מערכת COL | יום ב' טבת ה׳תשס״ו 02.01.2006

תגלית חמורה בעולם הכשרות: משקה ה'ויסקי' אינו כשר

מחקר אינטנסיבי, יסודי, מקיף ומעמיק, שנערך במשך תקופה ארוכה על-ידי מערכת הכשרות של בני-ברק בראשות הרב משה-יהודה-לייב לנדא ופורסם בגיליון "עיר על תילה", העלה את המסקנה העגומה אך הוודאית כי משקה ה"ויסקי" הנפוץ אסור בשתייה. חסידי חב"ד בכל העולם, אשר נהגו לשתות "ויסקי", מבלי להעלות על דעתם צל של חשש איסור, חייבים לדעת כי הדבר כרוך באיסור של "סתם יינם", המסתפח אל הוויסקי במהלך תהליך הייצור המיוחד שלו. התחקיר המלא מאת הרב מרדכי הסופר - ב'כתבה המלאה'
תגלית חמורה בעולם הכשרות: משקה ה'ויסקי' אינו כשר
לכתבה זו התפרסמו 44 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
44 תגובות
1.
חכו בסבלנות
ב' טבת ה׳תשס״ו
הרב וולפא עדיין לא אמר את המילה האחרונה :)
2.
Please translate the article to English
ב' טבת ה׳תשס״ו
Please translate the article to English
That everyone should be able to understand
Do it ASAP because of the isur chomur
“limnoa rabim mimichshol”.
3.
איזה ויסקי כן כשר
ב' טבת ה׳תשס״ו
מעניין כבודו יודע לאמר מה לא כשר,לפי הרשימה שמסר בכתבה אין ויסקי נפוץ שכשר, נא דאגו לנו...
4.
מה?????
ב' טבת ה׳תשס״ו
ב"ה
לא יכול ליהיות!!!! רבנים גדולים שתו ו... לא יכול ליהיות!!! אולי טעות... אני יודע?
5.
תראו
ג' טבת ה׳תשס״ו
זה לא נכון שכל הוויסקים כשרים, ישנם וויסקים שמקור האלכהול הוא ממי גבינה (ואז הוויסקי חלבי),ויש מיין גויים ועוד.
וויסקי המיוצר במזקקה בשם - cooley ,הוא תחת השגחת בית הדין של לונדון והמותגים המיוצרים והכשרים הם: (בקבוק ירוק)GREENORE,TYRCONELL,CONNEMARA,(בקבוק ירוק)MILLARS,INISHOWEN
כמו"כ המותגים הנ"ל הם כשרים : J&B ,גוני ווקר(כל הצבעים כולל הגולד), שיבס ריגל , גק דניאל,בלנטיין (BALANTINS ).
הויסקי הקנדי סיגרם גם כשר (ע"י ה CRC )וגם הוויסקי ווילד טארקי (WILD TURKEY )
וויסקי גימסון הוא לא כשר בעיקר בשל העובדה שהוא מייושן בחביות יין.

ישנם עוד וויסקי כשרים,ועוד לא כשרים יש לי רשימה ארוכה ומפורטת בעניין ניתן לפנות אלי דרך האיי מייל בשאלות פרטניות.
מותגים שיש על תווית הבקבוק את אחד הכיתובים כדלקמן, הוויסקי לא כשר :
DOUBLE MATURATION =יישון כפול
DOUBLE WOOD =שני חביות
SPECIAL FINISH =גימור מיוחד ,בד"כ מעט יין לארומה
SHERRY CASKS =יין שרי
PORT, MADEIRA CASKS =יין חזק שקיבל אלכהול למניעת תסיסה
MATURED IN TWO WOODS

בעניין הוודקה :וודקה נמירוף מאוקריינה מאושרת ע"י האו יו (OU ) והדגמים הם :CITRON,PREMIUM, ORANGE .

