קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|






חשבתם פעם לשנות הרגלים? קבלו מתכון לחמין פרסי עם אורז
(יום שישי, ז' ניסן תשע''ו)
שבוע לפני שאנו נכנסים לימים הרצופים במתכונים פסחיים למופת, הבאנו לכם מתכון נפלא לחמין פרסי אותנטי עם אורז, עדשים והפתעות מעניינות ● הצ'ולנט מעולם לא היה טעים עד כדי כך ● תנסו את זה בבית. בפנים: המתכון המלא  מתכון לחמין פרסי

מאת שלומית

חמין פרסי מעולה עם אורז ועדשים:

מצרכים:
● 1 ק''ג גרון \ צוואר הודו- גרונות הודו חתוכים
● 1 בצל - קצוץ דק
● 2\1 כוס שעועית אדומה
● 2\1 כוס עדשים 
● 4\3 כוס אורז פרסי
● 2 לפת – חתוכות לקוביות
● 2\1 כוס חיטה \ גריסים
● כף שטוחה - אבקת מרק עוף
● כפית שטוחה- פלפל שחור
● כפית שטוחה חוואג' למרק
● 1\2 כפית כמון
● 2\1 כפית פפריקה חריפה
● קורט מלח (בהתאם לטעם)
 
אופן ההכנה
●  משרים את השעועית לילה שלם.
● מניחים בסיר את השעועית וגרונות ההודו, ומכסים במים עד גובה הגרונות.
● מבשלים במשך חצי שעה, מדי פעם מורידים את הקצף שנוצר מעל.
● מוסיפים לסיר בזה אחר זה את הבצל, האורז, החיטה, העדשים (ירוקות או חומות), הלפת הקצוץ והתבלינים, ומערבבים.
● ממשיכים בבישול כ-20-30 דקות נוספות עד שרוב המים נספגים.
● מניחים את הסיר על הפלטה לילה שלם.
● בשעת הבישול- אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מים לפי הצורך.

• הצעות:
● ניתן להוסיף ביצים קשות לתבשיל
● לקבלת תבשיל חום אפשר להוסיף שקיק תה, או כפית קפה שחור, או 3 תמרים שלמים.




הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן