מערכת COL | יום כ"ט אייר ה׳תשע״ח 14.05.2018

מתכוננים לשבועות > עוגת גבינה קרמל חגיגית • פרויקט חג

"דבש וחלב תחת לשונך": לקראת 'מתן תורה' וחג השבועות הקרב ובא, 'מגזין שבועות' ב-COL מתכבד להגיש מידי יום מתכון חלבי טעים ומפנק לחג החלב • והיום: עוגת גבינה קרמל חגיגית • למתכון המלא
מתכוננים לשבועות > עוגת גבינה קרמל חגיגית • פרויקט חג
סטיילינג: ענת לבל. צילום: שרית גופן. הכנה: אולגה טוכשר

באדיבות: בישולים - טעם של בית מבית אסם

***

עוגת גבינה קרמל חגיגית

ציוד נדרש:

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים - (בסיס):

* גרם ביסקוויטים פתי בר קלאסי אסם
* גרם חמאה מומסת
* כף ממרח שוקולד למריחה

מלית:

2 גביעי גבינה לבנה (500 גרם)
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אסם
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

זיגוג וקישוט:

250 גרם ריבת חלב
4 כפות שמנת מתוקה

הכנה (להכנת הבסיס):

* במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים והחמאה הקרה לפירורים לחים.
* מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית ומקררים במקפיא כ –10 דקות.

להכנת המלית:

* מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם במרקם יציב, אך לא נוקשה, ומעבירים לקערה.
מקציפים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) במהירות בינונית, גבינת שמנת, גבינת
מסקרפונה ואינסטנט פודינג למרקם יציב.

* מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים את התערובת על הבסיס ומעבירים למקפיא לשעה עד שעתיים.

להכנת הציפוי:

* מחממים את ריבת החלב עם השמנת במיקרוגל בפולסים, מערבבים כל 30 שניות, עד שהתערובת לא חמה מדי אלא נוזלית, במרקם של שמנת.

* מערבבים ומקררים מעט, יוצקים ומכסים את פני העוגה.

* מקפיאים 4-5 שעות.
* מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.