מערכת COL | יום י"ז אדר ה׳תשע״ג 27.02.2013

המוהל שהסעיר את גרמניה זוכה מהתביעות ● ראיון בלעדי

סוף טוב בגרמניה: המוהל הרב דוד גולדברג, רבה של העיר הוף, במדינת בוואריה, זוכה מהתביעות שהוגשו נגדו, בגין "נזק לתינוקות" ● באופן די אירוני החוק הוגש ואושר בחג החנוכה, והזיכוי הגיע בפורים. "אני חושב שמדובר בשילוב מקרים שיכול להעיד עד כמה היו ניסים בסיפור הזה", אומר הרב גולדברג בראיון בלעדי ל-COL ● הרב הראשי, הרב יונה מצגר: זיכוי המוהל היה מתבקש"  זיכוי המוהל בגרמניה
המוהל שהסעיר את גרמניה זוכה מהתביעות ● ראיון בלעדי
(צילום אילוסטרציה: שלמה ניימרק)
צביקה גרוניך

סוף טוב בגרמניה: המוהל הרב דוד גולדברג, רבה של העיר הוף, במדינת בוואריה, זוכה מהתביעות שהוגשו נגדו, כמה חודשים לאחר שהוגשו בגין קיום ברית מילה, שלטענת העותרים "מילת ילדים אינה חוקית ומהווה פגיעה בגוף".

התובע הכללי של גרמניה הודיע לרב-המוהל כי כל התביעות נגדו בוטלו, התובע נתן גיבוי למעשיו של הרב והורה לו להמשיך בבריתות, משום שאין בכך כל סכנה.

בכך נדחו יותר מעשרה תביעות של רופאים, פסיכולוגים, וארגוני זכויות אדם שניהלו מאבק ציבורי ומשפטי בכל רחבי העולם, ופרט בגרמניה.

התביעות הוגשו על רקע פסיקת בית המשפט בעיר קלן, שקבע כי מילת ילדים אינה חוקית ומהווה פגיעה בגוף הילד הנימול.

חקיקה בחנוכה, זיכוי בפורים

הרב גולדברג נשמע נרגש, בשיחה ל-COL: "אני שמח על התוצאה הסופית שרשויות החוק הבינו כי מדובר היה בתביעה קנטרנית שאין לה אחיזה במציאות".

באופן די אירוני החוק הוגש ואושר בחג החנוכה, והזיכוי הגיע בפורים, "אני חושב שמדובר בשילוב מקרים שיכול להעיד עד כמה היו ניסים בסיפור הזה".

הרב מספר על השתלשלות התביעות, "הוגשו נגדי יותר מעשרה תביעות פליליות על-ידי רופאים, פסיכולוגים, וארגוני זכויות אדם, שאני גורם נזק לתינוקות והתביעות הגיעו לפרקליט המחוז בו אני מתגורר, והוא היה צריך להחליט כיצד לפעול בפרשה, האם לפתוח במשפט פלילי או לבטל את התביעות. הוא החליט להמתין עד שייצא החוק המאפשר קיום בריתות בגרמניה, ולכן אין טעם להמשיך עם התביעות הללו.

"אני המשכתי לקיים בריתות גם במהלך החודשים שנאסר לעשות זאת, לא הפסקתי. רק במדינה אחת החליטו שלא לקיים את הבריתות ולא בכל גרמניה וזה איפשר להמשיך לקיים בריתות כפי שנהגתי כל השנים".

הרב בטוח כי הזיכוי שלו ישפיע על שאר המוהלים ברחבי העולם, "כל מה שקרה סביב הפרשה הזו, גרם נזק ליהודים בכל רחבי העולם, ואף עורר מספר מקרי אנטישמיות"

אתה חושב שמאז תחילת הפרשה, ישנה עלייה במקרי האנטישמיות?

"יש אנטישמיות משני הצדדים, גם מצד הנאצים שעושים הפגנות וכל מיני פעילויות, וכן מהמוסלמים שבכל כמה שבועות הם פוגעים גופנית ביהודי אחר. בי אישית לא פגעו, אבל הייתה פגיעה ברב מקומי לפני כמה חודשים".

הרב מזכיר מקרה אנטישמי שבו רב חשוב מפרנקפורט, הנמנה על חסידות חב"ד. "הוא הותקף בידי אנטישמים, דקרו אותו בכל גופו".

הוא חושש כי מקרים מסוג זה יחזרו לרחובות גרמניה, "אני מקווה שהמקרה הזה לא יחזור שוב, בעזרת השם אנחנו מתפללים על-כך".

כזכור בשעה שהרב הראשי לישראל, יונה מצגר, פעל בגרמניה לגיוס תמיכה במוהלים, הוגשה אחת מהתלונות במשטרה על-ידי הרופא, תושב מדינת הסן, שהסתמך על פסיקתו של בית המשפט מקלן, שקבע לפני כמה חודשים כי מילת ילדים אינה חוקית ומהווה פגיעה בגוף.

הרב מצגר: "מאמצינו נשאו פרי"

בשיחה ל-COL, מברך הרב הראשי יונה מצגר, על הזיכוי: "לאור הסדרת ברית המילה בחקיקה, זיכוי המוהל היה פועל-יוצא מתבקש. אנו שמחים על כך שמאמצינו למען יהודי גרמניה ולמען שמירת מצוות ברית המילה החשובה כל כך נשאו פרי.

"אני מודה לרב יהודה טייכטל ולקהילה היהודית בברלין שזיכו אותי להיות שליח למען מטרה נעלית זו ומודה לחברי הבונגדסטאג ושרי הממשלה שאוזנם היתה כרויה לבקשותיי ופעלו ברוח זו למען יהודי גרמניה".
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.