מערכת COL | יום א' אדר ה׳תשע״ג 11.02.2013

לפיד בנאום ראשון: 10 אחוזים לא יכולים לאיים על שאר הציבור

פותח ברגל שמאל. "בעניין השוויון בנטל לא תהיה מלחמת אחים כי 10 אחוזים מהאוכלוסייה לא יכולים לאיים על שאר הציבור", כך אמר יאיר לפיד בנאומו הראשון בכנסת, במהלכו התייחס לגיוס חרדים ● במהלך המושב הראשון, שרים סיכמו את פעילותם במהלך הקדנציה האחרונה ● דיווח יאיר לפיד בנאומו הראשון בכנסת
לפיד בנאום ראשון: 10 אחוזים לא יכולים לאיים על שאר הציבור
יאיר לפיד בנאומו, היום
כתבינו הפוליטי

יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד נשא היום (שני) את נאומו הרשון במליאת הכנסת, ולא שכח, כמובן, להשתלח בציבור החרדי.

"אנחנו במשבר המתבטא ביכולתה של המדינה לפעול כריבון מול הקבוצות באוכלוסייה. זהו משבר ממלכתיות שנובע מחוסר אומץ לעמוד ולהציב כללי מותר ואסור, שלטון מיעוטים על פני הרוב".
 
לפיד הזהיר כי "בעניין השוויון בנטל לא תהיה מלחמת אחים כי 10 אחוזים מהאוכלוסייה לא יכולים לאיים על שאר הציבור".

בהמשך נאומו אמר לפיד: "נשים נשלחות לאחורי האוטובוס בירושלים והמדינה כבר אינה יודעת לומר, "אם זה יימשך, מחר לא יהיה פה אוטובוס, מפני שיש לי כללים ויש לי חוקים, והם חלים על כולם."

לא רק הציבור החרדי הוזכר בנאומו של לפיד, גם אנשי הימין הקיצוני: "פורעי חוק בשומרון חודרים לבסיסי צה"ל ומשליכים אבנים על חיילים וקצינים, סמח"ט חטיבת אפרים נפגע מאבן בראשו, וכל מה שהמדינה יודעת לעשות הוא להיות מזועזעת ולגנות את המתפרעים בשפה רפה".

"לבוא לקראת החרדים"

קודם נאומו של לפיד, שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, שלום שמחון, סיכם את פעילותו במשרד בשנתיים האחרונות, והתייחס למגזר החרדי.

לדברי שמחון, "הקו שהנחה את סדר היום של המשרד היה- שילוב אוכלוסיות רבות ככל האפשר בשוק העבודה, הדבר קריטי לעתידה של המדינה – חברתית וכלכלית כאחד, ומדובר באחד האתגרים החשובים שלפנינו", וקרא לייצר עד שנת 2020 עוד 700 אלף מקומות עבודה.

לדבריו, בימים אלו נמצאים  בשלבים מתקדמים הקמת שמונה מרכזי הכוון תעסוקתי לציבור החרדי, כשהראשונים שבהם בירושלים ובבני ברק. "כמי שלמד את הנושא לעומק, אני יכול לומר כי בכדי שנוכל לראות את התהליך מצליח - על החברה הישראלית לבוא לקראת החרדים, ולבצע את ההתאמות הנדרשות כדי לשלבם בשוק העבודה. כפייה לא מושכלת אינה הדרך, והיא תביא רק למחלוקת ולכישלון. אין לנו עניין לשנות את אורח החיים החרדי בכפייה. נכבד את אורח חייכם אבל בואו, השתלבו בשוק העבודה, ונמצא את הדרכים היעילות לעשות זאת", ציין שר התמ"ת.

שת"פ עם איראן

אחרי שמחון, נאם שר המדע והטכנולוגיה, הפרופ' הרב דניאל הרשקוביץ. "ישראל היא כמעט המדינה היחידה בעולם שבעזרת לוויינים, יכולה לזהות מחצבים בבטן האדמה", אמר.

הרשקוביץ סיכם את פעילותו במשרד בארבע השנים האחרונות והוסיף כי ישראל נחשבת כאחת משבע מעצמות החלל בעולם, וכי תקציב סוכנות החלל הישראלית עלה מ- 2 מיליון ₪ לשנה ל 180 מיליון ₪, וגילה כי ישראל מקיימת שיתוף-פעולה מחקרי גם עם אירן בנושא הקמת מאיץ חלקיקים.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.