מותגים אחרים של הוודקה יש לבדוק את ארץ היצור ושם המותג ולפנות אלי דרך האיי מייל, קשה לתת הגדרות כלליות.
6.
טעות בכתבה
ג' טבת ה׳תשס״ו
כנראה נפל איזה טעות בכתבה, וכדאי לברר מהגר"מ לנדא על איזה משקה יצא האיסור. שהדין שצוטט מהשו"ע מדבר אודות יין כשר שנתערב בו סתם יינם, אבל סתם יינם שנתערב במים בטל בשש או בשישים (יו"ד קלד ס"ה) והאריך בדין הוויסקי באגרות משה יו"ד ח"א תשובה סב-ד
7.
Cherry oak
ג' טבת ה׳תשס״ו
so the only problem would be if the label says it was distilled in cherry oak caskets but if the label doesnt list cherry oak why is it not ok?
8.
ל - 1
ג' טבת ה׳תשס״ו
פרש בבקשה את דבריך
למה ירמזון
9.
תחקיר אך היכן הפסק
ג' טבת ה׳תשס״ו
תחקיר מאלף ובהיר אך רבנים רגילים לתת פסק ולא תחקיר
ברור מדוע באולמות בהכשר הרב לנדא מחמירים בכל הויסקי וכו אבל האם יש כאן פסק הלכה למעשה לכל בית ישראל או רק חומרה יש כאן ובפרט לפי האגרות משה במס 6
תודה על הצלת רבים ממכשול
10.
על דבר הוויסקי
ג' טבת ה׳תשס״ו
נא לעיין במדריך לכשרות מהגה"צ מדעברעצין שליט"א, ממספר 6-24 ושם כתוב באריכות על הוויסקי.
גם כן לפני 20 שנה היה כתבה בעיתון הלונדאי על הוויסקי שבא בתוכו יין נסך.
המעורר, יעקב ווייס
11.
it still should be Mutar
ג' טבת ה׳תשס״ו
acording to Shilchan Aruch KUF LAMED ZAYIN SEEF DALED it should be MUTAR LECHATCHILA. its a wonder why Rabbi Landau doesnt even bring a cleasr SEEF Im not a Posek just mentioning.
12.
ma bidvae hachaidkim hachaim?
ג' טבת ה׳תשס״ו
ma hem?
vehaim hem lo gormim beaia bakashrut?
13.
מה בדבר הבירה?
ג' טבת ה׳תשס״ו
יש מי שבודק האם אין תולעים בגרגרי השעורה? ומה לגבי כל העולם בענין זה?
14.
DACHOOF!!!
ג' טבת ה׳תשס״ו
NA LFARSEM BDCHIFOOT AIZEH WISKY KASHER!!!
15.
במערכת המשפט מקובל לומר את האמת כל האמת...
ג' טבת ה׳תשס״ו
א. נתחיל מהכתבה עצמה אולי תחשוב שהכותב היה בייצור הוויסקי ואפילו צילם תמונות .לא התמונות לקוחות מאתרי הוויסקי באינטרנט .
ב. מדוע משתמשים בחביות עץ אלון לאיחסון הוויסקי ?
מסתבר שעץ האלון האמריקאי וכן הספרדי מייטיב ומשבח את הוויסקי .
ג. בארה"ב עפ"י חוקי המדינה הבורבון לא מאוחסן אלא בחביות עץ אלון חדשות ואינם משמשים אפילו למילוי חוזר של בורבון .

וכאן הגענו לשאלה העיקרית מדוע בסקוטלנד ואנגליה משתמשים בחביות משומשות ?

תתפלאו לשמוע אבל התשובה לזה היא פשוטה מאד .
לפי החוק וויסקי חייב להתיישן בחביות עץ אלון ובאנגליה ממלאים את יין השרי המובא מספרד לבקבוקים ומאחר והחביות הריקות ישנם בנמצא לכן השתמשו בהם ולא כפי המשתמע מאדון הסופר .
החביות הללו תורמות לטיב הוויסקי בעיקר בגלל איכות העץ . (ולפעמים ריח היין פוגם הוויסקי ) ואם הנוכחות של היין בתחילה מוסיף משהו לטיב הוויסקי (דבר שלא הוכח עדיין) הרי שהתוספת אינה יותר מ 10% מכלל התוספת של עץ האלון וזה כבר אינו נותן טעם ואינו מוכח .
דרך אגב החביות הספרדיות מגיעות שלמות מספרד לאנגליה והחביות המפורקות מגיעות מארה"ב מתעשית הבורבון .
אביא כמה לינקים לקוראי אנגלית

Casks

Casks have been used primarily as a form of receptacle to store and transport whisky to the market place or bottler, rather than merely an aid to maturation.

Legally Scotch whisky must be aged in oak casks. The most readily available source at the time – the Sherry industry – was thriving in the UK with the majority bottled there rather than in Spain. Consequently a ready supply of redundant, empty casks was available for filling with whisky.

