מערכת COL
|
יום כ"ז ניסן ה׳תשע״ו
05.05.2016
האורחים לא יפסיקו להחמיא: מתכון לחלת דבש לשבת
שבת ראשונה לאחר הפסח. הנה חוזרת לה החלה עם הטחינה, החומוס והרוטב של החריימה ● קבלו מתכון לחלת דבש שטעימה בפני עצמה מתכון לחלת דבש
חלה של משפחה משרקי (ארכיון COL)
מאת שלומית
חלת דבש עגולה (בקלות ניתן לעשות ממנה צורות)
חומרים ל-2 חלות דבש:
חומרים לבצק:
• 1 ק"ג קמח חיטה לבן
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 שקית משפר לאפיה ביתית
• 1 כף שטוחה מלח
• 1 ביצה
• 1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
• ½ כוס (160 גר') דבש
• ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
חומרים לקישוט:
• ביצה טרופה למריחה
• שקדים פרוסים
• סוכר גבישי.
אופן ההכנה:
- מערבבים את הנוזלים: מים, שמן, ביצים, ודבש במיקסר
- מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של כ-10 דקות.
- מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ.
- מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
- מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השנייה.
- מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
- אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
חלת דבש עגולה (בקלות ניתן לעשות ממנה צורות)
חומרים ל-2 חלות דבש:
חומרים לבצק:
• 1 ק"ג קמח חיטה לבן
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 שקית משפר לאפיה ביתית
• 1 כף שטוחה מלח
• 1 ביצה
• 1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
• ½ כוס (160 גר') דבש
• ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
חומרים לקישוט:
• ביצה טרופה למריחה
• שקדים פרוסים
• סוכר גבישי.
אופן ההכנה:
- מערבבים את הנוזלים: מים, שמן, ביצים, ודבש במיקסר
- מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של כ-10 דקות.
- מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ.
- מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
- מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השנייה.
- מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
- אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הוסף תגובה
0 תגובות