מערכת COL | יום י"ט טבת ה׳תשע״ז 17.01.2017

כשמשפחת בולטון התגייסה לטובת הכנסת אורחים בהאדיטש

תכונה בהאדיטש לקראת ההילולא רבה של כ"ק אדמו״ר הזקן במוצאי שבת כ"ד טבת, ובהכנסת אורחים האדיטש בראשות הרב שניאור זלמן דייטש נערכים לקבל את מאות החסידים ומקורביהם הבאים לשבות בהאדיטש ● ר' יוסף-חיים ורעייתו ברכה בולטון ממירון, בעלי מאפיית הבוטיק "ברכה ממירון" עמלים כבר בימים אלו על הכנת מאפים לטובת האורחים הרבים ● הגב' ברכה-אביבית בולטון: "ה'אלטע רבי' הזמין ואנחנו לא יכולים לסרב..." ● בפנים: תמונות עם טעם  לסיפור המלא
כשמשפחת בולטון התגייסה לטובת הכנסת אורחים בהאדיטש
למעלה: ציון כ"ק אדמו"ר הזקן בהאדיטש. מימין: בדרך להאדיטש, עוצרים בנייעז'ין: ר' יוסף חיים בולטון עם יהודי מקומי סמוך לציון האדמו"ר האמצעי. למטה: מאפי משפחת בולטון, לקראת יום ההילולא

צבי סופר, COL

הכל החל בשמחת תורה, כאשר מנהל הציון בהאדיטש ר' שניאור זלמן דייטש היה במירון, והשתתף בהתוועדות לאחר התפילה.

לאחר שטעם את המאפים מעשה ידיה של הגברת ברכה בולטון בעלת קונטורית הבוטיק "ברכה ממירון" הוא שאל את ר' יוסף חיים האם יסכימו הוא ורעייתו להגיע להאדיטש לקראת כ"ד טבת ולאפות לטובת האורחים? והוא נענה בחיוב...

כך החלה התארגנות ששיאה נמשך בימים אלו לקראת סוף השבוע הקרוב. יש לציין "במאפיית "ברכה ממירון" אופים רק מקמח מלא וקמח כוסמין, עובדה חשובה במיוחד לרגישים לקמח רגיל, ובכלל, מדובר בקמח בריא יותר.

המוצרים חלקם נאספו מרחבי אוקראינה וחלקם הובאו מישראל.

במהלך חמישה ימים של 20 שעות עבודה רצופות עמל הזוג בולטון בהאדיטש לאפות מאות לחמניות ועשרות ק"ג של עוגות ועוגיות.

"את המסע הזה התחלנו ב'בסיס האם' אצל רשב"י בבקשה לברכה והצלחה ומשם נסענו לאוהל האדמו"ר האמצעי בנייעז'ין", מספר לנו ר' יוסף-חיים.

"אין ספק שיש בי סיפוק עצום גם מעצם הזכות לבוא ולאפות אצל ה'אלטע רבי' וגם לאפשר לאנשים לאכול מאפים בריאים יותר", אומרת ברכה אביבית בולטון.

" אנשים שבאים להיות כאן ביום הקדוש כ"ד טבת ובשבת יוכלו ליהנות ממאפים מקמח מלא, כוסמין וסוכר חום או סוכר קנים, ולהיווכח שזה לא רק טעים אלא גם יותר בריא."

לבני הזוג בולטון שישה ילדים מתוכם שניים בעלי צרכים מיוחדים - מנחם מנדל ושלמה דוד חי.

איך משאירים משפחה כך לבד למשך עשרה ימים?

הגב' ברכה בולטון: "זה לא קל בכלל, בטח עם הילדים המיוחדים והכל. אבל ה'אלטע רבי' הזמין ואנחנו לא יכולים לסרב..."

אני מתאר לעצמי שלא קל לאפות במקום שונה עם מוצרים שונים?

"אכן היה מוזר בהתחלה, גם ההתארגנות היתה לא קלה. השתמשנו באחד מאולמות השינה כבאיזור אפייה מאולתר, פרסנו שולחנות והתחלנו לעבוד."

ר' שניאור דייטש אשר פיקד על התארגנות ביד רמה הביא למירון קמח מאוקראינה מבעוד-מועד, כדי שיוכלו 'לתרגל' איתו כבר במירון. בהאדיטש, כבר לא ישאר זמן לתרגולים והתאמות...

מתי פתחתם קונדטוריה במירון?

"בנוסף להכנסת האורחים שלנו יש מבנה שהסבנו אותו לקונדטוריה. זכינו שהמאפים שלנו מגיעים גם לשלוחים בחו"ל. יש שליח במדינה מסויימת שאוכל רק קמח כוסמין ואחת לחודש יוצא אליו משלוח מיוחד".

מה גורם לכם ככה לקום ולעזוב הכל לעשרה ימים של עבודה במדינה אחרת?

הגב' בולטון: "בגידול ילדים צריך להשקיע באוכל גשמי ואוכל רוחני וכמובן חייבים הרבה סייעתא דשמיא. כאשר יש ילדים בעלי צרכים מיוחדים צריך לעורר עליהם ברכה מיוחדת ולצורך כך חייבים לעשות דברים מיוחדים ולא שגרתיים. ובעזרת השם הם יקבלו ברכה לא שגרתית משמיים".

"בנוסף, אני חושבת שזה חשוב לחינוך הילדים שהם יראו שיש דברים חשובים גם מעבר לבית והעבודה, ושצריך לעשות גם למען הכלל."

*
מנהל "הכנסת אורחים האדיטש" ר' שניאור זלמן דייטש מבקש בכל לשון של בקשה מהציבור המגיע בקבוצות במשך כל ימי ההילולא ולטובתם, לעדכן בהקדם האפשרי למען תהיינה האפשרות להתארגן ולהיערך בהתאם, הן בכל הנוגע לאש"ל במקום והן בנוגע לנסיעות הלוך ושוב.

לפרטים שנ"ז דייטש: 0527638023 +380964852668

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.