מערכת COL | יום י"ג ניסן ה׳תשע״ה 02.04.2015

"יום תמים לרבי" נחתם בהצלחה אדירה ● גלריית ענק

התוועדויות ענק עם טובי המשפיעים החב"דיים. שיירת טאנקים ענקית לרחבי גוש דן. תערוכה ייחודית עם אוצרות גנוזים ויקרי ערך מבית רבינו. פאנלים במגוון נושאים. שיעורי חסידות מעמיקים, והכל ביום שכולו נחת והתקשרות לרבי – "יום תמים לרבי"  יום תמים לרבי
צילום: יואל בלינקו
אלפי תלמידי התמימים מכל רחבי ארץ הקודש נקבצו ובאו בערב יום הבהיר י"א ניסן לקמפוס ישיבת "תומכי תמימים" המרכזית בכפר חב"ד ל"יום תמים לרבי".

בלובי הישיבה, נפתחו עמדות ההרשמה לאלפי הבחורים, שתיה קלה ו'מזונות' פוזרו בשפע רב על השולחנות, וכעבור כמחצית השעה מזמן ההגעה נפתחה התערוכה הייחודית "מבית הגנזים", בה הוצגו תמונות נדירות, כתבי-יד-קודש וחפצים שכ"ק אדמו"ר השתמש בהם או העניקם בהזדמנויות שונות.

תלמידי התמימים ניצלו את זמנם ובמשך הזמן זכו להיכנס למתחם התערוכה ולהיחשף למגוון האוצרות החבויים בה. תמונות נדירות בפרסום ראשון, חפצים יקרי ערך שהיו בשימושו של הרבי או הרבנית, מטבעות נדירות שהעניק במשך השנים, קונטרסים ושטרות שונים, בולים ממעטפות שנשלחו לרבי מרחבי העולם ועוד.

חדר התערוכה עוצב ביד רמה בעיצוב יוקרתי וייחודי בהפקת חברת 'פליישמן פלס הפקות'. בחלל החדר נשמעו מנגינות 'ניחוח' וניגוני הרבי.

בשעה 4:00 אחר הצהריים, התכנסו כל תלמידי התמימים ב'זאל' הישיבה. הרב מנחם מענדל קנלסקי, מנהל "ועד תלמידי התמימים העולמי" בארץ הקודש פתח בדברים אודות חשיבותו של יום י"א בניסן, שבשנים כתיקונם, עיקר העיקרים בו הי' ללא ספק ההתוועדות המיוחדת של הרבי.

"את האוירה המיוחדת של שנות האור, נעתיק לזמננו ו'נחיה' עמה כיום, בהשתתפות פעילה ב"פארברענגען עם הרבי"", חתם הרב קנלסקי את דבריו, האורות ב'זאל' כבו ותלמידי התמימים נכנסו באחת להתוועדות י"א ניסן ה'תשמ"א.

בסיום ההתוועדות התקיימה תפילת מנחה, בחלל האויר הורגשה כבר אווירת יום הבהיר הקרב ובא והתפילה כולה ברצינות, חיות וכובד ראש.

בסיום התפילה יצאו תלמידי התמימים נרגשים מה'זאל', ממהרים לעבר הכתות בהם מתקיימים בו-זמנית ההרצאות המיוחדות של הרב חיים שאול ברוק, הרב חיים גרינברג והרב יוסף יצחק חיטריק.

הכיתות התמלאו עד אפס מקום במהירות, אפילו מן החלונות מציצים ראשים שונים.. רבים אוחזים בידיהם בעט כתיבה ומעלים ע"ג הנייר את הפרטים והנושאים הנדונים.
כך לדוגמא, מספר הרב גרינברג על שלושת החדשים של ההכנה ל'יחידות' ל'חברי הקרן לפיתוח מחנה ישראל', על ההתרגשות והדריכות של הגבירים ורגע השיא – הפגישה האישית עם הרבי.

בכיתה אחרת, נכנסים באחת לאווירת ליל הסדר בשנות הכ"ף, ההגדה כולה קולחת מפיו של הרב חיטריק בתיאור אותנטי ומדויק ממש כפי שיצאה מפי קדשו של הרבי.
וב'עזרת הנשים' של בית הכנסת 'בית מנחם', שופך הרב ברוק פרטים עלומים ושביבי אור מופלא בכל הנוגע לרשימותיו הקדושות של הרבי.

בו-זמנית ממשיכה התערוכה הייחודית לפעול, כשרבים רבים נוהרים אליה בכל הזמן. בנוסף לתלמידי התמימים, גם רבים מאנ"ש ניצלו את ההזדמנות ונכנסו לתערוכה כשהם נשאבים באחת למעמדי ההוד להם זכו בשנות האור.