The flavours of the previous contents of a cask such as Sherry or Bourbon are leeched from the wood by the ageing spirit which will have a direct effect on colour and bouquet of the malt if left naturally. Casks recently emptied of their original contents exude a greater influence on the maturing whisky.

‘Fresh’ Sherry Casks Over the last fifteen years Bourbon casks have replaced the dwindling number of freshly used sherry casks since all sherry is bottled in Spain. With the solera system of production, there are very few spare casks available, thus the supply of fresh sherry casks has thus been dramatically reduced. Fresh sherry casks can over dominate a weaker whisky, or if matured for too long.

‘Bourbon’ Casks Since Prohibition, Bourbon production law ensures that oak casks can be used only once for maturation of Bourbon – these redundant casks are dismantled and shipped to Scotland where they are reassembled and used. Now 90% or more of the casks used for filling with whisky are ex-bourbon hogsheads. The more subtle flavours from Bourbon casks can show off the true attributes of a well made whisky to its best. conversely a poorly made malt will be exposed.

‘Refill’ Casks. All casks are re-coopered to keep them in use for as long as possible often with three or four fillings or more, thus a reduced influence on the contents; these are known as. The colour and flavour imparted is reduced each time the cask is used.

http://www.bruichladdich.com/casks.htm

פה תוכלו לצפות בהנאה בשידור חי ממפעל לוויסקי

http://www.bruichladdich.com/web_cam.htm

קצת היטוריה מהחביות הספרדיות המגיעות לאנגליה בשלמות

http://www.whiskeypages.com/html/sc_sc.html

לסיכום ההר הוליד עכבר
ובכלל בספרד לא מייצרים יותר מ 40,000 חביות בשנה

הרי זה בטל ברוב לגמרי לפי שיטת רוב הפוסקים
16.
to number 5
ג' טבת ה׳תשס״ו
what is your email address
17.
די גאנצע ליצנות קומט פון
ג' טבת ה׳תשס״ו
דעם אז מטרינקט פראסטע.
18.
הרב י. י. נקי
ג' טבת ה׳תשס״ו
כדי לדעת כי כבר יצאה מלפני זמן
(אלול התשס"ד) החוברת
"המדריך לכשרות המשקאות החריפים"
כולל כל סוגי הויסקי ובאיזה חביות הוא מיושן
החוברת נכתבה ע"י הרב אברהם יוסף קורזוך ומעניין ששם רוב הויסקי המוכר בחצרות חסידים כן כשר...
19.
נא לציין מקורות
ג' טבת ה׳תשס״ו
כאשר בא מישהו ורוצה לערער את המובא בכתבה יואיל בטובו לחתום את שמו כדי שנדע האם אפשר לסמוך על אותו כותב
בברכת לחיים והאמת והשלום אהבו.

חיים דובידוביץ

ירושלים
20.
הקרח
ג' טבת ה׳תשס״ו
רק דבר אחד אוסיף: באם המשקה על קרח, גם אם זה וודקה, אינו כשר.

א חסידישע לחיים!
21.
ל -5
ג' טבת ה׳תשס״ו
מי זה שכותב #5
22.
מאי קמ"ל?!
ג' טבת ה׳תשס״ו
הבעיה ידועה מכבר זמן רב...
ה"תחקיר" אינו אלא תיאור כללי ולא מדוייק...
האסמכתא ההלכתית - בדויה...

ולמעשה החברות שמשתמשות בחביות של יין, גאות בזה ומפרסמות את העובדה. והחברות שלא משתמשות, אלא בחביות חדשות חושבות שזהו - הויסקי הטוב. כך שניתן לסמוך על הודעת בע"ד.
לדוגמא, הויסקי הכשר: http://www.laphroaig.com/

בנוסף לזה לא בחברה (לרוב) תלוי הדבר אלא בכמות שנות יישון בחבית. לדוגמה - באותה חברה הויסקי המיושן 10 שנים מתאכסן בחביות אלה, והמיושן 15 שנים - בחביות אחרות.
לדוגמא, https://www.glenmorangie.com
23.
#5
ג' טבת ה׳תשס״ו
זה אני, למה אתם שואלים?

24.
Something stinks
ג' טבת ה׳תשס״ו
The article although very articulated seems to me is very suspect
We need to find out what are the real intentions behinde it , I think that someone is trying to get in to the Wisky Kashrus Business and is using this article to scare all of us
We all know that there are Kashrus organizations who published a list of Wisky and burbon that is known to be kosher
Please ask your rabbi to clearify it for you
25.
חברה, זאגט לחיים!
ג' טבת ה׳תשס״ו
עברנו את הפיאות, נעבור גם את זה...לחיים!
26.
סתם יינם הוא איסור, אבל מדרבנן
ג' טבת ה׳תשס״ו
ולא כפי שמשמע בכתבה, שזה איסור דאורייתא חמור במיוחד. כמובן שאיסור דרבנן הוא איסור גמור, אבל צריך להציג דברים כהוייתם.
27.
רב חבדי אמר לי
ג' טבת ה׳תשס״ו
שהרב וויס (לא זוכר איזה), ידע על התהליך, ובכ"ז התיר זאת, היות ומשתמשים בחביות בגלל הצבע לויסקי ולא בגלל הטעם, ואדרבה, הטעם פוגם.
28.
לכבוד הרב מוטי הסופר
ד' טבת ה׳תשס״ו
תודה רבה על הכתבה והתחקיר המיוחד והמעניין.
אבל פלא:
א) מדוע אין הרב לנדא שליט"א מפרסם מכתב החתום על ידו כרגיל בפסק דין רבני, לפחות לבני עירו בני ברק.
ב) שיפרט באופן ברור במכתבו את סוג הויסקי הכשר ואת הסוגים הלא כשרים על מנת שיהי חד וחלק.

ג) מהכתבה שנכתבה על ידך שכנראה הוגהה על ידי הרב לנדא אי אפשר להוציא מסקנה ברורה על כל סוגי הויסקי הקיימים ואיזה הוא הסוג הכשר. חבל שהתיאור כ"כ ברור ומפורט ובקשר למעשה בפועל לא ברור באופן חד, (המביא לזלזול ברצינות הענין, הניכרת מהתגובת דלעיל ותגובות ששמעתי בע"פ. עיין ערך "זבו" וערך "פיאות". וד"ל)

באם תגובה 5 נכתבה על ידך הרי שבלבלת יותר את ציבור הקוראים.

נא להבהיר הענין. תודה.
29.
ואיך מגיבים שאר הבתי דין?
ד' טבת ה׳תשס״ו
ראו למשל כאן
http://www.crcweb.org/kosher/consumer/liquorList.html#Scotch
30.
nothing new here
ה' טבת ה׳תשס״ו
Blended Scotch

Question:

Is it permissible to drink blended Scotch whisky, which is often aged in old sherry casks?

Answer:

Having been the rabbi of the Orthodox Giffnock community in Glasgow, Scotland, in the late sixties and early seventies I had a unique opportunity to study the way Scotch whisky is made.

The term "blended" whisky in Scotland means the blend of malt and grain whiskies. Cheap whisky is the fermented grain that is soaked and heated in tap water and stands for a while in metal vats and then glass or metal containers. Malt whisky is fermented barley with purer highland or island spring water, heated up over peat fires, and then put into wooden casks that are either North American oak (which has not been used for anything else and doesnt absorb too much of the precious liquid or allow it to seep into the wood and evaporate), or old, redundant Spanish sherry casks whose wood has been primed by use over the years. (Such wine residue as may be in the dried wood gives not a taste, but a slightly darker color to the whisky, which is sometimes augmented by caramel. Otherwise, whisky is colorless.)

Each distillery in Scotland produces its own unique malt and experts can tell by the taste and color whether the malt comes from the Islands, the Highlands, the West or the East, or the Lowlands. Good quality blended whisky contains fewer barrels of grain and more of malt and the blending is a skillful process, bringing together a range of different malts. Usually the commercial ratio is roughly three of grain to one of malt, but of course this varies, as does the time the malts or the blends are left to "age".

In the USA, it seems a certain company in Kentucky claimed to be producing good old fashioned American whiskey1 by mixing in wine or brandy with fermented grain. Adding non-supervised wine raises the issue of Stam Yayin, non-Jewish wine (as opposed to Yayin Nesech, Idolatrous Wine) which was forbidden 2000 years ago in order to prevent socializing and intermarriage. Actually, the chumras (stringencies) of Yayin Nesech were originally applied to Stam Yayin. This meant one could not trade in it, due to Issur Hanaah (not benefiting from something ritually forbidden). However both Rashi and Rabbeynu Taam, by their own evidence, did trade in non-Jewish wines.

