קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







עוגת שמרים ופרג ● מתכון לשבת
(יום חמישי, ד' אדר תשע''ז)
עדיין מוקדם למתכון אוזני-המן, אך עוגה עם פרג תזכיר לנו שפורים מעבר לדלת. קבלו מתכון נהדר לעוגת שמרים ופרג, טעימה וקלה להכנה. נסו את זה בבית ● למתכון המלא ואופן ההכנה  עוגת שמרים ופרג

עוגת שמרים ופרג

החומרים לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
5 כפות שמן
100 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
30 גר' שמרים יבשים
3/4 כוס מים

למלית:
250 גר' פרג
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
3-4 כפות מייפל
כף וניל

אופן ההכנה:
מתחילים בבצק: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן, המחמאה ואת המים (אם יש צורך בעוד מים, אפשר להוסיף אבל כל פעם קצת) לשים את העיסה עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק להתפחה מכוסה במגבת לשעה וחצי.

הכנת המלית:
מרתיחים בסיר את המים, הסוכר, המייפל והוניל עד שהנוזל הופך לסירופ. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב כשהסיר רותח. המלית צריכה להיות במרקם שנוח למריחה ולא נוזלית.
כאשר מקבלים את המרקם הרצוי, אפשר להוריד מהאש.

חותכים את הבצק ל- 4 כדורים שווים.
מרדדים כל כדור למלבן, מורחים על כל כדור שכבה נדיבה מהמלית.
מגלגלים את המלבנים לרולדות וקולעים 2 רולדות זו בזו, בצורת איקס.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק עטופה בנייר אפייה.
מכניסים את שתי התבניות לתנור בחום של- 180 מעלות, עד לקבלת עוגת שמרים אפויה.

בהצלחה!



הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן