מערכת COL | יום י"ז אב ה׳תשס״ט 07.08.2009

המתכון השבועי: עוגת גבינה קלילה וטעימה

בכל שבוע, אלפי מנויי "הדרכון החב"די" מקבלים את המייל שבועי המסכם את כותרות השבועי. במייל, מוגש מידי שבוע מתכון שבועי מאת טובה צירקוס. בשבוע שעבר, היה זה עוגת גבינה קלילה וטעימה למתכון השבועי והשבוע למנויי ה"מייל השבועי": עוגת שוקולד עשירה בואו להירשם למייל השבועי של COL. לרישום: לחצו כאן
המתכון השבועי: עוגת גבינה קלילה וטעימה

עוגת גבינה קלילה וטעימה

מצרכים:
5 ביצים מופרדות

3/4 כוס קמח
1/2 1 כוסות סוכר
3 גבינה5%
2 שמנת חמוצה
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 אבקת אפייה

לקצפת: (לא חובה)
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
5 כפות ריבת חלב (לא חובה אבל מוסיף מאוד) או 3 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. בקערה ערבבי גבינות, חלמונים, שמנת חמוצה, חצי מכמות הסוכר, הוסיפי באיטיות קמח ופודינג, ערבבי היטב שלא יישארו גושים עד לקבלת עיסה רכה וחלקה.
2. הקציפי חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב, ערבבי בתנועות קיפול עדינות את קצף הביצים ותערובת הגבינה.
3. העבירי לתבנית בינונית מלבנית או עגולה גדולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב.
4. אפי בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות במשך רבע שעה, לאחר מכן הנמיכי את הטמפרטורה לחום של 150 מעלות ואפי עוד כשעה.
5. הקציפי שמנת מתוקה, הוסיפי בזהירות סוכר, פודינג, חלב וריבת חלב עד לקבלת קצף יציב ואוורירי. מרחי על העוגה בעודה קרה. שמרי במקרר

הערות:
העוגה גובהת מאוד בתנור אך כמובן צונחת לאחר האפייה, ע"מ להקטין את הצניחה מומלץ להשאיר אותה בתנור מכובה וסגור עד שתתקרר.
כדי שהעוגה תצנח במידה שווה ולא ייווצר בור באמצע העבירי סכין בדפנות התבנית והפרידי את העוגה מהדפנות.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.