ההתוועדות המרכזית

בסיומם של ההרצאות, נפתח ה'זאל' להתוועדות המרכזית הגדולה.

את ההתוועדות פותח הרב מנחם מרדכי קעניג, מנהל רוחני בישיבת תות"ל המרכזית לוד. כהרגלו וכיד ה' הטובה עליו, משלב הרב קעניג את פסוקי הקאפיטל של הרבי – קי"ד – בשיחות קודש ובהוראות מיוחדות מהרבי לתלמידי התמימים.

בסיום דבריו באמירת 'לחיים' פוצח קהל הבחורים האדיר בניגון ההכנה למאמר דא"ח.
"פותחין בדבר מלכות" – הרב מנחם מענדל קנלסקי חוזר בטוב טעם מאמר דא"ח, ד"ה "החודש הזה לכם – תשמ"ו".

בסיום המאמר נשמע ברחבי ה'זאל' ניגון התוועדות חסידי ומעורר. על הקלידים מנצח ביד רמה הת' יהודה הניג, שבחן ובטוב טעם מנווט את השירה האדירה והנגינה הלבבית.

תם הניגון, הרב יוסף יצחק גורביץ', משפיע ראשי בישיבת תות"ל במגדל העמק פותח באמירת 'לחיים ולברכה' לקהל התמימים, ובלבביות החסידית ובשפה הציורית שלו מבאר את הקשר שבין י"א ניסן, יום הולדתו של נשיא הדור לכל אחד ואחד מהיושבים בהתוועדות.

"הרבי בחר לציין את מנהגי יום ההולדת בי"א ניסן" ממשיך הרב גורביץ' בהתרגשות, "ענינה של יום הולדת הוא שבה מתחילה מציאותו של העובר לפעול בעולם ולהיות ל'מציאות', השמחה הגדולה שלנו היא שמציאותנו הפרטית היא היא מציאותו של הרבי!" "משה הוא ישראל וישראל הם משה", ולכן יום הולדתו של הרבי הוא "יום טוב" לכל אחד ואחד באופן פרטי, ובמילא הוא אכן מרגיש ומכריז ביום זה "גוט יום טוב"!

הרב גורביץ' מסיים את דבריו הנלהבים והקהל חש מרומם ונעלה. התחושה ברורה כי הרבי נמצא כאן ממש, משתתף בהתוועדות בדיוק כמו לפני ג' תמוז. ניגון ההתוועדות הנוסף נשמע ב'זאל' בחיות מחודשת, כשבו בעת מוגשת המנה העיקרית אל שולחנות ההתוועדות.

המרא דאתרא של כפר חב"ד, הגאון החסיד הרב מאיר אשכנזי שליט"א ניגש לסטענדער ותוך רגעים ספורים מרתק את הקהל האדיר לתוכנו הפנימי של י"א ניסן, חיזוק ההתקשרות הפנימית לרבי. התקשרות המבוססת על ביטול המציאות לגמרי.

הרב אשכנזי מבאר כי דוקא ב'דור השביעי' הביטול הנדרש מכל א' הינו ביטול עמוק ונעלה לאין-ערוך מאשר בדורות הקודמים. זהו ביטול בו כל א' נדרש לעשות את מה שנדמה כנעלה מיכולותיו, זו עבודה בקו של 'תשובה עילאה' הנעלית מ'תשובה תתאה'.

בדבריו מספר הרב אשכנזי על החסיד הנודע הרב ראובן דונין ע"ה שביקש מהרבי 'תיקון' על מצבו הרוחני, והרבי הורה לו להמשיך ולעסוק בהפצת המעיינות מתוך שמחה וטוב לבב. רק עשרים שנה לאחר מכן, בהתוועדות בשנת תשמ"ב חש כי הרבי נותן לו 'תיקון' על עברו, ובניגון שלאחר השיחה זכה לאישור למחשבותיו בפניית הרבי אליו לאמירת 'לחיים'.

לאחר נאומו המרתק של הרב אשכנזי, האורות ב'זאל' כבים ופני קדשו של הרבי נראים על גבי המסך בוידאו ייחודי שהוכן ע"י "ועד תלמידי התמימים העולמי" באדיבות חברת המדיה החב"דית jem.

באחת נכנסים הבחורים לאוירה המופלאה ששררה בבית חיינו בימי האור, רגע נראית הברכה המסורתית שזקני אנ"ש מברכים את הרבי, רגע נראה ה'זאל הגדול' 'הפוך' בליל י"א ניסן, כששירת "שיר מזמור לבני קורח..." מהדהדת בחללו וזקני אנ"ש עם נערים מרקדים ומפזזים בכל עוז.

