כתבי אישום כנגד השלושה.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.