קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







חלות לשבת חנוכה • מתכון לשבת
(יום חמישי, כ''ו כסלו תשע''ח)
כל אחד יכול! חלות לשבת חנוכה, שכולם 'יאמרו את ההלל' • החלות עשויות מבצק שמרים ומתכון קל הכנה, והתוצאות יקצרו מחמאות • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • חלות לשבת חנוכה

הכנתם חלה יפה כמו במתכון? שלחו תמונה למייל האדום והיא תצורף לכתבה>>


מאת: COL

חלות לשבת חנוכה

המצרכים:

• 1 ק"ג קמח
• כף מלח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 2 ו-3/4 כוסות מים פושרים
• חצי כוס שמן
• שליש או רבע כוס סוכר (לפי רמת המתיקות הרצויה)
• ביצה להברשה, שומשום

*גודל כוסות = לפי גודל כוס חד-פעמית

הוראות הכנה:

• להתסיס את השמרים בקערה קטנה: כוס מים פושרים (מתחשיב המים הכללי), כפית סוכר, ולערבב את השמרים יחד, להמתין מספר דקות עד שעולה קצף (נראה כמו קצף בירה שחורה)
• לשים כף מלח בתחתית קערת המיקסר, מעליו לשפוך את הקמח, שמן, סוכר, ואת השמרים התוססים, כוס ו-3/4 מים פושרים, ולערבל כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד.
• למרוח על הבצק המוכן מעט שמן.
• להשאיר להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק לחמישה חלקים שווים. כל חלק חמשת החלקים, לחלק לשניים, ולקלוע ממנו צמה, כמו בתמונות המצורפות.
• להבריש ביצה מלמעלה, ולפזר שומשום
• לאחר סיום היצירה, להניח להתפחה נוספת.
• להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, זמן אפייה משוער כ-25 דקות (בהתאם לסוג התנור ואיכותו), ועד שהחלות משחימות.

* הכנתם? שלחו תמונה למייל האדום, והיא תצורף בכתבה.

שבת שלום!


צילום: COL
צילום: COL



| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה
הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2018 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן