קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







כך התגברו הרבנים על בעיית השחיטה ● תיעוד מיוחד
(יום רביעי, כ' תמוז תשס''ח)

באחרונה נודע כי במדינות דרום אמריקה נוהגים חקלאים לדקור את הכרס של הבהמות ■ הסיבה: בהמות רבות שאוכלות עשב לאחר יום גשמים וחום, לא מצליחות לעכל וכתוצאה מכך הכרס מתנפחת ■ הרבנים ששמעו על הבעיה החמורה שמטריפה את הבהמות - החליטו להציב משגיח מיוחד ובמקביל, הגבירו את ביקוריהם במשחטה הגדולה באורגוואי ■ בלעדי ב-COL: תיעוד וידאו מיוחד מביקור הרבנים ומהבדיקות - שלב-אחר-שלב לסיפור המלא

וגם: גלריית תמונות מהבדיקות במשחטת הבשר באורגוואי >>>

מאת כתב COL בארה"ב

בחודשים האחרונים נודע כי בחלק ממדינות דרום אמריקה (כמו אורגוואי וארגנטינה), נוהגים החקלאים לדקור את הכרס של הבהמות עם סכין, יתד חד או מחט. הסיבה לדקירה: בהמות רבות שאוכלות עשב לאחר יום גשמים המלווה בחום, לא מצליחות לעכל - וכתוצאה מכך הכרס מתנפחת.

הנוהג הזה הגיע לאוזניי הרבנים רק באחרונה. על-פי המידע, חקלאי שרואה בהמה הרובצת תחת רגילה ובטנה נפוח יותר מידי (מה שגורם לה ללכת בצורה איטית ומשובשת), דוקר אותה ואז האוויר יוצא מהכרס והיא נעמדת על רגליה וחוזרת לעצמה.

הדקירות גורמות כמובן לבעיית כשרות חמורה ביותר שהרי נקיבת הכרס מטריפה את הבהמה כפי שמבואר ב'שולחן-ערוך' (יו"ר סימן מ"ח).

יודגש, כי במדינות המפותחות - כמו באמריקה הצפונית - בעיית הדקירות אינה קיימת כלל וכלל, מפני ששם מטפלים בבעיה זו על-ידי תרופות והקפדה על אכילה הראויה.

אלא שבמדינות הלא-מפותחות, כמו בדרום אמריקה, משתמשים בשיטה פרמיטיבית. "מיד ששמענו על-כך הופסקה השחיטה עבורינו", סיפר הרב שלמה סגל, חבר בית-הדין בשכונת קראון-הייטס בניו-יורק - שיצא באחרונה למשחטת הבשר הגדולה באורגוואי. "בתוך זמן קצר מצאנו פיתרון - הבאת מומחה לבדיקת כרסים. אותו משגיח עומד בבית השחיטה באופן קבוע ובודק כל בהמה ובהמה אם לא נוקבה".

החקלאים נוהגים לדקור במקום קבוע, מה שמקל על הבודק שלא צריך לבדוק את כל הבהמה, אלא רק במקום בו ישנו סיכוי שהבהמה נדקרה.

ל-COL נודע כי במהלך החודשים האחרונים נסעו הרבנים שלוש פעמים לאורגוואי, בכדי לעמוד מקרוב אחר הבדיקות. "ויש לציין שב"ה מצאנו שהשחיטה והבדיקה עומד על הצד הטוב ביותר", סיפר הרב סגל שנסע יחד עם חבר הבד"צ הרב יצחק צירקינד.

הרב סגל מציין, כי ישנם הכשרים ששולחים בשר כשר לניו-יורק - אולם אינם מקפידים בנושא הבעיה החמורה שנודעה באחרונה. "לפי מיטב ידיעתי ישנם חנויות שמקבלות את אותם הכשרים ועל הציבור להיזהר", אמר הרב סגל.

לדבריו, "יכול להיות שמתוך מאה בהמות - היו שישים בהמות אם בעיית דקירה בכרס".

