מערכת COL | יום ד' סיון ה׳תש״ע 17.05.2010

ספיישל מתכונים חלביים ב-COL: עוגות טעימות, סלטים משובחים

לרגל חג השבועות, החג בו מרבים באכילת מאכלי חלב, אסף המדור "מתכון מסביב לעולם" מתכונים חלביים מיוחדים, טעימים וצבעוניים, משלוש שליחות ישראליות: הגב' לאה אייזנבך, אילת (עוגת טרמיסו מגרה). הגב' חני פרידמן, אשדוד (סלטים צבעוניים עם אגוזים, פירות וגבינות). הגב' יפעת כרמל, מכללת אריאל (לזניה עסיסית). אתם מוזמנים להכנס, להתרשם ולהכין בעצמכם  למתכונים במלואם
ספיישל מתכונים חלביים ב-COL: עוגות טעימות, סלטים משובחים
מסביב לשעון: עוגת טרמיסו, סלט פלפלים, סלט עגבניות שרי, קשיו וגבינה (צילומים: COL)

מאת: שושנה מנדלסון, COL

מתכון ראשון: עוגת טרימסו 

 מוצרים 

2 שמנת מתוקה

שתי גבינה 9% שומן

כוס סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

ביסקויטים פתי-בר חום

אבקת נס קפה

1 שוקולד מגדים חלבי

כף ברנדי

תבנית חד פעמית בגודל בינוני- 25 ס"מ-30 ס"מ

 אופן ההכנה 

להכין כוס עם כפית קפה כפית סוכר  וחצי כוס מים פושרים.

להשרות מעט את הבסקויטים בקפה ולהניחם  על כל התבנית בצורה מסודרת.(שכבה אחת)

להקציף בקערה 2 שמנת מתוקה  עם כוס סוכר ולהוסיף  2 גבינה ו2 כפות אינסטנט פודינג וניל ,וכפית קפה מהול במעט מים.

להניח מחצית מהכמות על הבסקויטים ולפזר שכבה נוספת של בסקויטים מושרים בקפה ושוב שכבהו של קצפת עם גבינה 

לקישוט:

להמיס שוקולד חלבי בשקית נילון בכלי עם מים רותחים (ניתן במקרוגל)

להוסיף לשקית כף מים וכף ברנדי ,לקשור את השקית ולערבב את העיסה  ולאחדה(במידה ויש צורך להוסיף עוד נוזלים)

לחורר את קצה השקית ולקשט בספירלה את העוגה  ,לעבור עם קיסם ממרכז העוגה הלוך ושוב. 

מתכון שני: סלט פלפלים 

מוצרים 

סלט פלפלים 

סלט צבעוני ומרענן, שלא דורש השקעה רבה, טעים ומרשים

בכל פעם שאני מגישה אותו (בין חלבי ובין פרווה) הוא נגמר בשניות!

המרכיבים הדרושים:

5 פלפלים בצבעים שונים (אדום, ירוק, ירקרק, כתום, צהוב)

1 בצל סגול גדול

1/2 חבילת נבטים סיניים 

1/2 חב' גבינה קשה "חרמון"

לרוטב

1/2 כוס שמן קנולה

1/3 כוס חומץ

2 כפות דבש / סילאן/ סוכר חום

1 כף חרדל

מלח ופלפל לפי הטעם

 אופן ההכנה

חותכים את הפלפלים לרצועות (גפרורים) דקות ככל האפשר. 

חותכים את הבצל לרצועות דקות, מוסיפים את הנבטים.

מגרדים את הגבינה במגרדת ומוסיפים לסלט.

את כל חומרי הרוטב מעבירים לצנצנת סגורה

משקשקים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים

יוצקים על הסלט ו...

אוכלים בהנאה!

כמה טיפים:

-לדעתי הסלט במיטבו כשהוא טרי, אולם רבים אוהבים אותו דווקא לאחר שחומרי הרוטב נספגו בו.

-ניתן כמובן להכינו בפרווה- ללא הגבינה.

-את הפלפלים ניתן להכין מראש, לחתוך ולייבש על נייר מגבת/ מסננת ולאחסן במקרר- נשמר טוב.

-כדאי להגיש בכלי הגשה שקוף, המאפשר להנות משפע הצבעים המרכיבים את הסלט.

-את הרוטב אני נוהגת להכין בכמות כפולה ואפילו משולשת ולשמור אותו במקרר, הוא נשמר מצויין לתקופה ארוכה וחוסך זמן כשהרוטב כבר עומד מוכן.
 

מתכון שלישי: סלט עגבניות שרי, גבינה וקשיו 

לסלט הזה קוראים- הגאונות שבפשטות, הוא פשוט נחטף ברגע שמגישים אותו וכמה שנכין, תמיד זה לא יספיק.

 מוצרים

המרכיבים הדרושים

1 סלסלת עגבניות שרי בשלות וקשות

1/2 חב' גבינה קשה "חרמון"

100 גרם אגוזי קשיו

שמן זית

מלח

אופציה - זעתר

 אופן ההכנה

חוצים את העגבניות

חותכים את הגבינה לקוביות

קולים במחבת ללא שמן את אגוזי הקשיו עד שהם משחימים 

מתבלים בשמן זית ובמלח

מערבבים ומגישים

אופציה - ניתן לוותר על אגוזי הקשיו ולתבל בהרבה הרבה זעתר.

נחטף מהמדף!!

מתכון רביעי: לזניה

מוצרים

עלי לזניה

רוטב פיצה (מכינים מ: רסק עגבניות,שום,מלח,שמן,מים

גבינה צהובה מגורדת

זיתים

בצל

עגבניות

תירס

קוטג

אופן ההכנה
שמים בתבנית עלי לזניה, מעליהם מורחים שכבה של הרוטב, ומעל מורחים קוטג' ואז שוב: עלי לזניה, רוטב פיצה, קוטג. כעת, בפעם השלישית: עלי לזניה, רוטב, ומעל כל אלו גבינה צהובה מגורדת

מעל ובין השכבות ניתן להוסיף גם בצל, זיתים, תירס וכו

.  אפשר גם להוסיף בשכבות נוספות, כפי רצונכם

!!!חמש דקות הכנה וזה טעים

חג-שבועות שמח!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.