מערכת COL | יום י' סיון ה׳תשע״ה 28.05.2015

שליח בתפקיד "אמא של שבת" ● מתכון מסביב לעולם

מאות שליחות מכל רחבי הארץ נוסעות השבת לכנס השליחות הארצי ומשאירות את בעליהן השלוחים לתפקד גם "כאמא של שבת"... ● המטבח איננו טריטוריה מפחידה כל-כך: מספר שליחות שינסו מתניים והכינו בשבילכם רשימת מתכונים פשוטים לחביתיות ירק, לחם מטוגן ופסטה ברוטב עגבניות  אמא של שבת
שליח בתפקיד
שלושה מתכונים קלים להכנה
שלומית, COL

מאות שליחות מכל רחבי הארץ נוסעות השבת לכנס השליחות הארצי ומשאירות את בעליהן השלוחים לתפקד גם "כאמא של שבת".

לאלו מכם הנשארים בבית עם הקטנים, גם אם האשה השאירה מגשי אוכל עם פתקיות לכל השבת או שאמא (או השוויגער) שלחה קופסאות אוכל עם כל טוב, בכל זאת דרושים אי אילו מתכונים קלים להשקטת רעבונם של הקטנים לפני השבת או למלווה מלכה.

המטבח איננו טריטוריה מפחידה כל כך. מספר שליחות שינסו מתניים והכינו בשבילכם רשימת מתכונים פשוטים לחביתת ירק, לחם מטוגן ופסטה ברוטב עגבניות .

מאת רחלי, ירושלים

חביתיות ירק:

החומרים:
● בצל ירוק
● פטרוזיליה
● 4 ביצים
● 2 כפות פירורי לחם
● מעט מלח
● שמן

אופן ההכנה:
חיתכו את הבצל והפטרוזילה קצוץ קצוץ ושימו בקערה אחת.

הוסיפו לקערה את הביצים ופירורי הלחם ותבלו בחצי כפית מלח וערבבו היטב.
חממו מחבת על הגז, שימו מעט שמן והמתינו שהוא ירתח.

קחו את הקערה וכף גדולה. צקו כף מכובדת לתוך המחבת ועוד אחת... כמה שהמחבת מותיר מקום.

המתינו מעט והיפכו את החביתיה לצידה השני. כשכל חביתיה מוזהבת משני צידיה הוציאו אותה לצלחת בצד.

הגישו לצד עגבניות ומלפפונית חתוכים, גבינה ופרוסות לחם.

מאת חני, אוקראינה

לחם מטוגן:
● פרוסות לחם רגיל
● או פרוסות מחלה שנשארה משבת
● 3 ביצים
● שמן

אופן ההכנה:
שבור את הביצים ושפוך אותם לקערה אחת.
חמם מחבת עם מעט שמן והמתן שירתח.
טבול כל פרוסת לחם בביצים מכל צידיה וטגן אותה על המחבת עד שתהיה מוזהבת משני הצדדים.

להגשה לצד ירקות חתוכים, קוטג' או גבינה.

מאת מושקא, באר שבע

פסטה פשוטה להכנה

החומרים:
● רסק עגבניות משימורים
● חבילת פסטה
● מעט מלח
● שמן
● פלפל שחור
● תבלין אורגנו או תבלין לפיצה
● מים

אופן ההכנה:
חמם סיר בגודל בינוני על הגז, שים 2 כפות שמן ו-4 כוסות מים, המתן שירתח והוסף 5 כפות גדושות של רסק עגבניות, תבל במעט מלח, פלפל ואורגנו או תבלין פיצה. ערבב היטב ושפוך לתוך הרוטב את הפסטה.

שים לב שכל הפסטה מכוסה ברוטב, הנמך את האש וערבב, כסה את הסיר במכסה.

כשהפסטה נהיית רכה ולפחות חצי מהמים שברוטב התאדו, כבה את הגז והגש.

לבריאות!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.