לא לבעלי לב חלש!
לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:



לא מצליחים לצפות? לחצו כאן
(להורדה)


בדיקה קפדנית. מימין (למעלה): הרב שלמה סגל במשחטת הבשר באורגוואי ● צילומים: COL
בדיקה קפדנית. מימין (למעלה): הרב שלמה סגל במשחטת הבשר באורגוואי ● צילומים: COL



| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה



| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה



| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה



| הסר תמונה


| הסר תמונה

הרבנים סגל וצירקינד עם השוחטים
הרבנים סגל וצירקינד עם השוחטים | הסר תמונה


| הסר תמונה



| הסר תמונה
הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


1. קראון הייטס צריכה להודות
(2008-07-23 13:05:13)
שהרב סגל נמנה על אחד מרבניה הבולטים
2. האם הבעיה קיימת גם במקומות נוספים??
(2008-07-23 13:10:55)
3. איזה יופי של מפעל!
(2008-07-23 13:29:06)
תודה רבה על הכתבה והוידיאו, ממש מדהים.
כל הכבוד לחב"ד
4. בתמונה למטה
(2008-07-23 13:35:26)
כולם חב"דניקים??
5. צער בעלי חיים
(2008-07-23 13:54:24)
6. כולם מומחים
(2008-07-23 14:39:31)
כמי שקצת מתמצא בעיניינים אלו צדה אתת עיניי כתבה זו.
ראשית (במאמר מוסגר)לא זיהיתי מי מאנשי צוות השחיטה שם הוא "לובאוויצר".
לעצם העניין כפי שמופיע בסדרת השאלות ותשובות בענין נראה שמשהו טוען לכתר לא שלו, ראשון שעורר את הדבר היה ה"סאטמרה רעבע" ובעקבותיו יצא הרב וויסמאנדל בראש משלחת לאורגווי לברר הענין.
כפי שראיתי מה"שו"ת" שפרסם אתם רחוקים מהבנת העניין.
7.
(2008-07-23 16:37:54)
מי אמר שיש לובויטשער בין הצוות? מדברים פה על צוות הרבנים שהם חב"דניקים מקראון הייטס
ולגביי השורה האחרונה - מה ההתנשאות הזו?
8. לא מבין בכלל
(2008-07-23 17:04:40)
בצרפת בבית דין של פריז - המשגיחים בודקים את זה בכל בהמה, ואפילו שלא דוקרים את הבהמות אבל לפעמים יש אותה בעיה בהמסס שעל הכרס.
9. הרב פיגלשטאק והOK
(2008-07-23 17:43:50)
הרב פיגלשטאק והOK טיפלו בבעיה זו מזמן
בגלל שהרב פיגלשטאק הוא גר בדרום אמריקא ומכיר את הבעיות שם מזמן.
הוא בודק את הבהמות מנקיבת הכרס
10. Very Good
(2008-07-23 17:53:42)
They have "helped" the CH very much, I think they should now stay in South America for a few years and help them! .
11. בלבול
(2008-07-23 18:30:24)
אפשר למי שהוא לעשות סדר. מי הוא זה ואיזה ועד כשרות שתיקן ודאג להדבר.
12. thanks
(2008-07-23 20:18:57)
very much for this post i tride to contact ok and askt them about this and thai said ther is no such a problim . so i wonder why not .. thai made it sound like this problim dose not egzist by them
13. בעי'
(2008-07-23 20:48:07)
פלא שרק מצאו את הענין רק לאחרונה כשבעי' זו קיימת כבר זמן רב ורבנים כמו הרב יי"צ פייגלשטאק מארגנטינה (שהוא בעצמו שו"ב מומחה) והבד"צ ירושלים מטפלים בזה ובודקים כל בהמה. ולמה להוציא ש"ר על בשר בהכשר רב מומחה כשההכשר הנזכר כאן (שמצאו את הבעי' רק לאחרונה ורק כעת מטפלים בזה) נתן הכשר לבשר אורוגוואי הנמכר כבר זמן רב בחנות שתחת ההכשר שלהם!?
14. ¨le 2
(2008-07-23 20:52:36)
ein ze meshane im ze kayam bimkomot acherim .zo achat habdikot she chaiabim laasot bechol makom ki beten nekuva ye taref al pi shulchan aruch ve gorem hanikuv eino relevanti. ein po kol chidush zulat hasipur al minhag chaklaim beuruguay.anu bodkim zot keshigra.matsanu nikubim mbliat masmerim ptsiot revitsa ve sibot refuiot acherot. michael jerochim Prag.
15. למס' 1
(2008-07-23 20:56:04)
אתה צודק הוא בולט
16. שוחטים
(2008-07-23 20:58:35)
האם השובים הם רוב תמימים כמו שפסק הרה"ג אזדבא?
17. uruguay meat
(2008-07-23 21:17:03)
Rubashkin is bringing meat from Uruguay for years with the CHK hechsher.
Since the shuk started having Rabbi Feigelstok-OK meat from Uruguay at a lower price also House of Glatt started to sell the CHK Uruguay meat (before we had to pay the price not having the choise). This problem with the holes in the animals is not new .
Rabbi YY Feiglstock is known as a schochet ubodek mumche with many years of
experience in this field why are they mouth bading him. I don't know what CHK did until now that 'they' found the problem. Did they give the Lubavitcher chasidim meat that is probably treif (if 60% of the animal are treif) ?
Propaganda does not alway work right my friend!
18. hAGON hARAV zIRKIND
(2008-07-23 23:06:14)
I see he also went and WHY DID YOU NOT MENTION HE TRAVELED WITH RABBI SEGAL......

