מערכת COL
|
יום כ"א סיון ה׳תשע״ז
15.06.2017
סורבה מלון בהכנה ביתית • מתכון לשבת
אין כמו גלידה קרה ביום חם ולח. גלידה מתוקה, מפיגה במעט את החום ומסבה הנאה אמיתית למבוגרים ולילדים כאחד • ניתן ליהנות מהמתוק-מתוק הזה באופן יותר בריא - סורבה מלון בהכנה ביתית • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • סורבה מלון
מאת: שלומית
סורבה מלון בהכנה ביתית
להצלחת הכנת סורבה חשוב לבחור בפירות בשיא עונתם, בשלים ובעלי טעם דומיננטי. פירות בהם חלק ניכר מטעם הפרי מצוי בקליפה, כגון שזיף, אגס, נקטרינה ומשמש - יש לרסק את הפרי עם הקליפה ובמידת הצורך לסנן למרקם חלק. סורבה טוב יש לאכול סמוך למועד הכנתו. סורבה ששהה זמן רב מידי במקפיא יתקשה ויספוג ריחות.
סירופ סוכר להכנת סורבה
1 ק”ג סוכר
1 ליטר מים
מחממים בסיר סוכר ומים עד רתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ומצננים.
סורבה מלון
חומרים (ל-8 מנות(
250 גרם סירופ סוכר
2 כפות מיץ לימון
700 גרם (נטו לאחר קילוף) מלון. (רצוי כתום מסוג שרנטה או שרנטה באלדי).
אופן ההכנה:
מרסקים בבלנדר מלון, סירופ סוכר ומיץ לימון.
מערבבים ידנית לתוך תערובת הפרי גרידת לימון.
מעבירים למכונת גלידה. לחילופין מעבירים לקערה שטוחה ומקפיאים לפחות לשש שעות.
חותכים לקוביות גדולות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.
מעבירים לכלי הגשה מכסים היטב ומקפיאים בשנית.
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
1 תגובות
1.
לשלומית
כ"א כסלו ה׳תשפ״א
הכנתי ויצא טעים תשלחי עוד מתכונים יש לך ממש מתכונים טעימם