מערכת COL | יום ז' סיון ה׳תש״ע 20.05.2010

כך תכינו טשולנט חם, ריחני וערב לחיך ● מתכון מסביב לעולם

השליחה ברובע הקריה בעיר החוף אשדוד, הגב' חני פרידמן, שלחה למדור "מתכון מסביב לעולם", מתכון לטושלנט חם, טעים וריחני, כמו שתמיד חלמתם להכין... ● היא גם מספרת על המתכון הסודי להצלחת הטשולנט ששמעו נפוץ לכל עבר "(קיבלתי עליו ד"שים משליחות ברחבי העולם... ילדי הקהילה לא אוכלים טשולנט בבית, אלא רק את זה שבבית חב"ד), מעבירה מסר מדבר מדהים שחוותה בעצמה, וכותבת שהיא גרה בשליחות באשדוד שבע שנים. מצד שני, היא אומרת, אני בעצם שליחה כאן כבר שלושים שנה. איך זה מסתדר?  כנסו ותקראו
כך תכינו טשולנט חם, ריחני וערב לחיך ● מתכון מסביב לעולם
טשולנט (צילום: COL)
מאת: שושנה מנדלסון, COL

הטשולנט האשדודי

לפני כשבע שנים, פתחנו את בית הכנסת של חב"ד ברובע הקריה (סיטי) באשדוד, פתיחת המנין היתה אבן היסוד של השליחות שלנו כאן ברובע. 

כבר מהשבת הראשונה, ניסינו לגרום לאנשים להרגיש "בבית" וכדי לסייע בזאת, חשבנו להמשיך את "מסורת בית אבא" - בבית הכנסת של הורינו- הרב שניאור ודבורה גודמן- השליחים הראשיים לאשדוד, הפועל למעלה מחצי יובל שנים, מגישים מדי שבת לאחר התפילה טשולנט חם ומשביע. וכמאמר הידוע - הדרך לליבם של אנשים עוברת דרך קיבתם.

וכך, התחלתי גם אני, מדי שבת בשבתו להכין את הטשולנט המסורתי להתוועדות, כשמזמן לזמן הכמות הולכת וגדלה, וכשיש שבתות מיוחדות צריך להוסיף סיר נוסף. מאז ועד היום, התגובות , הד"שים והסיפורים המתגלגלים בעקבות ההתוועדויות האלה, רבים מספור.

קיבלתי עליו ד"שים דרך חברות שליחות במקומות שונים ברחבי הגלובוס.

הנשים שבאות לבית הכנסת, מספרות שהילדים שלהן לא מוכנים לאכול חמין בבית רק את הטשולנט הזה.

מה הסוד שלו? המון סיעתא דשמיא, אהבה , מחשבה על הקהילה מכל הלב, ההשלכות הטובות שהוא יוצר (עשרות החלטות טובות מיוחדות ביותר בהתוועדיות) וכמובן תבלין של שבת.

חוץ מזה, המתכון עצמו, פשוט מאוד להכנה, קל לעיכול ומטעמים מובנים, נעשה על טהרת הפרווה (למעט שבתות מיוחדות או אירועים שאז "מזמינים" גם סיר בשרי).

להלן המתכון (בתרגום לצריכה ביתית).

 מוצרים 

2 בצלים בינוניים

שמן לטיגון

1 כוס קיטניות שונים (שעועית לבנה/ אדומה, גריסים, חיטה וכו'.. )

8 תפוחי אדמה 

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות (230 גר')

4 כפות מלח

1/2 כף פלפל שחור

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

אפשר להוסיף גם: 

1/2 כפית כמון ו/או 

1/2 כפית קארי ו/ או

1/2 כפית קינמון ו/ או

1/2 כפית כורכום

או כל תבלין אחר האהוב עליכם

 אופן ההכנה 

לילה קודם, משרים את הקטניות במים כ2 ס"מ יותר מגובהם.

אם לא הספקתם / שכחתם, ניתן להרתיח את הקטניות במים רותחים, להעמיד כשעה לספיגת הנוזלים.

לשטוף היטב ולהשתמש בהם בהצלחה.

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו, מוסיפים את הקטניות, מכסים במים כ2 ס"מ מעל לגובהם ומבשלים במשך שעה.

מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות גדולות ויוצקים מעל את רסק העגבניות, המלח ויתר התבלינים.

מכסים הכל במים בכמות גדולה מאוד ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.

לוריאציה בשרית, ניתן להוסיף בעת טיגון הבצל, קוביות בשר חתוכות - בשר לטשולנט.

 על השליחות בקצרה 

מקום שליחות: רובע הקריה באשדוד.

זמן בשליחות: 7 שנים, או 30 תלוי ממתי סופרים.. (ראו הסבר בהמשך)

על הקהילה בקצרה: אשדוד הינה עיר בעלת אופי מסורתי, אוכלוסיית עולים גדולה מרוסיה ובשנים האחרונות עולים רבים מצרפת, רובע הקריה ממקום במרכז העיר ומכיל את כל משרדי הממשלה, שירותים מונציפליים, תחנה מרכזית וכו'.

אופי הפעילות: הפעילות שלנו מתמקדת בקהילת בית הכנסת ההולכת וגדלה, בשיעורי תורה לתושבי הרובע, פעילות עונתית לילדים/ נשים / מבוגרים וכמובן- הכתובת לכל ענין יהודי עם כל הלב! ב"ה זכיתי להיות שליחה דור שני במקום שבו גדלתי, ומשתדלת, יחד עם בעלי, לשדרג ולפתח עוד יותר את אשר החלו הורי היקרים - הרב שניאור ודבורה גודמן במסירות נפש, במהלך 30 שנות מגוריהם כאן.

מסר: טראכט גוט וועט זיין גוט- חשבו טוב יהיה טוב!- זה עובד!!

ועוד משהו, בעיני ראיתי , יותר מפעם - איך שהרבי לא נשאר בעל חוב!!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.