מערכת COL | יום י"ח אב ה׳תשע״ה 03.08.2015

ניצולי שואה חגגו בר מצוה מאוחרת ברחבת הכותל

חגיגת בר המצווה לניצולי שואה שהתקיימה בשבוע שעבר ל – 48 ניצולי שואה מבת ים ברחבת הכותל, מסכמת עונת פעילות ענפה, מאז פתחה "הקרן למורשת הכותל המערבי" ביוזמה החדשנית בשיתוף עם עיריות שונות, משרד הרווחה, הג'וינט ועמותות שונות ברחבי הארץ   ניצולי שואה
ניצולי שואה חגגו בר מצוה מאוחרת ברחבת הכותל
חגיגת בר המצווה לניצולי שואה שהתקיימה בשבוע שעבר ל – 48 ניצולי שואה מבת ים ברחבת הכותל, מסכמת עונת פעילות ענפה, מאז פתחה "הקרן למורשת הכותל המערבי" ביוזמה החדשנית בשיתוף עם עיריות שונות, משרד הרווחה, הג'וינט ועמותות שונות ברחבי הארץ.

מהלך חגיגות בר המצווה לניצולי שואה, נועד לרכז קבוצות של קשישים שעברו את מוראות השואה בגיל בר המצווה ולחגוג להם באיחור ברחבת הכותל המערבי, כמו לכל נער בן הגיל הזה.

טקסים אלו התקיימו באיחור של עשרות שנים, כיון שלמבוגרים אלו לא הייתה הזכות לקבל עליהם עול תורה ומצוות כראוי בעת היותם במחנות ההשמדה. במעמד המרגש כרכו הניצולים את רצועות התפילין על זרועם – חקוקת הספרות. הם חלקו את סיפורי הזוועה שחוו בשנים הקשות, ולאחר מכן ירדו לרחבת התפילה, כאשר מלווים אותם עשרות נערים חוגגים, חיילים ומתנדבים אשר נרתמו לאירוע המיוחד.

על פי נתוני "הקרן למורשת הכותל המערבי", מאז שנת 2012 ועד היום השתתפו בחגיגות הללו כ – 3600 ניצולי שואה, אשר 1100 מתוכם היו בגיל בר – מצוה בזמן השואה, ולא חגגו את שמחתם בשל אימי המלחמה.

בין החוגגים נמנו תושבי תל אביב, רחובות, רמת השרון, באר שבע, נס ציונה, כפר סבא, חיפה, מעלות תרשיחא, רמת גן, גבעתיים, פסגת זאב, ראש העין, שוהם, חדרה, חולון, בת ים, קרית ים, טירת הכרמל, קרית טבעון, קצרין, נצרת עילית, אור עקיבא, פרדס חנה, שדרות ועוד ערים וישובים רבים. המספר הגבוה ביותר של המשתתפים ניצולי השואה היו בני העיר יוקנעם, חרשים והרצליה.

רב הכותל הרה"ג שמואל רבינוביץ שליט"א ציין בדבריו: "מאורעות אלו מצביעים על הקשר העמוק של עם הנצח אל מורשתו בכל עת ובכל זמן, יהיה אשר יהיה. מחובתנו לזכור ימות עולם ולהעבירם לדורות הבאים". עוד אמר הרב שזהו אחד מהאירועים המרגשים בתפקידו, ו"אחד מהאירועים המיוחדים שיחקקו בתולדות הכותל המערבי. האור והחושך כאן בערבוביה, אך התקווה היא מוחלטת. ופה יש עדות מוחשית לנצחיות העם היהודי".

במהלך האירועים הללו סיפרו כל הניצולים את סיפורי חייהם המרגשים והמצמררים, והביעו את התרגשותם מהמעמד כשהם דומעים.

האירוע מותיר על הנוכחים את חותמו ומסמל את הנקמה בצורר הנאצי בדמות השיבה אל מסורת ישראל והוכחה כי "לעולם לא מאוחר מדי". כל הניצולים הביעו את תחושתם כי לא רק הם חוגגים אלא אתם מיליון וחצי ילדים שנהרגו בשואה ולא זכו להגיע לגיל המצוות.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.