מערכת COL | יום ה' סיון ה׳תש״ע 18.05.2010

לראשונה: גבינות קפריסין לחג השבועות

טעמים רבים נאמרו למנהג אכילת מאכלי חלב בחג השבועות, ליהודי קפריסין יהיה השנה טעם נוסף. השנה, לראשונה הם יקיימו את מנהג אכילת מאכלי חלב עם גבינות חלומי, אנארי ויוגורט תוצרת מקומית בהשגחה המהודרת של הרב אריה זאב רסקין הרב הראשי לקפריסין  לדיווח ולתמונות  
לראשונה: גבינות קפריסין לחג השבועות
טעמים רבים נאמרו למנהג אכילת מאכלי חלב בחג השבועות, ליהודי קפריסין יהיה השנה טעם נוסף. השנה, לראשונה הם יקיימו את מנהג אכילת מאכלי חלב עם גבינות חלומי, אנארי ויוגורט תוצרת מקומית בהשגחה המהודרת של הרב אריה זאב רסקין הרב הראשי לקפריסין.

השגחה פרטית

"השפעתו הרבה של החלב על חיותינו מחייבת אותנו בהקפדת יתר על הידורי הכשרות, על מנת שהחלב ומוצריו יהיו טהורים, והשפעתם הברוכה לבנין גופנו תהיה מלווה גם בהשפעה חיובית על הרוח והנשמה" אומר הרב רסקין, ומספר על תהליך ההכשרה: "הפיקוח הצמוד היה החל מהשלב הראשוני שמקדים את החליבה, ועד להגעת החלב אל המחלבה. לדוגמא, רכישת ציוד חדש מפוקחת לפרטי פרטים כולל מכשירים שצריך להטביל. המערכת מפוקחת מסביב לשעון".

קיימת הקפדה מלאה על כך, שהחליבה תיעשה אך ורק כאשר המשגיח עומד על גבי העובד (=שהוא לא יהודי) במשך כל שעת החליבה. המשגיח מוודא לפני תחילת החליבה שהמיכלים ריקים. לאחר החליבה ובטרם יוזרם החלב למשאית החלב, בודק המשגיח את המיכלית על מנת לוודא שהיא ריקה ולא הוכנס בה חלב קודם לכן.

כשהעבודה מסתיימת ברפת, היא מתחילה במחלבה. כניסת חלב למחלבה נעשית אך ורק בפיקוחו ובאישורו של המשגיח. כך גם בתהליכי הייצור. הרב רסקין מציין שנושא חומרי הגלם טעון פיקוח תמידי, וכל רכיב וכל חומר נבדק ממקורו. "יש לי גישה פתוחה ובלתי אמצעית לניירת, לחומרי הגלם, למכונות, לכל מהלך הייצור בכל שלב ושלב. עד שהמוצרים יוצאים לשיווק, מופקדת על תהליך הייצור השגחה צמודה. מדובר במערכת סגורה שניתן ל'חלוש עליה' בכל עניין ודבר.

היצור נערך במפעל המפורסם של האחים סטפאנו בכפר אראדיפו הסמוך ללרנקה. צוות המשגיחים של הרב רסקין משבח בחמימות את מנהלי המחלבה והעובדים על ההתייחסות החיובית מצידם בכל נושא הכשרות. במבחני הטעימה שנערכו למוצרים הם השיגו ציונים גבוהים ביותר.

יהדות קפריסין

הפעילות הברוכה בהפצת יהדות במדינת קפריסין עליה מנצחים השליח והרב הראשי הרב אריה זאב רסקין ורעייתו הרבנית שיינדל הביאו לביקוש רב למזון כשר. הרב רסקין: "מערכת הכשרות של הרבנות הראשית לקפריסין (Kosher Cyprus) שוקדת כל הזמן על ייצור מוצרי מזון כשרים למהדרין. לצד שחיטת בקר, כבשים, עופות, ייצור יין, מצטרף עכשיו ייצור מיוחד של גבינות כשרות למהדרין.

בשל הייצור המקומי המחיר לצרכן לא יקר, דבר שמדרבן יהודים רבים להימנות על אוכלי המזון הכשר. בעתיד בעז"ה אנו מתכוונים להרחיב ולפתח את מחלקת הכשרות ולהעניק כשרות למוצרי מזון נוספים.

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לרבני המחלבות באה"ק, שהקדישו לי מזמנם היקר להראות לבאר ולהסביר על המלאכה המורכבת של כשרות החלב".
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.