מערכת COL | יום א' כסלו ה׳תשע״ז 01.12.2016

נזיד עדשים ● מתכון לשבת

בקשר עם פרשתינו פרשת 'תולדות', אנו מגישים לכם מתכון של נזיד עדשים – מרק עדשים עם אורז, ריחני טעים ומשביע, וגם מתאים לחורף  מרק עדשים עם אורז
נזיד עדשים ● מתכון לשבת

מאת: שלומית

מרק עדשים עם אורז

רכיבים:
כוס עדשים כתומות
5 כוסות מים
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
כפית (או לפי הטעם) מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת קארי
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:
מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 5 כוסות מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים במחבת עם התבלינים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
יוצקים את התערובת שבמחבת לסיר, מוסיפים את הכוסברה, השום ומיץ הלימון ומערבבים.
הערות לתשומת ליבכם:
• את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה.
• במקום כורכום, ניתן להשתמש בכמון.
• ניתן להוריד את כמות המים בבישול העדשים ל 3- כוסות ולהגיש כתבשיל על מצע אורז או דגן אחר.

בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.