הוידאו מסתיים. רבה הראשי של רוסיה, שליח כ"ק אדמו"ר הרב בערל לאזאר עולה אל בימת הנאום. טרם יפצה את פיו והבחורים פוצחים בספונטניות בשירת הניגון החב"די-רוסי החביב כל כך על הרבי "ניעט ניעט ניקאַוואָ" כשהרב לאזאר מצטרף בקולו ומעודד את הניגון.

"העולם מוכן לקבלת פני משיח צדקנו" פותח הרב לאזאר וקולו נרגש. "הרבי חדר כל פינה בקצוות תבל, ושמו הגדול נישא בפי כל", יהודי מסויים אמר פעם שאנו החב"דניקים גוזלים את הרבי! הרבי הוא רבי של כל העולם, ואנו הופכים אותו ל"רבי מליובאוויטש..."

סיפור מרתק מרוסיה הקומוניסטית הממחיש את ההכנה של העולם לגאולה מגולל הרב לאזאר בפני תלמידי התמימים ואנ"ש שעמדו פעורי פה, על הוראה שהגיעה מהרבי עוד קודם נפילת מסך הברזל, לבנות בדחיפות מקוה בבית הכנסת 'מארינה רושצ'ה' שבמוסקבה.

"ההוראה נתקבלה בתשעת הימים" משחזר הרב לאזאר וניכר כי הסיפור 'חי' לנגד עיניו, "לחסידים היה ברור שלמרות שמדובר בהתחלה של בניה חדשה, כשהרבי מורה מתחילים מיד, ואכן המקוה נבנה במהירות הבזק תוך תשעה ימים בלבד!".
"השמחה לא ארכה זמן רב, מאחר שהק.ג.ב. החיש צעדיו למקום וסתם את המקוה בבטון וסגר אותו במקום, החסידים פנו לרבי בשאלה מה לעשות והרבי ענה "לנצל דיפלומטיה שקטה". ואכן שלוחי הרבי ברחבי תבל קיבלו הוראה חשאית לנצל את כל כוחות ההשפעה שבידם על שלטונות רוסיה או על שגריריהם לפתוח מחדש את המקוה הרוסי".

"באותם ימים יצא נשיא רוסיה דאז לביקור במדינות אירופה. למרבה תדהמתו, בכל מקום אליו הגיע, נשאל אודות המקוה במארינה רושצ'ה. הנשיא הנדהם שלא ידע מהו מקוה והיכן נמצא בית הכנסת 'מארינה רושצ'ה', הרים במהירות טלפון לאנשי הק.ג.ב. ברוסיה והורה להם בדחיפות לפתוח את המקוה".

"בתחילה פנו אנשי הק.ג.ב. לאנשי חב"ד במקום לפתוח את המקוה, אך החב"דניקים ענו שהם כבר בנו את המקוה וכעת התפקיד מוטל על אנשי הק.ג.ב.", ואכן, אנשי הק.ג.ב. עוד קודם נפילת 'מסך הברזל' פתחו מקוה חבד"י בליבה של מוסקבה הסובייטית" מסיים הרב לאזאר את סיפורו הנפעם.

הרב לאזאר עושה אתנחתא קלה בדיבורו לאמירת 'לחיים ולברכה', וממשיך בדבריו אודות תפקידם המרכזי של תלמידי התמימים בהכנת העולם לגאולה השלימה.

את דבריו הוא מטבל בסיפורי שליחות, ובסיפורים טריים מטיסתו האחרונה לארץ הקודש. "מטוס בכלל נברא בשביל מבצע תפילין! שם היהודי לא יכול 'לברוח' ואם קצת תדבר לליבו הוא יסכים בשמחה" ממשיך הרב לאזאר, ומעורר ע"ד הפעילות בשעות הפנויות בכל המבצעים הקדושים של הרבי.

את דבריו המרתקים מסיים הרב לאזאר בהוראה למעשה בפועל שכל בחור צריך לקחת מי"א ניסן בשנה זו, לכתוב לרבי בפירוט מכל הנעשה איתו בחיי היום-יום.
"השלוחים המצליחים ביותר בעולם, הם אלו שכותבים לרבי באריכות ובפרוטרוט", "עלינו 'להכניס' את הרבי לחיינו הפרטיים, ולתת לו לקבוע לנו את סדר היום", "מי שכותב לרבי רואה ברכה והצלחה בכל ענייניו ומביא לעצמו גאולה פרטית, ואם כל אחד יוסיף בכך נזכה בקרוב לגאולה השלימה כשהרבי בראשינו והוא יגאלנו" חותם הרב לאזאר בקול נרגש.

