מערכת COL | יום ז' טבת ה׳תש״ע 24.12.2009

מתכון מסביב לעולם: פַּסְטֵל דֶה צ'וֹקְלוֹ

אחרי שנדדנו במדור בין מדינות אירופאיות, הגיע הזמן למתכון דרום-אמריקאי עסיסי: ה"פַּסְטֵל דֶה צ'וֹקְלוֹ" - פשטידת תירס בשרית, מאת השליחה הגב' גולדי פרמן מהעיר פוקון שבצ'ילה ● בפנים: למה הבשר הוא מרכיב מרכזי במטבח הצ'יליאני, ומדוע נשלחו הזוג פרמן לפתוח בית חב"ד דווקא בעיר פוקון, בה מתגוררים שני יהודים בלבד? למתכון שבוע קודם:נחמה לאבקאווסקי, צרפת: דג דניס ביין
מתכון מסביב לעולם: פַּסְטֵל דֶה צ'וֹקְלוֹ
פַּסְטֵל דֶה צ'וֹקְלוֹ צ'יליאני, לצד סלט עגבניות

כמה מילים על המטבח הצ'יליאני

המאפיין העיקרי במטבח הצ'יליאני הוא הבשר, מכיון שעלותו נמוכה. משתמשים בו במאפים, תבשילים, מרקים ופשטידות. הצ'יליאנים אוהבים גם לאכול בשר כבש צלוי. אחד המאכלים החגיגיים הוא הפַּסְטֵל דֶה צ'וֹקְלוֹ - פשטידת תירס בשרית.  כל מסעדה בצ'ילה מתפארת ביודעה להכין את הפשטידה הזאת (ישנן כמה נוסחאות להכנתה). הפשטידה מאוד טעימה, ומוגשת כמנה עיקרית בכלי מיוחד בתוספת סלט עגבניות.

מוצרים

1) 1/2 ק"ג בשר או עוף, חתוך לקוביות.
2) 3 בצלים.
3) 7 פלחי תירס (ניתן להמיר ב-3 קופסאות שימורים תירס, 300 גרם)
4) 1 גבעול נענע (8-10 עלים)
5) 1 כף מרגרינה
6) חצי קופסת זיתים קטנה ללא גרעינים. (כ-25 יחידות)
7) 5 ביצים קשות חצויות לאורכן.
8) תבלינים: פלפל, מלח, פפריקה, כמון, סוכר.

אופן ההכנה

1. לקצוץ את 3 הבצלים ולטגן עם הבשר. תוך כדי טיגון להוסיף תבלינים: חצי כפית פפריקה, חצי כפית מלח, 1/3 כפית פלפל שחור, 1/3 כפית כמון, ולהמשיך לטגן הכל ביחד ולערבב היטב.
כשהבצל שחום והבשר בשל, לטעום ולתקן את התיבול.
2. קרם תירס: להפריד עם סכין את גרעיני התירס מהפלחים. לשים בבלנדר את הגרעינים עם כף מרגרינה ועם עלי נענע. לערבב לבלילה אחידה. אם הבלילה סמיכה מידי ניתן לדלל במעט מים, אם נוזלי להוסיף מעט קורנפלור.
להעביר את הבלילה לבישול בסיר כ-20 דקות על אש נמוכה. לפני סיום הבישול להוסיף לבלילה חצי כפית סוכר ולערבב.
3. הרכבת הפשטידה: שמים בתבנית את הבצל והבשר המטוגנים. מפזרים מעל את הזיתים. מעל הזיתים מניחים את פרוסות הביצים ושופכים מעל את הקרם תירס.
4. לאפות כ- 30 דקות עד שמשחים, בתנור שחומם מראש ל180.

מגישים את הפשטידה עם סלט עגבניות.

מוצרים להכנת סלט עגבניה
1) 6 עגבניות קלופות

2) 1 בצל קצוץ
3) 2 כפיות שמן
4) מיץ מחצי לימון
5) מלח
7) כוסברה קצוצה (לבחירה).

אופן הכנת סלט עגבניות
חותכים את העגבניות לחצאי פרוסות. מוסיפים את הבצל. מטבלים בכוסברה, שמן, לימון ומלח. טועמים ומתקנים טיבול.

קצת על השליחות:
מקום שליחות: פוקון, צ'ילה.
מספר שנים בשליחות: 2.
על הקהילה בקצרה: פוקון הינה עיירה תיירותית השוכנת למרגלות הר הגעש הפעיל "וויאריקה", ומושכת אליה תרמילאים רבים, בעיקר ישראלים. התרמילאים מגיעים בעונת הקיץ, החל מחודש תשרי ועד ניסן, לטיול בן 4-7 ימים. כשעונת הקיץ בשיאה, מספר התרמילאים הישראלים נע בין 300-400 בשבוע. בכל שבוע התרמילאים מתחלפים. יש מטיילים יהודים מעטים ממדינות נוספות. בחודשי החופש (ינואר-פבואר), מגיעות גם משפחות יהודיות מסנטיאגו הבירה. בפוקון ישנם 2 יהודים מקומיים. אנו פועלים עם כל הנ"ל.
אופי הפעילות: פעילות שבועית: התוועדות, סדנת חלות, הנחת תפילין, שיעור חסידות וסעודות שבת. סיוע בכל התחומים. בנוסף - פעילות מיוחדת בחגים.
מסר: כל יהודי הוא שליח במקום שיעדו לו משמים, ושם הוא צריך לפעול.

אם את שליחה וגם לך יש מתכון מיוחד, שלחי אותו כעת ל - ל -[email protected]

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.