Please add his name to the article he is also a Chover Habadatz and had the most votes of the new Rabbonim
19. בושה וכלימה
(2008-07-23 23:11:25)
אני במקומם לא הייתי "מתפאר" בעובדה שנמצאה רק כעת!? בעיית בכרסים מאחר ובעיה זו ידועה כבר שנה לפחות במפעלים באורוגוואי בלבד וכבר פירסמו הגרמי"ל והעדה החרדית את בעיה זו . ואיך יכול להיות ששחיטת ליובאוויטש אינם מעסיקים שוחטי ליובאוויטש בזמן שיש כיום בארץ מספיק שוחטים מאנ"ש מחוסרי עבודה . כל אלו שנמצאים בתמונות מצוות השחיטה אין שם אפילו אחד מאנ"ש לרפואה וידוע ההקפדה של הרבי בעניין .
20. למס' 12
(2008-07-23 23:44:30)
בחב"ד אמרו תמיד "אן בליטות"
21. צירקינד
(2008-07-24 00:06:31)
איפה צירקינד לא רואים אותו בווידיאו?

פלא שהרב אזדבא לא בא או לכה"פ הי' שולח שו"ב מומחה איתם
22. שחיטת פיגולשטאק
(2008-07-24 00:35:09)
לפני כחודש נסע אחד מאנ"ש ופגע זה שאחראי על שחיטת פיגולשטאק והוא אמר במפורש שאצל שחיטת פיגולשטאק לא בודקים הכרסים. גם פגש אחד הבודקים ואמר שלא בודקים הקרסים והוא סובר שלא צריך וזה עניין של הרב לנדא
23. צות השוחטים
(2008-07-24 00:57:50)
במענה לשאלת רבים השוחטים בבית השחיטה רובם ככולם הם תמימים שלמדו במוסדות חב"ד. והם ירא שמים מרבים. המשגיחים העיקרים הם תמימים.
יש שם כל יום שיעור בחסידות חב"ד עם כל הצות. השיעור נמסר ע"י ר' ש. שי' קוזלובסקי.
ואלו שמות חלק השוחטים התמימים: יעקב אניג'ר, משה דהן, דניאל מזרחי, יוסף מעטוף, סעדי' מעטוף, והמשגיחים: ברוך ברזילי, שלמה מוסקוביץ, משה פרמט
ד. ל.
24. ל 2
(2008-07-24 01:55:51)
מה זה משנה אם הבעיה קיימת במקומות אחרים. הבדיקה של חלל הבטן היא חלק מסידרת בדיקות שחייבים לעשות ואין כאן כל חידוש מלבד הגילוי על מנהג פולקלורסטי של חקלאי אורוגואי.נקב בחלל הבטן יכול להגרם מסיבות שונות כגון בליעת מסמרים,פצעי רביצה וסיבות רפואיות אחרות .נקב כזה מטריף על פי שולחן ערוך ולכן הבדיקה חובה בכל מקום ומנהג החקלאים בדרום אמריקה מעלה את אחוזי הטרף מסיבה זו שם ,אך אינו ממציא בדיקה חדשה.
מיכאל ירחם -פראג
25. נו א שמחה
(2008-07-24 01:59:01)
איך הגמרא אומרת אין שמחה יתירה כהתרת ספיקות
26. לא נכון
(2008-07-24 05:47:28)
כתבתם "יודגש, כי במדינות המפותחות - כמו באמריקה הצפונית - בעיית הדקירות אינה קיימת כלל וכלל, מפני ששם מטפלים בבעיה זו על-ידי תרופות והקפדה על אכילה הראויה."
זה לא נכון באמריקה עושים את הניתוח הזה הרבה שנים.
וזה אפילו עושה את החלב של הבהמה אסור לפי הרבה דעות
27. למספר # 20
(2008-07-24 07:57:28)
בדיקת חלל הבטן של הבודק פנים עד לגלויה של הבעיה המוזכרת היתה רק לגבי מסמרים ודברים חדים אחרים שנכנסו לבית הכוסות. מעולם לא התיחסו לחתך שעושה הקצב במפעל להפריד את הכרס מהדופן. גם אם ראו חתך כזה לא התיחסו לזה כיון שידעו שזה בא ממעשה של הפועל. כמו"כ לא התייחסו כלל לאיזה סימן שרואים בדופן או על הכרס והכשירו את הכל.
לאחר שהתברר במשך השנה אחרונה שסימנים אלו מעידים על דקירה שנתרפאה התחילו להעמיד בודק מיוחד שצריך להיות בקיא באופן מיוחד לזהות את הסימנים אלו ואין זה שייך כלל לבדיקה החובה של הבודק פנים שעושים בכל מקום כפי שיעיד הוידיו המצורף לכתבה
ד.ל.
28. ל 22
(2008-07-24 08:43:31)
מי שאמר זה לא אמר נכונות.
דבר ראשון - בארגנטינה אין צררל לבדיקת כרס כי אין רעותא מצוי, כל זה הוא רק לאורוגואי. וכמו השחיטה תחת השגחת הרב פאייגעלשטאק שליא"א היא בארגנטינה זה נכון שלא בודק כרסים. אבל כשעובד בשחיטה באורוגואי כן בודק הכרסים.
קודם להגיב ולהתחיל על איזה עינין הלכתית הדבר הראשון שה ללכת לשלחן ערוך, לשולחן ערוך הרב, לשו"ת צמח צדק, שמלה חדשה, בית דוד, כף החיים ועוד.
בברכת טוב
אין טוב אלא תורה
משיח נאו