שירה אדירה פורצת ב'זאל', אלפי הבחורים עולים על הכסאות ובחיות והתלהבות אדירה מנגנים שוב ושוב את הניגון שחיבר הבעל-מנגן החסידי המיתולוגי הרב שלום ברוכשטאט על פרקו של הרבי – קאפיטל קי"ד.

"מה לך הים כי תנוס הירדן תיסוב לאחור", חוזרות המילים שוב ושוב והבחורים פורצים במעגלי ענק סביב כל ה'זאל' כשהרבנים, הר"י והמשפיעים מצטרפים אליהם ונדבקים עד מהרה בהתלהבות האדירה השוררת ברחבי ה'זאל'.

לאחר למעלה ממחצית השעה מכריז הרב קנלסקי "עד כאן הקפה א'", והקהל מתיישב לברכת המזון רבתי, כשלאחריה תפילת מעריב בניגון של יום טוב...

בסיום התפילה מכריז הרב קנלסקי על מיקומם של ההתוועדויות הכיתתיות המחולקות לפי שיעורים.

בחדר האוכל מתוועדים תלמידי שיעור א' בישיבות קטנות עם הרב שלמה שטערענבערג, מנהל רוחני בישיבת "חובבי תורה" בניו-יורק, ב'זאל הקטן' נקבצים תלמידי שיעור ב' בישיבות קטנות להתוועדות פעילה עם הרב יוסף יצחק ליפקין, שליח הרבי בכפר סבא, ובכיתה נוספת מתיישבים תלמידי שיעור ג' בישיבה קטנה להתוועדות חסידית עם הרב שניאור זלמן קפלן, ראש ישיבת "צעירי השלוחים" בצפת.

ב'זאל' הישיבה מצטופפים מאות בחורים ואברכים להתוועדות הייחודית של הרב בערל לאזאר, שאליה מצטרף בהמשך הרב דוד אבא זלמנוב, משפיע ראשי בישיבה גדולה באור יהודה.

ההתוועדויות נמשכות עד השעות הקטנות של הלילה, ורק ברבע לחמש בבוקר מסיים הרב לאזאר את ההתוועדות הייחודית.

בפינות ה'זאל' מתוועדות קבוצות קבוצות של בחורים ואברכים... כך ניתן לראות קבוצה מתלמידי ישיבת תות"ל בביתר עילית עם המשפיע בשיעור ג' הרב שניאור זלמן אופן. בפינה אחרת נראים קבוצה מתלמידי ישיבת תות"ל לוד עם המשפיע בשיעור ב' הרב חיים זעליג אלטהויז, ובקצה האחר ישובים תלמידי ישיבת תות"ל בבני ברק עם התלמידים השלוחים בהתוועדות ספונטנית.

יום הבהיר י"א ניסן

בשעה 7:30 בבוקר משכימים הבחורים, סדר דא"ח מתחיל בשעה 8:00 והוא מלא בבחורים שלמרות העייפות השכימו ללימוד מעמיק של מאמרי הרבי, שהודפסו בקובץ ההכנה לי"א ניסן.

בשעה 8:10 נפתחים בקצוות ה'זאל' שלושה שיעורים במאמרים השונים. בפינה אחת מעמיק הרב אפרים דמיכובסקי, משגיח דא"ח בישיבת תות"ל המרכזית בכפר חב"ד, במאמר ד"ה "ביום עשתי עשר". בקצה השני נשמע קולו הרהוט של ראש ישיבה קטנה תות"ל בקרית גת הרב יוסף יצחק זילברשטרום מבאר את המאמר ד"ה "מצה זו". ובקרן-זוית נוספת ישובים עשרות בחורים סביב הרב יעקב זכריה קטן, מנהל רוחני בישיבת תות"ל אלעד כשהם בולעים בשקיקה את ביאוריו במאמר ד"ה "א-דני שפתי תפתח".

ביום הלימוד מתכוננים תלמידי התמימים כדבעי לתפילת השחר של יום הבהיר י"א ניסן. התפילה נערכת במתינות ובחיות, ובסיומה נוטלים ידים ומתיישבים בכובד ראש וברצינות לכתיבת פ"נ לרבי.

תיבת הפ"נים מתמלאת, מאות רבות של פ"נים עתידים להשלח אל האהל הקדוש, לגרום לרבי המון נחת-רוח מבניו היקרים תלמידי התמימים.

בסיום כתיבת הפ"נ, ניגשים הבחורים לחדר האוכל, שם מצפה להם ארוחת בוקר מלווה בירקות ובשתיה קלה.

