מערכת COL | יום י"א אדר ב ה׳תשע״א 17.03.2011

ונהפוכו: "מתכון מסביב לעולם" - עכשיו שהשלוחים יבשלו

המדור הפופולרי "מתכון מסביב לעולם" ב-COL, מארח מידי שבוע שליחה אחרת מהעולם ● לקראת פורים, החלטנו לארח שני שלוחים, שיראו את כוחם במתכון משובח: הרב נחמיה שמרלינג מכפר-יונה והרב זאב רסקין מקפריסין ● המתכון של הרב רסקין - סלט רוסי משובח והמתכון של הרב שמרלינג - מתכון סודי לצ'ולנט אגדי ● ויש להם הרבה מה לספר לכם, לפני המתכונים ● מיוחד למגזין פורים  לסיפור המלא
ונהפוכו:
עד דלא ידע. מימין: הרב שמרלינג והרב רסקין (צילומים: COL)

הרב זאב-אריה רסקין

"יוונים נקבצו עליי אזי בימי חשמנים"
 
בטח אתם תוהים לפשר הכותרת בימי הפורים, אז כן אני ומשפחתי נמצאים בשליחות בקפריסין. כולם פה יוונים והם בדרך כלל נקבצים עליי בימי חשמנים...

השליחות שלנו באי השומם (רוחנית כמובן) היא לסייע, להקשיב, ללמד, לתמוך, להאכיל, להשקות, לעדר, לזבל ולקשקש בעיקר את העצים חסרי הפירות אבל גם את אלה הפוריים וכן שאר ירקות...

בפורים הבא עלינו לטובה נקרא מגילה גם בלילה וגם ביום לכל מאן דבעי, לכל דכפין, לכל דיצריך, לכל דורש, מבקש, ומחרטש ובעיקר לכל יהודי ויהודי באשר הוא, זקנים, נערים, ילדים, תינוקות ומבוגרים.

יבוא אלינו מארץ ישראל "שומבאלה הליצן" ולפי מה שהבנתי הוא הולך להרקיד, לנפח בלונים וגם לפוצץ, לעשות קסמים ואני אנה אני בא...

כפי שאשתי הרבנית הבטיחה, נראה שגם יהיה סעודה כיד המלך שתכלול, חור, כרפס ותכלת אחוז בחבלי בוץ וארגמן על גלילי שוקולד ועמודי קציצות, מיטות אורז וחומוס, על ריצפת סלטים ונקניקיות ודר וסוחרת, ויין קפריסין רב.

אה... ועוד משהו חשוב "השתייה כדת אין אונס" רק מי שיסרב להגיד לחיים, יטופל כדין!
 
פארבייסען:
מתכון סלט רוסי, סלט תפוחי אדמה במיונז מתאים לכל בית-חב"ד גם בשנות מיתון... מתכון שימושי לסלט רוסי, או סלט תפוחי אדמה במיונז מכיל מרכיבים רבים, משביעים ובריאים. ניתן להגיש כפארבייסען, להתוועדות עד אור הבוקר.

מרכיבים:
10 תפוחי אדמה גדולים, 5 ביצים, 6 מלפפונים חמוצים, 4 גזרים, 5 כפות מיונז, 1 כף חרדל, כפית מלח, כפית סוכר, שמיר, ופלפל שחור לפי הטעם. 

הוראות הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה, הגזרים והביצים במי מלח עם קליפתם לקרר את הכל, לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה, הגזרים, הביצים והמלפפונים החמוצים לקוביות של 1*1 ס"מ לקצוץ שמיר ולערבב את כל המרכיבים. 
 
מומלץ להגיש כתוספת לפארבייסען.

סלט עגבניות:
10 עגבניות, פלפל ירוק חריף, קלוי וקלוף.
2 שיני שום, מיץ מלימון אחד, מלח, פלפל שמן זית.

לקצוץ את העגבניות גס לקערה. לקצוץ את הפלפל החריף ולצרף לקערה עם יתרת המרכיבים.

לערבב היטב ולהגיש עם בקבוק יין קפריסין משובח בהכשר המהודר של הרבנות הראשית קפריסין.

● ● ●

החבר'ה מתבשלים טוב כשיש צ'ולנט

הרב נחמיה שמרלינג

קצת רקע על הצ'ולנט האגדי:
בשנה בה דיבר הרבי הרבה אודות בתי-חב"ד וסדר עבודתם היינו אני וחבריי נוסעים לפני שבת לקווינס לעזור לרב שרגא זלמנוב במבצעים ובהכנות לשבת. לאחר-מכן היינו נשארים לתפילה וסועדים את ארוחת ליל שבת ומתוועדים לתוך הלילה עם המקורבים. ב-1-2 בלילה היינו יוצאים רגלית ל-770 בכדי להספיק את ההתוועדות של הרבי.

עם ההכנות הרבות לכבוד שבת ביום שישי שלחתי את ידיי גם אל סיר הצ'ולנט ומאז הוא קנה לו שם ומעריצים...
 
כל שמחת תורה אצלנו בבית-כנסת - כולם יודעים שיוכלו לטעום מהצ'ונט, וכן בימי פגרא ותאריכי חב"ד, הצ'ולנט  משמש כ"סדר עבוידע" משלו לאחר התפילה בהתוועדות שבת.

לכב' פורים:
בית-חב"ד בכפר-יונה התפשט והשפעתו הגיעה לישובי הסביבה וכמובן לבסיסי צה"ל ובתי הכלא המצויים באזור. חוץ מהפעילות השוטפת של קריאת מגילה בבית חב''ד בכפר יונה, בבית-הכנסת, במתנ"סים ומוסדות בישוב והסביבה אנו נכנסים מערב פורים ל-24 שעות נמרצות של פעילות פורים מסביב לשעון בבסיסים ובבתי הכלא.

בכדי לתפעל את מערך הפעילות, אנו מביאים כ-30 בחורים ויחד עם אנ"ש מהישוב והסביבה אנו עורכים סבב פורים בכל האזור.

הצ'ולנט:
על איכות הצ'ולנט כאשר יש בו בשר אין עוררין ועל כן בידכם להחליט אם להכניס או לא. המתכון הינו מתכון לצ'ונט פרווה בטעם מעולה.

לקישקע:
מטגנים בצל (אפשר גם גזר מגורד-בשביל הצבע). במקביל, מנפים לקערה קמח, על כל קילו קמח מוסיפים שקית של אבקת פירה תפ"א (של מנה חמה).

מטבלים בפפריקה, פלפל, מלח ושקית של אבקת רוטב צלי.

על הבלילה הזו שופכים את הבצל המטוגן (והגזר) ולשים עד לצמיגות ומוסיפים שמן לי הצורך.

בסיר:
שמים מעט מהבצל המטוגן בסיר, מוסיפים תפ''א, שעועית לבנה ואדומה וגריסים ומטבלים במלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף, קטשופ\רסק עגבניות, רוטב ברביקיו ושקית אבקת רוטב צ'ילי.

ממלאים מים עד כ-2 ס''מ מעל התכולה ומכדררים את עיסת הקישקע לכדורים ומניחים בסיר.

נותנים לזה להתבשל ככה גוטע-גוטע (אם שמים בשר אפשר להוריד בכמות המים כי הבשר מפריש שומן ונוזלים).

טיפ: מכיוון שהשעועית מתסיסה ומוגזת, כדאי להשרות אותה 24 שעות בצ'ילי ולפני ההוספה לסיר לשטוף טוב).

כמה מילים לעם היושב בציון: מה זאת אומרת?! "ענווים הגיע זמן גאולתכם".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.