Over 50 years ago, the great Rav Moshe Feinstein zl was asked by Rav Pinchas Teitz zl, of Elizabeth, New Jersey, whether or not it was permitted to drink this Kentucky whiskey. In a series of replies printed in his collected responsa, Iggros Moshe (Yoreh Deah 62.63.64), Rav Feinstein permitted it on a range of grounds. Wine is cancelled out in water by a ratio of 1:6 (not 1:60 which applies to other forbidden liquid). There are issues such as intentionally canceling out a forbidden substance (as opposed to dealing with it when the mixture comes about accidentally) and cases where the forbidden matter gives a crucial taste (Noteyn Taam) or when it is an essential ingredient (Davar HaMaamid) and therefore can never be cancelled out. But all of these he dismisses in his reply. He even allows the drink where it has added glycerin that may be of treifa (non-kosher) animal origin. Although he says that it is best to avoid drinking whiskey with wine in it, he admits that he often used to, to avoid offending hosts.

But none of this is relevant to Scotch where no wine is actually added. On the contrary, to add wine to whisky would be anathema to a Scot. The issue is entirely one of the sherry casks that some malted whiskies are allowed to stand in and mature over a period of several years. And the fact is that as the majority of distilleries do not nowadays use sherry casks any more. Therefore there is a rov (a majority) of malt whiskies where there is no question anyway, and one may rely on the majority. However a baal nefesh (someone who wishes to be strict) will need further reassurance.

As mentioned, the main value of the sherry casks lies simply in the seasoning of the wood and perhaps some coloration that seeps into the otherwise clear spirits. But the sherry casks give neither taste (Noteyn Taam) nor an essential ingredient (Davar HaMaamid), and therefore the issue of Bitul (the need to cancel out a forbidden substance) is not even relevant. These are the reasons that the late Dayan Weisz of Manchester, and later of the Edah Charedis, allowed whiskies in his responsum (Minchas Yitschok Yoreh Deah 28).

Rabbi Wosner of Benei Brak also deals with the issue of whether dried residue from the wine-making process (Shemorim veChartzonim) that is then "revived" by new liquid counts as forbidden or not. He says not. Anyway, in our case there is no definable, measurable matter derived from the original liquid, itself, only a mixture of residue in the wood. Besides, even if there were, according to Rabbi Wosner (although there are dissenting voices) any actual wine would be Botel BeShishim, cancelled out with a sixty times counterbalance, as mentioned above (Shevet Halevi Yoreh Deah 52).

Recently Rabbi Bleich has castigated those Orthodox Jews who belong to Cigar Clubs where they gather to drink fine malt whisky and smoke expensive Cuban cigars. If the motive is to stop the dangerous increase in levels of materialism corroding the values of Judaism, then this is a valid basis for trying to find a reason, however remote, for forbidding both. Halacha has always been used to stop things that were thought inimical to the grander designs of the Torah, such as banning Shechitas Chutz (external slaughter), perfectly kosher meat from an external source that might ultimately lead to putting local shochtim (slaughterers) out of business. (Or, indeed, the whole ban on Stam Yayin (non-Jewish wine) which is at the root of this issue, is an example of this.) If this is the motive, then one should be consistent and apply a ban equally on expensive drinks of all kinds. However purely on the issue of contents, there is no halachic basis at all for forbidding Scotch whisky.

This position is supported by the London Beth Din under Dayan Chanoch Eherentrau which allows whisky at its supervised functions
plea se ask a rov before relying on the above.
31.
הלא כבר דני בזה?
ה' טבת ה׳תשס״ו
המנחת יצחק דן בענין זה לפני עשרות שנים, אין התשובה לפני אבל אם אני זוכר הוא בח"ב סי כ"ו או בסמיכות לה. הוא צידד להיתר לומר דבטל כיון דלא עבידה לטעמה ולפי"ז י"ל שאם נכתב בפירוש על הבקבוק שנעשה ב"שעהרי קאסקס" אולי אינו בטל
32.
To # 3
ה' טבת ה׳תשס״ו
we must say that IF everything in the article is 100% correct, then the only kosher one is benedictine, since the rebbe drank it
33.
To # 30
ו' טבת ה׳תשס״ו
This is a major point of contention with me and certain of my friends. I would love to open a dialogue with someone who clearly knows a lot about the history and is also an ordained orthodox Rabbi. Kindly respond by sending me an email to [email protected] as I hope to open up a series of meaningful exchanges.
34.
Would the Rav be willing to come to the...
ו' טבת ה׳תשס״ו
As #30 correctly quotes the Shulchan Aruch, as well as Rav Moshes Tshuvos, perhaps Rav Landau can contact Agudah and arrange to speak about the issue in one of their Hakhel shiurim?
35.
Minchas Yitzchok
ז' טבת ה׳תשס״ו
Its siman 28.
36.
יצרני הויסקי - מה הם אומרים?
ח' טבת ה׳תשס״ו
http://www.glenmorangie.com/faq/faq.php#8

