מערכת COL | יום א' סיון ה׳תשע״ח 15.05.2018

מטבחב"ד: שתי מנות חגיגיות לחג השבועות ● צפו בוידאו

מרכז התקשורת החב"די - COL, מתכבד להגיש את תוכנית הבישול הפופולארית 'מטבחב"ד' בספיישל חגיגי לחג השבועות ● הפעם בתוכנית הבישול: הרצל קוסאשוילי מארח במטבח את השף ישראל אלתר ●המנות בתוכנית: גלילות חצילים ממולאים בשלל גבינות, על מצע רוטב פלפלים חריף ומנת כיסוני בצק מטוגנים ממולאים בגבינות שמנות על מצע רוטב עגבניות ● בואו לראות >> ספיישל שבועות חגיגי
מטבחב
צילומים: שניאור שיף וצביקי ריבקין. עריכה: צביקי ריבקין, COL
מטבחב"ד ספיישל שבועות

טורטליני מטוגן במילוי גבינות בליווי מרק גספג'ו קר

רכיבים:
לבצק
300 גרם קמח לבן
200 מ"ל מים רותחים
2 כפות שמן קנולה
חצי כוס קורנפלור

למילוי
סלסלת פטריות יער ושמפניון
8 עלי בזיליקום
חצי חבילה גבינת עיזים (100 גר')
כוס גבינת מוצרלה
כוס גבינת קשקבל
חצי כוס גבינת ריקוטה
4 פרוסות גינת מוצרלה מעושנת
4 פרוסות גבינה צהובה שמנה 28%
מלח
פלפל
פפריקה מעושנת

לרוטב
עגבניות (עדיף מזן שרי)
עלי כוסברה טריים
2 שני שום
5-6 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

רוטב:
מרסקים וטוחנים במעבד ידני את העגבניות (250-300 גר') עם עלי הכוסברה, השום והבזיליקום ומניחים להתקרר במקרר לפחות כשעה ולאחר מכן מסננים. אם רוצים טעם עז יותר אפשר לסנן ממש לפני ההגשה כדי שהטעמים יישארו.

למילוי:
לקצוץ את הירק, הבזיליקום, הפטריות והגבינה, לקבץ יחד לתערובת אחידה ולהוסיף תיבול לפי הטעם, אפשר לעשות חריף יותר עם הוספה של פלפל שחור.

לקמח:
לשפוך את המים הרותחים לקמח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד. להוסיף תוך כדי הלישה את שתי כפות השמן. אפשר להוסיף תבלינים כמו ג'ינג'ר וכמובן מלח. ללוש במשך כעשר דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. אפשר ידנית או במיקסר.
לקמח את המשטח בחצי כוס קורנפלור ולרדד עד לעובי חצי סנטימטר.

לחתוך מתוך הבצק עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ, למלא את מרכז הבצק בכפית מהמלית ולסגור בצורת חצי סהר את הבצק בצורה מהודקת שלא ייפתח תוך כדי הטיגון. ניתן להשאיר כסהרונים או ליצור טורטליני בגלגול הקצוות סביב האצבע ולחבר אותם.

לטגן בשמן עמוק עד להשחמה, ולהגיש בצלחת עם גבינת פרמזן מגורדת כשהרוטב בנפרד. אפשר לשים מעט מהרוטב בתחתית אבל סמוך להגשה בכדי שהכיסונים לא יתרככו.

גלילת חצילים במילוי גבינות על קרם פלפלים חם

רכיבים:
2 חצילים גדולים וקשים
פלפלים בצבעים שונים
גזר אחד
2-3 שיני שום
עירית או בצל ירוק
מלח
פלפל
פלפל חריף ירוק
פפריקה מעושנת
כוס וחצי יוגורט עיזים או כבשים
100 גר' גבינת פטה או בולגרית
50 גר' גבינת עיזים
חצי כוס גבינת קשקבל

אופן הכנה:
פורסים את החציל לאורך בעובי של סנטימטר. לשמן אותם משני הצדדים במברשת. ולהכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות כ-35 דקות עד להשחמה.

להכניס גם את הפלפלים לקליה בתנור עם מעט שמן זית, עד שמקבלים כתמים שחורים ונצרבים היטב, להוציא ולקרר בטמפרטורת החדר.

לערבב את כל הגבינות, עם הירקות והתבלינים, המלח, הפלפל והפפריקה, ליצוק לשקית זילוף ולהניח במקרר למשך כשעה לפחות.

את הפלפלים הקלויים לנקות מהגרעינים ולקצוץ דק. את הגזר לחתוך לחצאי עיגולים ולטגן אותם עם השום, הפלפל הירוק החריף. להוסיף את הפלפלים הקלויים, לתבל בתבלינים ולהוסיף כרבע כוס מים  לטחון עם בלנדר מוט ולהביא לרתיחה במשך כעשרים דקות.

למלא את פרוסות החציל בחלק הפנימי (לא השחום) בתערובת הגבינה משקית הזילוף, לגלגל כמו מוסקה, להניח בתבנית ולהכניס למקרר לצורך התייצבות המנה, ורק לפני הגשה להוציא מהמקרר.

לפני ההגשה, לשים שתי כפות מהרוטב החם על הצלחת, להניח על הרוטב את גלילות החצילים והגבינות במרכז הצלחת על הרוטב. ניתן לגרד גבינת פרמזן מלמעלה ולקשט בעירית קצוצה מלמעלה.

לבריאות וחג שבועות שמח.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.