29. ברור דברים.
(2008-07-24 09:25:40)
ל26 ודאי שקימת תופעה של נתוחים אצל בהמות בפיקוח ויטרנרי.אבל כאן מדובר בתופעה שאין עליה שום פיקןח ושום רישום ומעכב, ולכן אין לדמות כלל בין המצב הקים במדינות המפותחות שאפשר לעכוב אחרי ביצוע הניתוח ברשומות וע"פ חוק חייב הדבר להרשם ,וכך גם מתגברים על הבעיה במשק החלב אשר המשגיח העומד על המשמר לא נותן לחלוב את הפרות המנותחות.
הבעיה נוצרת במדינות כמו דרום אמריקה שהדברים נעשים בלי שום פקוח ואין קוראים לשום רופא,והדבר נעשה ע"י הרועה בשדה.
30. Video pratee
(2008-07-24 11:15:37)
Does there exist a DETAIL VIDEO of the process of shcheeto step by step by step with accomponied explanation overview ?
31. יוסי מעטוף כל הכבוד!!!!!! מס 1
(2008-07-24 11:40:20)
עלה והצלח מתי שרה והילדים מעטוף צפת עיה"ק
32. שחיטה ליובאוויטש
(2008-07-24 12:58:35)
זה בושה שבצוות של הבית דין שהרבה מאנ"ש אוכלים מזה אין אפילו שוחט אחד שהוא ליובאוויטשער. אולי הם למדו פעם בחבד,אז מה? הם לא חבדניקים ובכלל לא נמנים על אנ"ש. וכפי שאפשר לראות בתמונות ובשמות במגיב 23 . ועל הבשר הזה אנחנו משלמים יותר כסף? את מי אתם מרמים? בושה.אם כך, אז למה לקנות דווקא את הבשר הזה?
33. סיפור ישן
(2008-07-24 16:28:49)
הרפתן של הכפר הרב זוסיק ע"ה רבקין, התראיין לפני שנתיים לעיתון כפר חב"ד ואמר שלא אוכל בשר בגלל המקרה הנ"ל שקורה גם בארץ!
34. למס' 22
(2008-07-24 20:15:15)
שקר וכזב וסתם מוציא ש"ר
35. שוחט ליובאוויטש.
(2008-07-24 21:40:18)
ל 32 השוחטים ילדיהם מתחנכים במוסדות חב"ד, ורובם ככולם גם למדו בעצמם בתומכי תמימים ויראי שמימ מרבים. אם יש לכם קריטוריונים אחרים לשוחט ליובאוויטש אשמח לשמוע. אין שום חסרון אם שמות המשפחה אין להם צליל הונגרי או אשכנזי.
36. כמה הבהרות
(2008-07-25 05:18:35)
למס' 16 הרוב הם לא חבדניקים ולכן הרב אוזדבה לא נסע למס'23 כל השמות שכתבת מדוע לא רואים אותם בתמונות האם הם אלו שרק ברשימות?
הענין בדיקת הכרסים בושה וחרפה כבר קרוב לשנתיים שהעדה החרדית ולנדו יצאו בחרב ובחנית על זה וזה גם אחד הסיבות שהעדה הולכים לשחוט בפולין מפני שאי אפשר לעקוב חזק על מה שקורא שאורגוואי זאת אומרת שאחרי שכמעט שנתיים אנו אוכלים חשש טריפות באו הרב סגל והרב לברטוב להודיע לנו שמהיום הכל בסדר!