Glenmorangie distillery
8. Why do we use casks that have previously contained other products?
Historically, the Scots used ready-made casks that had previously been used for wine or other spirits. Although some people have claimed this practice was adopted because it was more economical to do so, the real reason is to do with the effect that the wine or spirit has on the wood inside the cask. The strong woody flavour you get from new barrels is more subdued in barrels that have previously held other contents. These more subtle tones complement whiskys long maturation period and add to the complexity of the its flavour

http://www.laphroaig.com/distillery/virtual_tour/Maturation/index.asp?expanded=our_distillery.virtual_tour.maturation


To sherry or not to sherry? The argument still rages. There is no doubt that using old Spanish sherry casks for the maturation process gives whisky a distinct sherry roundness. But at Laphroaig we were never happy about this alien flavour. However it was not till the 30s that the perfect barrel was found for Laphroaig. It was found to be first fill bourbon, American oak casks. First fill only because this softens the wood to exactly the right depth, and bourbon because its a sister Whisky and it does not impart a new flavour to Laphroaig. Subsequently 3 independent scientific papers from around the world have confirmed our choice. We already knew it 60 years ago - but thats typical of Laphroaig.


37.
רשימת הויסקים הכשרים בועד הרבנים של שיקג...
ח' טבת ה׳תשס״ו
http://www.crcweb.org/kosher/consumer/liquorList.html#Scotch

Scotch
There are two types of Scotch commonly available, Blended and Single Malt.
Only those on the list below are approved for use.
Any other brand not appearing must be checked with the cRc office.
Macallen Scotch is not recommended.
A. Scotch/Blended
Chivas Regal Johnny Walker (all labels)
Chivas Royal Salute Rob Roy (All)
Cutty Sark The Dimple Pinch
Dewar White Horse Extra Fine
J&B White Horse Fine Old

B. Scotch/Single Malts
Auchentoshan Glenmorangie (10 & 18 year)
Ballantines Highland Park
Balvenie (10 & 15 year) Inchmurrin
Benriach Isle of Jura
Bowmore (only up to the 17th year) Knockando
Cardhu Lagavulin
Cragganmore Laphroaig
Dalmore Longmorn
Dailuaine Single Malt Loch Dhu
Dalwhinnie (all varieties) Oban
Glenkeith Royal Coachman
Glen Garioch Royal Lochnagar (all varieties)
Glen Kinchie Scapa
Glen Moray Speyburn
Glen Ord Strathisla
Glen Rothes Talisker
Glenfiddich Tamdhu
Glenfiddich - Solero Reserve (15 years) The Edradour
Glengoyne Tomintoul
Glenlivet (12, 15, 18 & 21 year) Tullibardine
38.
This too
י' טבת ה׳תשס״ו
http://www.star-k.com/kashrus/kk-thirst-highspirits.htm

The use of wine casks for aging alcoholic beverages is not a new halachic revelation. The method of aging spirits, which is clearly described in the Shulchan Aruch,2 mirrors the description outlined by world-renowned scotch blenders.

Before using the casks, all barrels are cleaned and washed free of any residual sherry. The casks remain empty and dry for a number of weeks before any scotch is matured in them. No sherry is added to the casks; the purpose of aging is not for the scotch to taste like sherry. Rather, aging allows the newly distilled scotch to have its innate fragrance, flavor and color enhanced when it is matured in wood.

