מערכת COL | יום י"ד טבת ה׳תשע״ז 12.01.2017

בין גאורגיה לירושלים: הביקור המרגש בצל הפיגוע ● מיוחד

בצל הידיעה על הפיגוע הקשה בארמון הנציב בתחילת השבוע, יצא נשיא המדינה ראובן ריבלין לביקור רשמי בגאורגיה, אותו חתם בבית הכנסת עם שליח חב"ד והקהילה היהודית ● "החלטתי שלא לתת לטרור לנצח אותנו. כעת לאחר הביקור המרגש בקהילה היהודית, אני יודע שצדקתי", אמר ראובן ריבלין לשליח המופתע ● בראיון מיוחד עם השליח הרב מאיר קוזולובסקי הוא חושף שביבים מהשליחות בגאורגיה, ומסכם ביקור מרגש במיוחד ● מגזין שישי  בין גאורגיה לירושלים 
בין גאורגיה לירושלים: הביקור המרגש בצל הפיגוע ● מיוחד
נשיא המדינה ראובן ריבלין עם ילדי 'אור אבנר' בטיביליסי. שני מימין: שליח חב"ד הרב מאיר קוזולובסקי

משה בן-חיים

משלחת נשיא המדינה, והנשיא ראובן ריבלין, היו בשלב ההכנות הסופיות לביקור ממלכתי בגאורגיה בתחילת השבוע. אלא, שאז נודע על הפיגוע המחריד בארמון הנציב בירושלים, והנשיא התלבט האם להמשיך בהכנות ובנסיעה הממלכתית כמתוכנן או להשאר בארץ. בפגישה המרגשת עם הקהילה היהודית בבית הכנסת הגדול בגאורגיה, שיתף הנשיא את שליח חב"ד, והוסיף: "החלטתי שלא ניתן לטרור לנצח אותנו. כעת, אחרי הביקור פה, אני יודע שצדקתי..."

הרב מאיר קוזלובסקי, שליח חב"ד בגאורגיה, שוהה במקום במסגרת שליחותו מאז חודש מנחם-אב תשס"ה, ומאז חיי הקהילה בפריחה מתמדת. אימפריה של ממש. בית כנסת, שני מקוואות, גן ילדים, בית ספר עם 160 ילד כ"י, מרכז קהילתי ובית חב"ד למטיילים. עוד שני שלוחים פועלים עם הרב קוזלובסקי: הרב בנציון ישראלשוילי, מאז תשס"ט, והרב זלמן זקס, שהצטרף לאחרונה, ויחד הפעילות עולה כפורחת.

"העם הגאורגי, ידוע במשך מאות שנים כבעל יחס טוב ליהודים", מספר לנו השליח הרב קוזלובסקי לאחר שיעור לילי שערך בביתו לאנשי הקהילה. "בגאורגיה לא ניכרת אנטישמיות, והם כל הזמן מזכירים את העובדה שיהודים חיו כאן אלפי שנים, כ-2400 שנה ומיוחסים לעשרת השבטים. הגויים פה מציינים כי מאז עליית היהודים ארצה בשנות הלמ"דים (שנות השבעים למניינם) הכלכלה – והברכה – נעלמו להם מהמדינה. אכן כך רואים היום, בכפרים ומחוזות בהם גרו היהודים ועזבו – הזמן כאילו קפא מלכת."

ימי חב"ד שזורים במקומות כמו קולאשי, שכונתה 'ירושלים של גרוזיה' וריכוזים יהודים נוספים. הלא המה רשומים בתולדות ימי חב"ד לשם ולתפארת.

מה היה מיוחד בעת ביקור הנשיא, ביום שלישי בבית הכנסת?

הרב מאיר קוזלובסקי: "הנשיא ופמלייתו שהו יומיים בגאורגיה, והוא חתם את ביקורו בבית הכנסת. מראש, חשבנו לערוך משהו מיוחד, אך לאחר הפיגוע הקשה החלטנו לעשות אירוע מיוחד לזכות הפצועים. מקהלת ילדי אור אבנר – חב"ד קיבלה את פניו בשירת "עושה שלום" ו"יברכך ה' מציון וראה בטוב ירושלים", בעקבות המצב, והנשיא מצידו – ירושלמי שורשי – נטל את המיקרופון, גילה כישורים לא מבוטלים ואפילו האפיל בקולו על הילדים..."

הוא קיבל מהילדים שי מיוחד, והתרגש מאוד לשמוע ילדים יהודים בטביליסי שרים כך.

