מערכת COL | יום י"ט תמוז ה׳תשס״ט 11.07.2009

מאכל של בושה ● מאמר דעה

"בושה, פשוט בושה וחרפה. אלה התחושות בהם אני חש למראה אנ"ש הסועדים במסעדה, שמה לנו ולהכשר שלה. אך ככל הנראה כיום אין צורך בהכשר מהודר כדי לסחוף את המוני אנ"ש חסידי חב"ד מלזלול בה. די בפרסום ידיעה במגזין חבד"י, ואם אף מוסיפים "משגיח חבד"י במקום", מה צריך יותר מכך, ואולי מספיק רק שמספר הטלפון להזמנת מקום יסתיים בספרות 770" ● הרב יוסי שטיינברגר במאמר נוקב למאמר המלא
מאכל של בושה ● מאמר דעה
בושה, פשוט בושה וחרפה. אלה התחושות בהם אני חש למראה אנ"ש הסועדים במסעדה, שמה לנו ולהכשר שלה. אך ככל הנראה כיום אין צורך בהכשר מהודר כדי לסחוף את המוני אנ"ש חסידי חב"ד מלזלול בה. די בפרסום ידיעה במגזין חבד"י, ואם אף מוסיפים "משגיח חבד"י במקום", מה צריך יותר מכך. ואולי מספיק רק שמספר הטלפון להזמנת מקום יסתיים בספרות 770...

זה שבאותיות הקטנות מצוינים הבשרים בהכשרים שאינם מקובלים עלינו כמהדרין, חסר חשיבות. אז לא נאכל בשר אלא דגים. או שאומרים לעצמנו, נו, לבתינו לא נכניס בשרים אלו אך בחוץ, הרי ראש כשרות פלונית היה ראש השוחטים בבד"צ טוב, ולראש כשרות פלמונית יש קשרים הדוקים עם ליובאוויטש והוא מקפיד לכבד בנוכחותו את כנסי חב"ד.

את האמת יש לומר בקול רם וברור: משגיח חבד"י ככל הנראה, שוהה במסעדה רק כמה שעות בערב לאחר שכל היום השגיח במקום משגיח שאינו חבדניק, וכל חומרי הגלם ועיקרי הבישולים בוצעו במשך כל היום, והמשגיח החבד"י אף אינו מכיר את כל מקורות חומרי הגלם.

אך למעשה אין זה משנה כלל ועיקר באם המשגיח הינו חב"דניק, ליטאי ויז'ניצער או ספרדי. כי לא המשגיח קובע את נהלי הכשרות במקום, ואיזה חומרי גלם באיזה הכשרים ייכנסו למסעדה. מי שקובע הוא רב העיר במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע איזשהו פקיד ממשלתי במועצה הדתית הנגוע באינטרסים פוליטיים כלכליים או עדתיים.

ייתכן אפילו שהמסעדה מתנהלת לפי כללים נוקשים של מהדרין, יש בה משגיחים מצוינים סביב השעון, מפתחות מקררי הבשר נמצאים אצל המשגיח, בישול ישראל במקום הינו לפי מרן הבית יוסף, אבל, וכאן האבל הגדול, הירקות אולי מתקבלים ממקום שאינו ברמת כשרות נאותה שניתן להיות בטוחים כי הופרשו מהם תרומות ומעשרות כראוי, אך ההוראה שקיבל המשגיח הוא לרכוש רק ממקום והכשר זה. חומרי הגלם השימורים הרטבים והתבלינים אינם רק בהכשר הבדצי"ם הטובים, אלא מ "כל אשר בשם בד"צ יכונה". הלחמים ומוצרי המאפה מקורם ממאפיות שתחת כשרות בדצי"ם מפוקפקים למיניהם שיש חשש סביר כי נגועים הם בתולעים.

בהחלט ייתכן שאפילו המשגיח בעצמו אינו אוכל מכל התבשילים במסעדה עליה הוא משגיח אלא רק כשיודע בדיוק מה נכנס לצלחתו. אחד המשגיחים ששאלתיו האם הוא מכניס לביתו את האוכל מהמסעדה בה הוא משגיח? השיב לי: חלילה, אתה רוצה שאשתי תזרוק אותי מכל המדרגות. וחלילה שילדיי יראו הכשר זה בביתי, ואף במסעדה איננו אוכלים את המוצרים הללו... אך לבושתנו ולצערנו הרב אין זה מונע את ציבור אנ"ש במקום לסעוד שם בהמוניו.

כי הרי הם מפרסמים במגזין חבד"י ועוד יש משגיח חבד"י במקום.ומספר הטלפון מסתיים ב-770. מי יודע אם לא בכך האשם לאסון נשירת הנוער בדורנו...
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.