מערכת COL
|
יום כ"ז שבט ה׳תשע״ז
23.02.2017
קישוא ממולא בבשר ● מתכון לשבת
השבוע במסגרת המדור, אנו מגישים מתכון נהדר לקישואים ממולאים בבשר ● מצויין כמנת ביניים יצירתית ועם טעם מיוחד ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה קישוא ממולא בבשר
מאת: שלומית
קישוא ממולא בבשר
10 קישואים עגולים
למילוי:
300 גרם בשר בקר\הודו טחון
3/4 כוס אורז
2 כפות קטשופ
חופן צנוברים
חופן חמוציות מיובשות
1 בצל, קלוף וקצוץ
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט כמון
קורט בהרט
חופן כוסברה/פטרוזיליה, קצוצה
לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות
1 בצל, קלוף וקצוץ
2 שיני שום, קצוצות
קופסת עגבניות מרוסקות
קורט פפריקה
קורט כמון
קורט מלח
קורט פלפל
מים/ציר עוף, לכיסוי הקישואים
אופן הכנה:
בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל קישוא. מרוקנים את תוכנו בכפית ומניחים בצד. בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצלים (למילוי ולרוטב) על להבה בינונית 10 דקות אגב ערבוב, עד להזהבה יפה.
מחלקים את הכמות לשתיים. מכינים את המילוי: מכניסים לקערה חצי מכמות הבצל המטוגן, מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב.
מכינים את הרוטב: לסיר עם הבצל המטוגן מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים רסק ועגבניות מרוסקות, מערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומתקנים תיבול.
ממלאים את הקישואים במילוי, מכניסים אותם לסיר עם הרוטב. מוסיפים מים/ציר שיגיעו כמעט עד לכיסוי, שלא יהיה מרק אלא רק עד שגוף הקישואים יהיה מכוסה. מבשלים מכוסה בבעבוע עדין כשעה או עד שהאורז מוכן והקישואים רכים.
בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות