מערכת COL | יום ב' ניסן ה׳תשע״ג 13.03.2013

הליכוד הציב אולטימטום ללפיד: "נפתח במו"מ עם החרדים"

המבוי הסתום אליו נקלעו צוותי המו"מ של הליכוד ביתנו ויש עתיד סביב תיק החינוך, הביא את ראש-הממשלה לבחון את האופציה המועדפת עליו: הקמת ממשלה עם הסיעות החרדיות והבית היהודי ● חבר-הכנסת דני דנון (ליכוד) תוקף בשיחה ל-COL את יאיר לפיד: "זו לא פוליטיקה חדשה, זו סחטנות ישנה. מספר המנדטים של ש"ס ויהדות התורה דומה לזה של יש עתיד. אם לא יבין את זה ימצא עצמו מחוץ לממשלה" ● בכיר בבית היהודי: "אנחנו נגד בחירות חדשות" דנון נגד לפיד
הליכוד הציב אולטימטום ללפיד:
ראש-הממשלה בנימין נתניהו (ארכיון: ברלה שיינר)
צביקה גרוניך

המבוי הסתום אליו נקלעו צוותי המו"מ של הליכוד ביתנו ויש עתיד סביב תיק החינוך, הביא את ראש-הממשלה לבחון את האופציה המועדפת עליו: הקמת ממשלה עם הסיעות החרדיות והבית היהודי.

אתמול (שלישי) נתניהו נועד בנושא עם שר הפנים ומראשי ש"ס אלי ישי בקרייה בתל-אביב. הראשון היה שם כבר משעות אחר-הצהריים המוקדמות, כך שלא ברור עם אילו גורמים נוספים הוא נועד לצורך הקמת ממשלתו השלישית.

הפגישה עם ישי היא לא הראשונה בימים האחרונים. השניים נפגשו לפחות עוד פעמיים, וגורמים במערכת הפוליטית מעריכים כי אכן מתבשל תרגיל פוליטי שבו החרדים יכנסו לממשלה ללא 'יש עתיד'.

במפלגת השלטון החלו לתקוף חזיתית את יש עתיד. אתמול זה היה בשמם של "גורמים בכירים", הבוקר חלקם כבר מזדהים בשמם.

דנון על לפיד: "זו סחטנות ישנה"

חבר-הכנסת דני דנון (ליכוד) אמר הבוקר בשיחה ל-COL: "יאיר לפיד לא מבין שהוא נכנס כשותף לממשלה של בנימין נתניהו. זו לא פוליטיקה חדשה, זו סחטנות ישנה. מספר המנדטים של ש"ס ויהדות התורה דומה לזה של יש עתיד. אם לא יבין את זה ימצא עצמו מחוץ לממשלה".

עוד אמר דנון כי "אם ניסחט היום בדברים הקטנים, נמצא עצמנו בעתיד עם סחטנות הרבה יותר גדולה. לפיד לא יכול להכתיב את כל המהלכים שהוא רוצה".

בליכוד איבדו סבלנות, הם רואים לנגד עיניהם את מוצ"ש - הזמן שבו נתניהו חייב להגיע לנשיא המדינה ולהוכיח לו כי עלה בידיו להרכיב ממשלה, ולכן הם עושים הכל כדי שלא להחמיץ את ההזדמנות שניתנה להם.

לטענת דנון, האפשרות להקים ממשלה עם החרדים ריאלית. "אפשר להקים ממשלת מיעוט עם חמישים ושבעה חברי כנסת", הוא מסביר, "אני מניח שאם נעשה זאת וגם בבית היהודי יגלו מנהיגות, ונראה אותם מצטרפים לממשלה לאומית. אני לא רואה שמישהו ירצה ללכת לבחירות".

בליכוד לא אוהבים לראות את המתקפות מצד השותפים הטבעיים ולכן הם מעבירים מסר הרגעה. "לא נוח לנו עם המצב הקיים", מודה דנון, "אנחנו רוצים את השותפים הטבעיים שלנו יחד איתנו ואמרנו את זה מעל כל במה. הברית המוזרה של בנט ולפיד היא בעייתית מאוד וזה יוביל אותנו למצב בלתי אפשרי. אני חושב שצריך לבוא ולשים גבול לסחטנות החדשה של לפיד".

אולטימטום ללפיד

בליכוד מציבים אולטימטום מיידי וחד משמעי ליש עתיד. דנון חושף זאת לראשונה ב-COL. "יש עוד יומיים. מיד לאחר השבת נצטרך לסיים את התהליך הזה. כל האופציות על השולחן". גורם בכיר אחר בליכוד, רומז כי הועבר מסר ברור ללפיד: אם לא תחתום כעת, נפתח במו"מ מהיר עם המפלגות החרידות.

מה אתה רומז, שהפגישה בין ישי לנתניהו קשורה לאותן אופציות?

"גם בגלל זה. אני אומר לך שוב - כל האופציות על השולחן".

השניים דיברו על נושאים מהותיים?

"אני לא יכול לפרט מעבר למה שאמרתי, אבל בהחלט, אנחנו בוחנים את כל האפשרויות הקואליציוניות שעומדות, ועומדות לנו מספר אפשרויות, לא רק ללכת למתווה הזה של לפיד ובנט".

גם יהדות התורה מעורבת בסיפור?

"אני לא יכול לפרט יותר מכך".

שאלנו את משה קלוגהפט חבר צוות המו"מ של הבית היהודי, האם הם יעדיפו ללכת לבחירות במידה ויש עתיד לא יצטרפו לממשלה. "אנחנו נגד הליכה לבחירות", השיב.

לא ברור האם האולטימטום המיידי והלחץ המאסיבי מצד גורמים בליכוד, שנחשף כאן לראשונה, בא כדי להוות לחץ על יש עתיד, או שבאמת מדובר בתרגיל שידהים את המערכת הפוליטית.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.