לצפיה בוידאו:

 

לא מצליחים לצפות? לאופציה הנוספת לחצו כאן



נשיא המדינה ריבלין וילדי 'אור אבנר - חב"ד' בטיביליסי

"הנשיא, פתח את דבריו בקריאת פרק תהילים שלם, 'לדוד הארץ ומלואה", ממשיך הרב קוזלובסקי לתאר את המעמד המרגש. "הוא הזכיר בדבריו את הערבות ההדדית של היהודים בכל מקום בעולם, כמו גם את המנהג של יהודי גאורגיה לחתום כל שיחה באמירה "לשנה הבאה בירושלים". הוא דיבר מהלב, ובסיום דבריו הקהל מחא כפיים בהתלהבות".

אנקדוטה מעניינת מספר לנו השליח, עת קרב הנשיא, חיבק את השליח וביקש מהצלם להנציח את הרגע. "תשלח את התמונה לאחיך בהודו עם ד"ש ממני. הייתי שם לא מזמן..." (לפני פחות מחודשיים ביקר הנשיא בבית חב"ד במומבאי הודו, אצל אחיו של השליח, הרב ישראל קוזלובסקי...)

עוד הפתיע הנשיא, ואמר בחיוך: "תאמר לי את שמות שאר אחיך השלוחים, בקרוב אי"ה אבקר גם אצלם..."

"הביקור כאן גרם לי להבין שהשיקול שלי לנסוע למרות הפיגוע היה מוצדק... הביקור חיזק אותנו", אמר ריבלין.




נשמה של יהודי

איך הגיבו בקהילה היהודית לביקור?

הרב מאיר קוזלובסקי: "התרגשו, זה חיזק אצל הצעירים את הגאווה היהודית. ואם מדברים על הקהילה, אשתף בסיפור מיוחד, המביע יותר מכל את סיפורה של נשמה יהודית:

"בערב ראש השנה, ביקר השליח הרב ישראל ישראלשוילי בבית הסוהר באחד מהביקורים שאנו עורכים בבתי הכלא, בהם יש גם יהודים. שם הוא פגש יהודי בשם קרלו, או בשמו היהודי – עזריה. הוא הניח איתו תפילין, והשאיר לו מחזור לראש השנה ויוה"כ, ואמר לו שיום כיפור חל ב-10 לחודש.

"בעשרת ימי תשובה, אני מקבל טלפון מאמו של אותו קרלו, ובפיה בקשה מיוחדת: יש לה תחושה לא טובה לגבי בנה, והיא מבקשת ממני שאצא לבקרו בבית הכלא. כך ממש. בהקדים, ביקור בבית כלא הוא לא דבר של מה-בכך. מדובר בסדרת בידוקים קפדנית ומתישה ובהמתנה ארוכה לכניסה המיוחלת לפגישה עם האסיר.

"הגיע ערב ביום כיפור, וחשבתי לעצמי: 'מאיר, אולי זו המצווה שתכריע את הכף?...' ונכנסתי לבית הכלא. אחרי כל הבדיקות אני ממתין בחדר מיוחד לבואו של קרלו. הזמן נוקף, יום הדין בפתח, והסוהרים לא מביאים אותו... אחרי שהקמתי מהומה, מתברר שקרלו לא האמין לסוהרים שהגעתי... הוא חשב שמרמים אותו. הסתבר, שהוא טעה בחישוב, וסבר שהיום זה יום כיפור...

מסתבר כי הבחור צם כבר מאתמול בערב... "לך מיד לאכול", ביקשתי ממנו. אולם דא עקא, האוכל הכלא שם מחולק רק בשעות הבוקר למשך כל היום... "לפחות תספיק לשתות משהו", דרבנתי אותו.

והסיפור עוד לא נגמר: "אחרי סוכות, נכנסתי שוב לאותו בית כלא. מיד בכניסה ביקש המפקד לראותני, ובפיו טענות: "זה לא בסדר, בכל דבר באים לקראתכם, הפעם הסכלתם עשו... בפעם שעברה שביקרת כאן, הבחור שלך שבת רעב יומיים תמימים, ולא הסכים גם בבית החולים שישימו לו אינפוזיה. הוא טען: "עד שאין לי אישור מהרב – אני לא יכול לשים אפילו עירוי..." "ניסינו להתקשר אליך כל היום, ולא היית זמין..."

הרב קוזלובסקי מסיים את הסיפור: "כיום בחור זה נמצא ב"ה בארץ, והכל בסדר. מהסיפור הזה רואים מה זה נשמה של יהודי..."

"וכמו שהנשיא הזכיר, כמקובל לחתום אצל יהודי גאורגיה: "לשנה הבאה בירושלים הבנויה..."






הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.