אני שמעתי שהשחיטה של הרב וויסמנדל הרבה יותר מהודרת יש לו שוחטים משלו שהוא מביא וכעט שלא משתמש עם המיובא מהארץוגם הוא טיפל בנושא הכרס מזמן שזה התחיל אז למה למכור לנו לוקשים עם שחיטת חבד בואו ונוכל שחיטת וויסמנדל שהוא שולט בין כך על כל השחיטה בפוסטוויל ובאורגוואי עושה שחיטה מהודרת
הדבר פשוט הרובשקינים צריכים את וויסמנדל
37. למגיב 35:
(2008-07-25 10:46:08)
שוחט ליובאוויטש הוא אחד ששומר תקנות רבותינו :חתת,רמבם "ולומד חסידות כל יום ,ולא רק מתי שנמצא באורוגווי ומכריחים אותו ללמוד חסידות.ומתנהג במנהגי חבד תמיד.ולגבי צליל המשפחה:ידוע שיש בחבד שו"בים מאחינו הספרדים והם מומחים ויר"ש וידועים כמו ר" משה מעטוף,ר" משה מזרחי, ר" יוסי יפרח ועוד. אבל אלו שבצוות הנ"ל הם אולי יר"ש אבל לא מתנהגים כנ"ל.
38. האדמור מאמשינוב
(2008-07-25 19:16:27)
כדי שנדע מה מאכילים אותנו אז נא לדעת העדה החרדית לא שוחטים באורגוואי הרב לנדו לא שוחט באורגוואי האדמור מאמשינוב אסר על חסידיו לאכול בשר בקר המגיע מדרום אמריקא
אבל אנחנו חסידי חבד שסומכים על הבד"צ של קרון היטס שהם המבינים הכי גדולים כיום בעניני בשר אנחנו נמשיך לאכול ולשבוע מתוך שמחה וטוב לבב
39. ל # 28
(2008-07-25 22:21:52)
זה לא נכון יש קופי ממכתב שכתב הרב פיגולשטאק לכמה רבנים שהאו סובר שלא צריך לבדוק הכרסים ולר בודק. הבעי' היא בכל דרום אמריקה. גם הרב למדא יש לו צות בשחיטה בפארגוי שזה בדרום אמריקה. שכחת שיש פסקי דינים של אדמו"ר האמצעי על הלכות טריפות.
40. ל# 32
(2008-07-25 22:27:22)
הרב יוסף הכהן הנדל הדפיס היחידות של אביו שהרבי אמר לו בנוגע שחיטת ליובויטש שצריך ללמוד חסידות חב"ד
41. ל# 32
(2008-07-26 00:58:20)
במכתבי כ"ק אדמור מוהריי"ץ וכ"ק אדמו"ר נשיא דורינו כותב על שוחטים מאנ"ש או שוחטים ששוחטים בשביל אנ"ש שלומדים מאמריו שיחותיו ומכתביו ולא בעלי מחלוקת ועוסקים בעבודת התפילה וד"ל
42. # 36
(2008-07-26 01:12:43)
בכלל הפולנים מערימים כששולחים הבשר ששמים יותר בשר וטרייף. לא שמעתי שהרב לנדא הלך לפולניה לשחוט.הבודק כרסים שבודק בשביל בד"צ דק"ק קראון הייטס הוא אחד המומחים הגדולים.
43. מה אם הניקור
(2008-07-26 03:19:34)
האם הבשר הולך לאמריקה או לישראל יש הבדל גדול בניקור לפי הוידיאו ההכשרה היא בתליה על ידי ברזל זה שאלה בהלכה ולמיטב ידיעתי ח"בד הקפידו על כך כמו כן איך הם מנקרים את החוטיי דכפלא בחתיכות שלימות?
44. ישר כח
(2008-07-27 06:07:16)
ישר כח לרבנים ולצוות שעומדים על רמת הכשרות שכרם מהשמים
45. כב' הרב יוסף מעטוף הי'ו
