מערכת COL | יום כ"ט אלול ה׳תשס״ז 12.09.2007

תזכורת: פ"נ, פרוזבול, ועירוב תבשילין

יום רביעי. כ"ט באלול, ערב ראש-השנה. COL מזכיר לגולשים כי יש לחתום היום על שטר 'פרוזבול' - עליו פסק אדמו"ר הזקן, "לכתחילה יש לעשות פרוזבול בסוף השישית"; 'עירוב תבשילין' - כאשר היום השני של ראש-השנה חל ביום שישי, שהוא ערב שבת, יש לבצע 'עירוב תבשילין'; ו'כתיבת פ"נ לרבי' - נוהגים לכתוב פ"נ עבורו ועבור בני-ביתו לבקשת כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה לסיפור המלא
תזכורת: פ


פרוזבול

פרוזבול: פסק אדמו"ר הזקן, "לכתחילה יש לעשות פרוזבול בסוף השישית". והורה הרבי: "ולפיכך כדאי שלכל אחד (יהיה חוב בכדי שיוכל) לקיים את העניין של פרוזבול... הטוב ביותר שיערוך את הפרוזבול מיד אחרי התרת נדרים, שבאותה שעה מזומנים לפניו בלאו-הכי שלושה אנשים כשרים המהווים 'בית-דין', ויכול לומר בפניהם את נוסח הפרוזבול: 'הריני מוסר לכם כל חובות שיש לי, שאגבה אותם כל זמן שארצה'.

"ליתר נוחות בקיום העניין – היה מהנכון, שכל רב, ראש-ישיבה וכיו"ב יצרף אליו עוד שני אנשים כשרים ויכתוב את נוסח הפרוזבול על שטר, שאז יוכל כל אדם להצטרף לפרוזבול בחתימתו על השטר; או יתירה מזו – יוכל לעשות זאת ע"י שליח (או לבקשו באמצעות הטלפון). ומעלה נוספת, כאשר הרב או אחד מהבי"ד יקנו לחתומים על השטר 'קרקע כל שהוא' כדי להבטיח את חלות הפרוזבול כדין. וכאשר כל רב וראש-ישיבה יודיע על כך בפירסום הכי גדול, יוכלו בוודאי לזַכות את כל אחינו בני-ישראל בעשיית פרוזבול".

 להורדה: לחצו כאן


עירוב תבשילין

כאשר היום השני של ראש-השנה חל ביום שישי, שהוא ערב שבת, יש לבצע 'עירוב תבשילין', כדי לאפשר להדליק בחג נרות לכבוד השבת, וכן להכין בחג את צורכי השבת (המותרים).

סדר הכנת 'עירוב תבשילין':

בערב החג הראשון (לפני הדלקת הנרות) נוטלים ככר לחם, או חלה, ומאכל מבושל חשוב (כגון דג או ביצה מבושלת או צלויה), ונותנים ביד אחר, כדי לזכות על ידו לכל הקהל, ואומר: "אני מזכה לכל מי שרוצה לזכות ולסמוך על עירוב זה". מי שה'עירוב' עתה בידיו מגביהו טפח. אחר-כך חוזר בעל ה'עירוב' ונוטל אותו לידיו ומברך: "ברוך אתה א-דני א-לוהינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו, וציוונו על מצוות ערוב".

ומוסיף ואומר: "בדין יהא שרא לנא לאפויי ולבשולי ולאטמוני ולאדלוקי שרגא ולתקנא וולמעבד כל צרכנא מיומא טבא לשבתא לנא ולכל ישראל הדרים בעיר הזאת". תרגום ללשון-הקודש: "בעירוב זה יהיה מותר לנו לאפות ולבשל ולהטמין ולהדליק נר ולעשות כל צרכינו מיום טוב לשבת, לנו ולכל בני העיר הזאת".


פ"נ

נוהגים לכתוב פ"נ (הנשואים – כמובן בחגירת אבנט) עבורו ועבור בני-ביתו לבקשת כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה. להניחו בין דפי מאמר, קונטרס וכו' של כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו, ולשלחו (אם באפשרי – בו ביום) על-מנת לקראותו על הציון שלו.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.