מערכת COL | יום ה' תמוז ה׳תשע״ז 29.06.2017

סירות בטטות ממולאות • מתכון לשבת

מכנים אותן 'תפוחי-אדמה מתוקים': הן מתקתקות, כתומות ומוסיפות טעם וצבע לכל תבשיל • במתכון השבועי, ניקח אותן ונמלא בכל-טוב, חגיגה לעיניים. מתכון נפלא לסירות בטטה ממולאות בקינואה, חמוציות ועשבי תיבול • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • מתכון לשבת
סירות בטטות ממולאות • מתכון לשבת

מאת שלומית

סירות בטטה ממולאות

רכיבים:

• 4 בטטות
• 1 כוס קינואה
• 2 כוסות מרק ירקות צח
• 15 גרם מרגרינה בטעם חמאה
• 1 כף שמן זית
• 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
• 2 כוסות עלי קייל, קצוצים גס
• 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
• 1/4 כוס (או יותר, לפי הטעם) חמוציות מיובשות
• מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מסדרים את הבטטות שלמות בקליפתן בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות במשך שעה או עד שהן מתרככות. מסירים ומניחים לצינון.

2. במקביל, מבשלים את המילוי: מבשלים את הקינואה בסיר קטן עם המרק הצח.

3. מחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית והמרגרינה, ומטגנים את הבצל עם קמצוץ מלח, עד לריכוך. מוסיפים את עלי הקייל, השקדים והחמוציות ומטגנים יחד במשך 3 דקות.

4. מוסיפים את הקינואה המוכנה למחבת, מערבבים יחד ומסירים מהאש.

5. חוצים לשניים את הבטטות, גורפים החוצה מבשר הבטטות ומערבבים את בשר-הבטטה יחד עם הקינואה וממלאים את התערובת הזו בבטטות הקעורות. אופים את החצאים הממולאים על-180 מעלות במשך 20 דקות ומגישים מיד.

בהצלחה!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.