Can we assume any scotch to be sherry cask free? According to Michael Jackson, “Most distilleries have over the decades acquired a ‘mishmash’ of casks from different sources. The distillery manager or group blender orchestrates what is available to try and achieve consistent bottling. It is therefore difficult, even in a single malt, to be sure that not a drop came from a sherry cask. In my view no blended scotch could be guaranteed innocent of sherry. Macallan Scotch, in fact, boasts that their catch is exclusively aged in sherry casks.” The use of sherry casks in most distilleries is minimal: 94% bourbon and 6% sherry. In better quality distilleries 80% bourbon and 20% sherry casks are used. Very few distilleries use sherry casks exclusively.
39.
זהירות תמיד טובה
י' טבת ה׳תשס״ו
בכל אירוע כאשר המשתתפים אמרו לי "ויסקי" זה ידוע שלא צריך כשרות" - תמיד נמענתי מלשתות.
במערכת תעשיית המזון המורכבת שקיימת היום אני מציע לכל אחד שלא להכניס לפה מה שלא הוכשר על ידי רב ת"ח.
אם קצת לחץ קונים ניתן לרוממם את המשקאות בהשגחה ורבים ירצו להביא לפעלם משגיח והכל יבוא על מקומו בשלום
40.
אנשי בולטימור מכשרות סטאר קיי
י"א טבת ה׳תשס״ו
http://www.star-k.org/kashrus/kk-thirst-highspirits.htm#footnotes


• Scotch and Irish whisky would be acceptable7 unless specifically stated that the beverage has been aged exclusively in sherry casks finished in sherry or port casks.8 We do not have to assume that this is the case unless the company asserts that it is so. Even if the scotch would be aged in sherry casks it would be batel b’shesh. Our recommended liquor list reflects those products that do not specify aged in sherry casks

http://www.star-k.org/cons-appr-liquor.htm


Scotch - All except when label states aged exclusively in sherry casks, sherry finish, port finish, or dual cask finish
SAMPLING OF SCOTCHES - NOT RECOMMENDED
(AGED EXCLUSIVELY IN SHERRY CASKS)
Aberlour
Balvenie (Double Wood & Port Wood)
Black Bushnell
Glendronach
Glenmorangie
Macallan

41.
פחות זה יותר
י"א טבת ה׳תשס״ו
ב"ה

ככל שמוצר עובר יותר תהליכי עיבוד,
וככל שמוסיפים לו יותר תוספים,
בד"כ יש יותר סכנה שתתגלה תקלה בצד מסויים בתהליך.

ולהיפך - ככל שהמוצר הכשר קרוב קרוב יותר לצורתו המקורית, לדרך שבה נברא, ככל שעבר פחות תהליכי עיבוד, כך בדרך כלל הוא יותר בטוח לשימוש.

אמנון
המסעדה הלימודית האורגנית
http://levav.adama.net
המסעדה הלימודית האורגנית
42.
שאלה ל-18"המדריך לכשרות המשקאות החריפים"
ט"ו טבת ה׳תשס״ו
היכן ניתן להשיג את החוברת הנ"ל ומי הוא הרב אברהם יוסף קורזוך ומה כשרות שהוא מייצג.

43.
אני סומך על הרב לנדא
ב' שבט ה׳תשס״ו
והוא עובד אם אנשים שמבינים
44.
מעשה שהיה עם הרה"ג פרנק זצ"ל
י"ט אב ה׳תשס״ו
לפני קרוב ל-50 שנה כשלמדתי בישיבת חברון בירושלים התגלע ויכוח עז בין כמה מבני הישיבה המעולים בשאלה האם מותר לצחצ שיניים במשחה שמעורב בה גלטין.
רוב המתווכחים צידדו להיתר, אבל מחמת כבודו של אחד מהחבורה שהתעקש בכל מאודו כי זה איסור גמור, החליטו לללכת למרא דאתרא וראש הבית דין דירושלים הרה"ג ר צבי פסח פרנק זצ"ל.
לאחר שהבחורים הציגו בפניו את העמדות השונות להיתר ולהחמיר ענה להם: "ממעג" = "מותר" (היה ידוע בתובותיו הקצרות). אך הבחור שהיה בצד האיסור לא ויתר ושוב שוח את את טענותיו תוך ציטוט מקורות הלכתיים שונים. הרב שנחשב אז ל"פוסק הדור" לפחות בירושלים, הקשיב לו בנחת ולכשסיים אמר לו בזה"ל: "נו, אז איר ווילט נישט וועהר הייסט אייך?" דהיינו "אם אינך רוצה (להשתמש במשחה זו) מי מכריח אותך?" והמבין יבין וד"ל.
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.