מערכת COL | יום כ"א תשרי ה׳תשע״ט 30.09.2018

במקום לזרוק: כך תכינו איולי אתרוגים כבושים • מתכון לחג

"פרי עץ הדר": לאחר שבעת ימי חג הסוכות, בהם ברכנו על האתרוג המהודר - ורגע לפני חג שמחת תורה, COL מגיש לגולשים מתכון לאיולי אתרוגים, של השף תומר ראובני ממסעדת תומי'ס – Tommy's • למתכון המלא
במקום לזרוק: כך תכינו איולי אתרוגים כבושים • מתכון לחג
ארכיון COL

כך תכינו את איולי אתרוגים כבושים של תומר ראובני
שף ובעלים של תומי’ס – Tommy’s

מרכיבים לאתרוגים הכבושים:
• 3 אתרוגים בינוניים
• חצי כוס מלח גס
• כפית פפריקה מתוקה
• חצי כפית סוכר
• 2 עלי דפנה
• 1-2 לימונים למיץ
• שמן זית או קנולה

אופן כבישת האתרוגים:
• בצלחת עמוקה מפזרים מלח גס, פפריקה וסוכר, ומערבבים.
• פורסים וטובלים את האתרוגים משני הצדדים כמו שניצלים, ומנערים היטב את שאריות המלח
• את פרוסות האתרוגים המומלחים מסדרים בצנצנת, את עלי הדפנה הניחו בערך באמצע, רצוי על הדופן כדי שיגיעו לכמה שיותר אתרוגים.
• מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי האתרוגים, ומעל הכל שכבת דקה שמן שתשמור עליהם.
• סוגרים היטב ומשאירים את הצנצנת על השיש לשלושה ימים נוספים, והופכים אותה מדי פעם.
• לאחר שלושת הימים האלו מעבירים את הצנצנת למקרר.

מרכיבים לאיולי:
• 2 חלמונים
• 1 שן שום כתושה
• 1 כף חרדל דיז׳ון חלק
• 2 כפיות חומץ לבן
• מלח
• פלפל שחור גרוס
• 3/4 כוס שמן קנולה

אופן הכנת האיולי:
• טורפים חלמונים במטרפה ידנית עד שהם תופחים וצבעם מתבהר.
• מוסיפים תוך כדי טריפה שום, חרדל, חומץ, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם אחיד.
• מזלפים פנימה שמן בקצב קבוע ואיטי תוך כדי טריפה עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה.
• טוחנים במעבד מזון חצי כוס מהאתרוגים הכבושים ומקפלים לאיולי.

ספרו לנו איך יצא לכם?
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.