קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







השליחה מגבול לבנון מציגה: קארמבל מתוק ודג פורל חלומי
(יום ראשון, כ''ח אב תש''ע)
מתכון מסביב לעולם: אור הזרקורים הופנה השבוע לעבר גבול הצפון. לאות הזדהות עם השלוחים בקרית-שמונה הסמוכה ללבנון, בחרנו השבוע להביא ממתכוניה הנפלאים של הגב' אירית ציפורי - שליחת חב"ד בעיר ● היא מביאה שני מתכונים יחודיים - דג פורל וקארמבל פירות - קינוח שכולם יאהבו, מספרת על הפעילות העניפה והמיוחדת, על שייכותם של המתכונים לגליל, ומגלה מה הקשר בין נחלי האיזור לחב"ד  למתכון המלא


מאת: שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה, הגב' אירית ציפורי - קרית-שמונה

 על המטבח הקרית-שמונתי

דגי הפורל גדלים במימי הדן, סמוך מאד לקרית שמונה, והם קלים להכנה טעימים ובריאים.

גולשי COL מוזמנים לבוא ולבקר באזור, ולהשתמש במתכון גם בצליה על המנגל.

את הקראמבל בחרתי משום שהוא עוזר לי לנצל את הפרות הנפלאים שגדלים בגליל העליון ובגולן בעונה זו, כדי לפאר את שולחן השבת או סתם לפנק את בני הבית והאורחים.

וזה הרגע להזכיר לכם ששלושת הנחלים הזורמים באזור, ומהווים את המקורות לנהר הירדן, הם: חצבאני, בניאס ודן. ראשי התיבות שלהם כמובן.....חב"ד.

שנזכה לזרום תמיד עם המקור!


 מתכון ראשון, דג פורל

המוצרים 

1)   4 דגי פורל לבנים או ורודים
2)   שמן זית למריחה

למילוי

3)   מעט מלח ים
4)  מעט כמון
5)  זר שמיר
6)  זר פטרוליזיה
7)  זר כוסברה (גם טימין מאוד מתאים, למי שמוצא בהכשר טוב)
8)  כמה שיני שום כתושות
9)  מעט שמן זית
10)  1 פלפל אדום מטוגן מקולף וחתוך לקוביות (אפשר לצלות בגריל במקום לטגן)

 אופן ההכנה 

מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הדגים, מורחים את הדגים בשמן זית ובטימין.
עוטפים את הדגים בנייר אלומיניום ואופים בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-20 דקות או על גריל פחמים למשך כ-12 דקות.
ניתן לצלות גם בגריל ביתי - הטעם יהיה מעושן יותר


 מתכון שני, קינוח קארמבל פירות
 המוצרים 

קינוח טעים שקל להכין וכולם אוהבים

לשכבת הפירות
1)   6-7 פירות שנשארו במקרר ואף אחד לא מעוניין בהם (תפוחים / אגסים / שזיפים / אפרסקים, סוג אחד או שילוב של כמה ביחד)
2)  שתי כפות סוכר
3)  מיץ מלימון אחד

לפירורי הבצק
4)   כוס ורבע קמח
5)   כוס סוכר
6)   100 גרם מרגרינה קרה מאוד (או חמאה)
7)   150 גרם שקדים טחונים (לא חובה)

 אופן ההכנה 

מחממים את התנור ל-180 מעלות,מכינים פירורי בצק מכל החומרים ושומרים בקערה במקרר. את הפירות חותכים לחתיכות גסות ומערבבים עם שאר החומרים.
מניחים את הפירות בתחתית תבנית פיירקס ועליה מפזרים את פירורי הבצק בקלילות, (לא להדק).
ניתן ורצוי לאפות בתבניות אישיות.
אופים כחצי שעה, מגישים עם גלידת וניל

 כמה מילים על השליחות 


מקום שליחות: קרית-שמונה, ישראל

מספר שנים בשליחות:
23.

אופי הפעילות: במהלך השנים הוקמו מוסדות רבים בבית חב"ד: 2 מעונות יום, 5 גני ילדים,בית תמחוי שמחלק 600 מנות חמות ביום, מרפאת שיניים ציבורית, מועדונית, "החוויה היהודית"-חנות תשמישי קדושה ומרכז תיירותי.

כל את בנוסף לבית כנסת פעיל, שעורי תורה וארוח סטודנטים.

על הקהילה:
אוכלוסית קרית שמונה היתה בעבר מורכבת  בעיקר מעולי צפון אפריקה, ונשאה אופי של עיירת פיתוח.  בשני העשורים האחרונים הצטרפו אליהם עולים מחבר העמים. כיום הקהילה הרבה יותר מגוונת ומודרנית, אך בני המקום נשארו אנשים חמים ומסבירי פנים.

קהילת חב"ד הקטנה מונה כעשר משפחות אנ"ש, שכולם תומכים בפעילות המגוונת. 

מסר:
"בשבילנו זו זכות לתת לכל יהודי שרות". היציאה לשליחות היא זכות גדולה, והפעילות הנמרצת להביא לגאולה האמיתית והשלימה, מביאה אותנו לגאולה האישית שלנו, בתוך הנפש פנימה, ובקרב בני משפחתנו.

אז קדימה - הזמן קצר והמלאכה מרובה, זה הזמן לצאת ולהוסיף כוחות למאות השליחים הנפלאים של הרבי בארה"ק!

הצעה הגשה (צילומים: מוטי שאשא)
הצעה הגשה (צילומים: מוטי שאשא)



| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה
הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2014 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן