מערכת COL | יום ה' ניסן ה׳תשע״ט 10.04.2019

האם אפשר להכשיר לפסח תנור אפייה מיקרוגל ומדיח כלים?

האם אפשר להכשיר לפסח תנור אפייה, מיקרוגל ומדיח כלים ששימשו לחמץ? ● הרב יוסף-שמחה גינזבורג משיב במדורו ב'שיחת השבוע' ● לתשובה
האם אפשר להכשיר לפסח תנור אפייה מיקרוגל ומדיח כלים?
שאלה: האם אפשר להכשיר לפסח תנור אפייה, מיקרוגל ומדיח כלים ששימשו לחמץ?

תשובה: בעיקרון, לא מומלץ להכשיר לפסח תנור אפייה ומדיח כלים, וגם ההכשרה עצמה אינה פשוטה.

תנור אפייה: לפי דעת הרמ"א תנור דורש ליבון חמור, היינו לעבור עם מבער על כל הפינות בתוך התנור (וצריך להיזהר שהמבער לא יפגע בתנור). בשעת הדחק, אפשר להפעיל את התנור בחום מרבי, ובאפייה לעטוף את המאפה היטב (מאפה יבש בלבד) בנייר כסף, ואז אינו בולע מהתנור (זאת בצירוף דעת הפוסקים הספרדים שאפשר להכשיר כך לכתחילה). את התבניות צריך להחליף.

מדיח כלים: ההכשרה יכולה להתבצע רק על-ידי טכנאי (ופעולות אלה עלולות לפגוע באחריות היצרן). עליו לוודא שלא נותר מזון ממשי בפינה כלשהי במכשיר. פינות כאלה יש לנקות, ולעבור שם עם מבער. לאחר מכן יש להפעיל את המדיח בהפעלה ריקה, בחום הגבוה מההפעלה הרגילה של המכשיר (לשם כך צריך לנטרל את התרמוסטט לזמן ההכשרה).

תנור מיקרוגל: יש לנקותו היטב, להשבית את פעילותו למשך 24 שעות, ואחר-כך להניח בו קערה (שאינה של חמץ) מלאה מים, ולהפעיל את המיקרוגל בעוצמה מרבית עד שהמים יתאדו והתנור יתמלא אדים (שאז גם אם נבלעה בדופנותיו זיעה של חמץ, היא נפלטת עתה, 'כבולעו כן פולטו'). אם יש בתנור גוף חימום נוסף להשחמה, יש להכשיר את התנור רק על-ידי ליבון קל, בהפעלת גוף חימום זה לחום המרבי. ועם זה, אין להשתמש בפסח בגוף חימום זה.

מקורות: שו"ת מעשה חושב ח"ה עמ' קמט. וראה שו"ת יחוה דעת ח"ב סי' סג.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.