מערכת COL | יום כ"ח טבת ה׳תשע״ז 26.01.2017

חצ׳פורי מקורי ● מתכון לשבת

השבוע במדור הבאנו לכם מתכון מפורט להכנת חצ׳פורי אותנטי היישר מהמטבח הגרוזיני ● המתכון הנפלא הזה יתקבל בברכה במיוחד בקרב אוהבי הגבינה על סוגיה ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה  חצ'פורי
חצ׳פורי מקורי ● מתכון לשבת

חצ׳פורי


מאת: שלומית

החומרים:

הבצק:
לבן 4.5% - 2 ½ גביעים - (500 מ"ל) או ריוויון/גיל.
מלח - 1/2 כפית שטוחה
ביצה - Large
חמאה - אריזת נייר (100 גרם), או מרגרינה.
קמח לבן - 750 גרם
אבקת אפייה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)

המילוי:
מוצרלה 22% שומן - 800 גרם, ראו מידע נוסף.
חלב - כוס (240 מ"ל)
ביצה - 2 Large
קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
מלח - 1/2 כפית שטוחה

להברשה:
חמאה - 30 גרם

אופן ההכנה:

1. לערבב את כל המצרכים לבצק (להוסיף את הקמח בהדרגה) עד שהבצק הופך לרך וטיפה דביק. לאסוף לכדור, לקמח מעט את הבצק, לכסות במגבת שלא יתייבש ולהניח בצד לכ- 20-30 דקות.

2. לחלק את הבצק ל- 6 חלקים ולגלגל 6 כדורים שווים. לרדד על משטח מקומח כל כדור לקוטר של כ- 30 ס"מ ועובי של כס"מ. לשים באמצע כל עיגול שישית מהמילוי (לערבב בקערה את כל מצרכי המילוי לפני כן כמובן. כמות המלח תלויה אם משתמשים בגבינות מלוחות - לפי הטעם).

למשוך בעדינות את קצוות הבצק לכיוון המרכז כדי לסגור את הגבינה בפנים ולהדביק את הקצוות ביחד במרכז - נוצר מעין שק עם ה"סגירה" באמצע. לשטח מעט את ה"שק" - עכשיו הוא יותר דומה לפיתה עם מילוי בפנים.

3. אפשר לאפות את החצ`פורי בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות (את החצ`פורי שמים בתבנית משומנת עם ה"סגירה" למטה). אפשר גם להכין במחבת: לטגן כל חצ`פורי בנפרד במחבת חמה מאוד וללא שמן למשך כ- 5 דקות לכל צד או עד שהבצק מזהיב.

4. להניח חתיכה קטנה של חמאה על החצ`פורי המוכן ולהבריש מצד אחד. החמאה נמסה מיד לתוך המאפה הרותח. להערים אחד על השני ולהמשיך להבריש בחמאה את הצד העליון. להשהות כ- 5 דקות לפני האכילה. מומלץ לאכול מיד. (לחימום חוזר יש להשתמש בתנור בלבד בחום של 200 מעלות).

בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.