מערכת COL | יום ט"ו אדר א ה׳תשס״ח 21.02.2008

בעיות בשחיטה בדרום אמריקה, בחב"ד לא צפוי מחסור

את אשר יגורו ראשי ועד השחיטה של העדה החרדית בא עליהם: החששות שפורסמו הגשימו עצמם וצוות השחיטה המורחב שיצא לארגנטינה לפני שבועיים, קטע את שהותו במקום ושב ארצה מוקדם מן הצפוי לנוכח אחוזים ניכרים של בשר טרפות ■ גורם בכיר בעדה החרדית: הבעיה הולכת ומחריפה וניתן להבחין בה רק לאחר השחיטה ■ אך בשחיטת ליובאויטש המצב קצת שונה. ר' אליעזר שייקביץ ל-COL: "מאחר ואנו מקפידים להשתמש בסחורה צעירה, הבעיה בהם היא פחותה. כרגע לא צפוייה עליית מחירים לפסח, ולא צפוי מחסור בבשר" כל הפרטים
בעיות בשחיטה בדרום אמריקה, בחב
שחיטת בקר באורוגוואי (ארכיון)

יעקב רייניץ,' בקהילה', וכתב COL

לפני כחודש פרסם 'בקהילה' לראשונה על צוות גדול של שוחטים מטעם העדה החרדית שיצאו לשחיטה בארגנטינה בתקווה שאחוזי הבהמות הכשרות יהיו גבוהים יותר מאשר בשחיטה הקודמת. בידיעה צוין כי במידה ויהיו אחוזי טרפות גבוהים, המשלחת עשויה לחזור ארצה מוקדם מהצפוי.

משלחת השוחטים המריאה לארגנטינה לפני שבועיים, אך התוצאות היו רחוקות מלהשביע רצון. כמות הבהמות הטרפות עמדה על כשמונים אחוזים. בכל יום שחטו בצוות של העדה החרדית בממוצע שלוש מאות בהמות, מתוכן לא יותר מארבעים בהמות היו 'גלאט'.

השוחטים ניסו לשחוט בהמות צעירות יותר ובשלב מסוים אף הביאו בהמות מאזורים אחרים בארגנטינה, אך התוצאה לא השתנתה. רוב הבהמות היו טרפות. לאחר התייעצות עם ראשי ועד הכשרות בארץ, הוחלט להחזיר את המשלחת ארצה מאחר והתברר כי עלות אחזקת המשלחת בחו"ל גורמת להפסדים.

אחד הגורמים הבכירים במערכת הכשרות של העדה החרדית אומר בשיחה ל'בקהילה': "מי שאשם בעליית מחירי המזון בעולם, אשם גם בבעיה שנוצרה עם הבקר. מדובר בסינים שהחלו בשנה האחרונה בביקושים אדירים לבשר והם מייבאים לסין כמויות אדירות של בשר מארגנטינה ואורוגוואי.

"כדי לספק את הביקושים הגדולים לבשר החלו מגדלי הבקר בארגנטינה ובאורוגוואי להאביס את הבהמות בכמויות אדירות של אוכל. הדבר גורם לכך שלאחר ארבע שנים בלבד, שוקלת הבהמה כמו בהמה בת שמונה. כך מנסים באותן מדינות לעמוד בקצב הביקושים לכמויות הבשר.

"תהליך זה הביא למצב שבו לבהמות יש גזים. על מנת לפתור את הבעיה דוחפים המגדלים מחט לתוך הכרס והדבר מתגלה רק לאחר השחיטה. הבעיה הגדולה היא שלפי הוראות משרד הבריאות באותן מדינות אין צורך לדווח על דקירה בכרס וכך עומדים ארגוני הכשרות בפני שוקת שבורה כשהם קונים בהמות מבלי לדעת האם הן עברו תהליך דקירה או לא. רק לאחר השחיטה מתברר שרובן הגדול טרף".

הרב יהודה כץ, מזכירו של הגרמי"ל לנדא, רבה של בני ברק, מצביע בשיחה ל'בקהילה', על בעיה נוספת בהקשר זה. "אם בעבר היו מגדלי הבמות במדינות ארגנטינה ואורוגוואי מתחשבים בארגוני הכשרות ומשתדלים לספק להם את מיטב הבקר, שבו בדרך כלל אחוזי הטרפות נמוכים יותר, עם החדירה של השוק הסיני, ארגוני הכשרות על שלל חומרותיהם זוכים ליחס פחות מועדף ודרישותיהם אינן נענות כבעבר".

בעדה החרדית מנסים בימים אלו לבדוק את האופציה של שחיטת בקר בפולין, אולם גם שם לא תולים תקוות רבות בכך והם השלימו עם העובדה שהשנה יהיה מחסור חמור בבקר. גם בפי הרב כץ אין בשורות מעודדות, "לפי המסתמן כרגע, צפוי מחסור חמור בבשר בקר לקראת חג הפסח והמחיר ימריא לגבהים לא מוכרים".

"דבר אחד ברור", מסכם הגורם הבכיר בעדה החרדית, "השחיטה האחרונה סימנה את סתימת הגולל על השחיטה בארגנטינה ואורוגוואי".

לעומת זאת, אומר הערב ר' אליעזר שייקביץ ל-COL: לאחר ששמענו על הבעיה עליה עלה הרב לנדא, הצבנו משגיח נוסף בעת השחיטה, ואמנם כמות הטריפה עלתה ב-15 אחוז. יחד עם זאת, מאחר ואנו מקפידים להשתמש בסחורה צעירה, הבעיה בהם היא פחותה. כרגע לא צפוייה עליית מחירים לפסח, ולא צפוי מחסור בבשר".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.