(2008-07-27 20:55:06)
יישר כח גדול על מסירות הנפש והשקעה בעבודת הקודש... ה' יצליח דרכך וימלא כל מישאלות ליבך לטובה. ולכל שאר הרבנים... אוהב יונתן עוזיאל.
46. לאחינו היקר יוסף מעטוף!!
(2008-07-28 02:41:52)
עלה והצלח בכל אשר תעסוק ומתוך בריאות נכונה ימלא ה' משאלות ליבך לטובה ולברכה
ונזכה כולנו לכל הישועות..
אוהבים אותך דבורה ועובדיה אחיך ואחיותך..
ונתראה בקרוב ממש יחד בביאת משיח צדקינו כבר ומיד בבית המקדש.
47. מעניין וכדאי
(2008-07-28 04:49:46)
לפני כ-3.5 שנים פסלתי נקובת הכרס במרכז ארגנטינה (VILLA MERCEDES). וכבר לפני כ-4.55 שנים פסלתי נקובת הכרס באורוגווי (COLONIA). אומנם היה רחוק ממיעוט המצוי. אולם לפני כשנתיים ומחצה עלו אחוזי נקובת הכרס, ולאחרונה (לפני כ-45 חודשים) עברו את מיעוט המצוי (COLONUA). אין כאן לא בושה ולא חרפה ואפשר לקחת בשר חלק מהודר בכל מקום כולל מארגנטינה ובפרט מאורוגווי ובלבד שילמדו וידעו איך לבדוק את ה"משולש" ואת הכרס במקום שצריך בצורה נכונה. על-כן כל הרוצה להתרחק מן הספקות ולספק (או להשתמש) בשר חלק ומהודר "חובה למנות בו"כ שהתמחה לתפקיד זה" (ללא שום קשר לתפקיד בו"פ) ורק כך בעזה"ש ורק כך בלבד אפשר להנצל מן הספקות. "יאכלו ענוים וישבעו" שו"ב שלמה עוזירי ירושלים.
48. ישר כח לרב שלמה עוזרי הי"ו
(2008-07-28 08:36:54)
לשאלת רבים לבעית נקובת הכרס אני ממליץ לכל רב ולכל גוף כשרותי היות והרב שלמה עוזרי נ"י דש וחקר את בעיית נקובת הכרס ואף הוציא לאור דיסק שמקיף את בעיית בדיקת נקובת הכרס ברמה מקצועית ומעולה לראות את הדיסק -בדיקת כרסים 2008 -לאור החידושים האחרונים-. יוסף מעטוף אורוגווי
49. ל # 43
(2008-07-29 03:40:35)
רק כמה חלקים הולכים לאמריקה. הניקור שראתה בוידיו הי' בשביל ארה"ק. בחב"ד הקפידו שלא לעשות שום חתך אחר השרי' לפני המליחה עד לאחר הדחה אחרונה. הראשון בעולם שהוקם מפעל כזה הי' ויס פאקינג והי' מפורסם גם בשם פריים כשר בעיר דינורהמדימת פנסילויניה וזה הי' על פי עצת הרב יחזקל הכהן דרן ע"ה שעבד בשבילו בתור שו"ב וההכשר נתן ועד רבני ליובאויטש של ארצוה"ב ואחרי זה נתן ההכשר בד"צ דק"ק קראון הייטס עד שססגרו את המפעל.
50. גועל נפש...
(2008-07-29 12:35:22)
ממש דוחה!!!!!!!!!!!מהיום אני לא אוכל יותר לעולם בשר!!!!!!
51. 10,12,14,17,18,30
(2008-07-29 12:38:41)
מה אתם חשים,הא???????
כאילו מה הענין לכתוב באנגלית ?????????תפסיקו לחוש!!!!!!!
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:




© 2018 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן