מערכת COL | יום ב' שבט ה׳תשע״ח 18.01.2018

ברית דמים: שגריר ישראל בהודו בראיון בלעדי ל-COL • מיוחד

שגריר ישראל בהודו מר דניאל כרמון השתתף היום (ה') באירוע ההנצחה המיוחד לשלוחי חב"ד שנרצחו במתקפת הטרור - הרב גבי ורבקי הולצברג הי"ד, בבית חב"ד מומבאי בראשות שליח הרבי הרב ישראל קוזלובסקי • בראיון בלעדי למגזין שישי ב-COL הוא מספר מיבשת הודו הרחוקה על הפגישה עם מוישי הקטן, הזיכרון מהיום בו אירע הטבח, היחס של הממשל ההודי והתקשורת המקומית לפיגוע • וגם: מה יש לו לומר על סגירת המעגל ההיסטורית • לראיון המלא >>>
ברית דמים: שגריר ישראל בהודו בראיון בלעדי ל-COL • מיוחד
השגריר על רקע דגלי ישראל-הודו; צילום: טוויטר


מאת: מנדי זילברשטרום - COL

***

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ורעייתו שרה ביקרו היום, ביקור היסטורי - בבית חב"ד מומבאי שבהודו, וזאת לרגל טקס הנצחת שלוחי חב"ד הרב גבריאל ורבקי הולצברג הי"ד, שנרצחו במתקפת פיגוע טרור, בראש חודש כסלו - לפני 9 שנים.

בית חב"ד מנוהל כיום ע"י השליח הרב ישראל קוזלובסקי ביד-רמה, ונותן מענה וכתובת יהודית - בגשמיות ורוחניות, לכל יהודי.

גם שגריר ישראל בהודו, מר דניאל כרמון השתתף היום (ה') באירוע שנערך בית חב"ד. בראיון בלעדי למגזין שישי ב-COL הוא מספר על: הפגישה עם מוישי הקטן, הזיכרון מהיום בו אירע הטבח, היחס של הממשל ההודי והתקשורת המקומית לפיגוע. וגם: משתף את גולשי COL מה יש לו לומר על סגירת המעגל ההיסטורית?

***

ראשית, נתחיל מהסוף. השתתפת היום בסגירת מעגל היסטורית, בהשתתפות רה"מ בנימין נתניהו ובנם של שלוחי חב"ד. ספר לנו על הרגע הזה:

"הטקס בבית חב"ד נערך בשעות הצהריים. לפני-כן, התקיים הבוקר אירוע עסקי ומיוחד לאנשי עסקים - ישראלים והודים, וזאת בנוכחות השר הראשי של מדינת מארסטרה, שבירתה היא מומבאי, והיא אחת המדינות הגדולות והחשובות בהודו.

"מעמדו של שר ראשי בהודו, הוא כמו ראש-ממשלה. לאחר שהשר סיים את נאומו מול חברי פורום העסקים המכובד על חשיבות ושיתוף הפעולה בין ישראל להודו, הוא לא וויתר על להזכיר את ה-26/11/2008, שזה היום בו נכרתה הברית בין המדינות. ביום בו הודו הייתה תחת מתקפת טרור, החלה ברית עם היהודים, ועם מדינת ישראל, שהיו היעד להתקפות טרור באותו היום הקשה, בנוסף לטרור מול העם ההודי.

"השר אמר זאת בצורה מפורשת באירוע שלא קשור לענייני ביטחון, אלא לכלכלה. אני יודע שהוא לא רצה לעשות רושם על מישהו, אלא פשוט זה מה שהוא הרגיש. הקשר הזה מחלחל להם, גם כקורבנות וגם להתאחד סביב המלחמה בטרור".


בתמונה: השגריר מר כרמון יושב מימין לראש הממשלה, בביקורו כעת בהודו.

היכן היית כאשר אירעה מתקפת הטרור לפני כ-9 שנים. ומה אתה זוכר מאז?

"אני הייתי באותו היום בישראל. אני זוכר היטב את ה-26/11/2008 לצערי הרב, כמו מקרי טרור רבים שקרו לישראלים וליהודים בתפוצות. זאת תחושה - מצד אחד של עצב, כעס רב ולכאורה אין אונים. אך מאידך, מתחלפת מאוד מהר בתחושה שצריך באיזה שהיא צורה לחבור יחד כל העולם השפוי להילחם בטרור ובתופעות האלו.

"אני יכול לומר לך כ'נפגע טרור' בעצמי, שצריך לתת מענה ותשובה לכך, על-ידי זה שנתאחד ונמשיך קדימה ביתר שאת".

האם ראית או פגשת היום את מוישי הקטן. ואם כן, איך התרשמת?