ופרצת ימה וקדמה וצפונה ונגבה

לאחר ברכת המזון, ממהרים התלמידים אל רחבת הישיבה, שם קבלו 'תשורה' ייחודית: שקית תפילין מעוטרת ל'מבצע תפילין'... לשקית התפילין נלווה חומר מסודר שכלל: כיפות, חוברות 'קריאת שמע', עלוני מכירת חמץ וחג הפסח ועוד.

שלושה אוטובוסים, עשרים מיניבוסים ורכבי וואנים, שלושים מכוניות, ועוד עשרות רבות שנסעו ברכבות ודרך החניון המהיר, הביאו את הבחורים למקום ה'מבצעים', שם התחוללה בשעות היום של י"א ניסן מהפכה רבתית. אלפי הנחות תפילין, מאות טפסי מכירת חמץ מולאו, אותיות רבות בספר תורה של ילדי ישראל נכתבו ועוד.

כשחזרו הבחורים מהמבצעים, המתינה להם ארוחת צהרים בשרית ומזינה, כשמיד לאחריה התקיים ב'זאל' פאנל ייחודי בעניני משיח וגאולה בהשתתפות הרב זלמן גופין, משפיע ראשי בישיבת תות"ל המרכזית בכפר חב"ד; הרב דב מנחם דוברוסקין, משפיע בישיבת תות"ל מגדל העמק והרב משה גרוזמן, שליח הרבי בראשון לציון.

פתח את הפאנל המנחה הרב דב בער ירוסלבסקי, משפיע בישיבה קטנה תות"ל קרית גת, בדברי רקע וביאור למושג 'לחיות' בעניני משיח וגאולה. בדבריו סיפר הרב ירוסלבסקי על יהודים במשך הדורות שהאמונה בביאת המשיח היתה מנותקת מהחיים האישיים שלהם ולא היתה יותר מאשר תוסף נלווה לחיי הדת היהודיים. "חסידות, ובעיקר חסידות חב"ד, ובפרטיות ממש – הרבי שלנו, העמידו את האמונה בביאת המשיח כדבר ממשי וחי שהוא הוא החיים עצמם" חתם הרב ירוסלבסקי.

לאחר דברי הפתיחה החל הרב ירוסלבסקי למנות בפני המשפיעים את שאלות הבחורים, וכל א' מהם השיב בסגנונו ובדרכו.

הפאנל התמקד מאד בחיות ובדגש שיש ללימוד עניני משיח וגאולה, לתפיסת מקום העיקרית כל כך שהרבי דורש מ'תמים' לביאת המשיח. להשפעה על ה'זולת' והידיעה הברורה שהנה משיח בא ונשוב להתראות עם הרבי כמקודם.

לאחר הפאנל התקיימה תפילת מנחה רבתית, ומיד לאחריה עלו לבמה משתתפי הפאנל "בקודש חזיתיך" – שהתמקד בשנות המ"ם בבית חיינו.

בפאנל המרתק השתתפו הרב אברהם אשר בלינוב, ראש ישיבת תות"ל אלעד; הרב זלמן גורליק, שליח הרבי בבאר שבע; הרב דב מנחם דוברוסקין, משפיע בישיבת תות"ל מגדל העמק והרב מרדכי מנשה לאופר שליח הרבי ורב רובע י"א באשדוד שריתקו את הקהל בסיפורים נפלאים אשר חוו בשנות הילדות והבחרות במחיצת הרבי.
את הפאנל הנחה בכשרון ובטוב טעם הרב חיים זעליג אלטהויז, משפיע בישיבת תות"ל המרכזית לוד.

משתתפי הפאנל חלקו עם הבחורים רגעים אישיים עם הרבי, חלקם סיפרו על ה'יחידות' לה זכו או על קירוב נפלא שקבלו מהרבי. לאחר מכן העלו ענינים שונים שהתרחשו בבית חיינו בשנות המ"ם, ובעצם 'שאבו' את הבחורים שלושים שנה לאחור, אל הימים הנפלאים להם זכו

בסיום הפאנל יצאו הבחורים בהתרגשות אל האוטובוסים שלקחו אותם בחזרה לעריהם, התחושה האחידה של כלל תלמידי התמימים בארץ הקודש היתה: "זרעו בחיים" מכיון ש"הוא בחיים", והבטחון גובר שבזכות ההתכנסות המאוחדת וההחלטות טובות למעשה בפועל נזכה בקרוב ממש להתראות עם רבינו נשיאנו והוא יגאלנו!

גלריה ראשונית וייחודית מארועי יום הבהיר י"א ניסן. גלריות נוספות יעלו בהמשך.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.