"מי שהיה היום בטקס בבית חב"ד, שהיה מאוד מרגש, יכל לראות אני חושב, שיותר מאשר הטקסיות שבאירוע, היה לראות אותו - את מוישי, יחד עם המטפלת שלו סנדרה, כשהוא עומד ומקריא את נאומו שהיה עם מסר מאוד חיובי.

"בנאומו הוא הזמין את ראש הממשלה להצטרף אליו לביקור הבא שלו בהודו, בעוד כשנתיים - לרגל חגיגת הבר-מצווה שלו. לראות את מוישי במעמד הזה, היה ממש מרומם נפש.

"אני מכיר את התחושה והחלטתי שבאירוע כזה, אני אתן לדברים לקרות. לא רציתי להיכנס - לא לפריים התמונות, ולא מרכז העניינים. אבל אין ספק שזה היה מאוד מרשים לראות איך הילד גדל ואת ראש הממשלה מעודד אותו. אפשר לסכם, שהיה ניתן לראות באירוע - יותר אנושיות מאשר כל הטקסיות".


בתמונה: השגריר נואם הבוקר (ה') בוועידת העסקים של ישראל-הודו.

איך ההתייחסות של הממשל ההודי ליום הטראגי ולאירוע בבית חב"ד? ואיך זה מסוקר בתקשורת ההודית?

"קשה לי לתת לך איזה שהוא מאפיין של התקשורת ההודית על האירוע בבית חב"ד עצמו, כי אנחנו מדברים על מדינת ענק עם מיליארד ורבע איש, שבה, בגלל סדרי הגודל, קורה בכל רגע נתון דבר כזה או אחר, שבמדינת ישראל היה מיד מזעזע את כולנו, ואני מדגיש, לא שפה זה לא מזעזע, אך יש הרבה חדשות מקומיות שמגיעות בכל רגע.

"מה שכן, כשמזכירים בהודו את התאריך 26/11/2008 זה משהו מחונן שכולם יודעים עליו - היה באותו היום פיגועים קשים ב-7 מקומות שונים ברחבי המדינה. אירוע טרור שנמשך על 2 יממות עם מאות הרוגים ואלפי פצועים. זה כמו להזכיר לאמריקאים את ה-11/09/2001 יום בו נפלו בנייני התאומים בפיגוע במנהטן.

"האירועים באותו היום בהחלט שדרגו אצל ההודים את היחס שלהם לטרור, כמשהו שצריך להילחם בו. 9 שנים אחרי, וזה עדיין מהדהד להם בראש. כמובן הנקודה היהודית בכל הסיפור הזה היא אחת הנקודות המרכזיות. אני יכול לומר לך, שבין שגרירי העולם, אני, כשגריר ישראל במדינה הזאת, הייתי הכי בולט ביחס שלי לתאריך הזה ולאירועים האלו פה בהודו".


בתמונה: השגריר מר דניאל כרמון עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי.

לסיום: מה יש לך לומר על פועלם של השלוחים הנוכחיים בהודו. ואיך התפקיד שלך כשגריר נפגש בפעילות חב"ד במדינה?

"אני אתחיל בזה שהביקור של ראש הממשלה פה בהודו, הוא ביקור חשוב ביותר בכל הקשר שניתן לומר: מדיני, נושא המים, נושא ביטחון, שיתוף פעולה כללי ושדרוג יחסים מול המדינה הענקית הזאת. רה"מ גם חיזק את הקשר והתודעה שהמדינות שלנו צריכות להיות שותפות אסטרטגיות בהרבה מאוד מובנים, במיוחד מול הטרור, וכן בנושאים נוספים חשובים מאוד לשני המדינות. הייתה התלהבות גדולה מנתניהו וקבלת פנים מאירה שחיממה את הקשר הטוב והחם שיש בין 2 המדינות.

"לגבי שלוחי חב"ד ברחבי הודו. אני מודע לפועלם, הם נמצאים פה בשליחות ומסייעים לישראלים ולמטיילים רבים, חלקם פה באופן קבוע, חלקם עונתי. אנשים פשוט חמים וטובים.

"לנו אישית בדלהי, יש 2 בתי חב"ד. שניהם מאוד נדיבים בפעילות שלהם וברצון לעזור. השגרירות וגופים אחרים דיפולמטים נמצאים באזור שבו מתגוררים שלוחי חב"ד, והקשר איתם הוא חם ואישי. יש הרבה פעילויות וגם בשבתות וחגים חוגגים יחד.

"הקהילה היהודית בדלהי היא יחסית קטנה וחמה, ולכן אתה יכול לראות את אותם הישראלים, מטיילים וחברי קהילה מקומיים, הולכים דווקא לבית חב"ד בכל שבת או חג - בין אם זה בראש השנה או יום כיפור. אני חושב שהם עושים עבודה מבורכת ומאחל להם בהצלחה".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.