מול חלוקת 'קמחא דפסחא': כשליש מהמזון בישראל הולך לאיבוד
ערב חג הפסח - אלפי יהודים מקבלים 'קמחא דפסחא' בכדי שיוכלו להתקיים במהלך חג הפסח - שמביא איתו הוצאות מרובות למשפחות בארה"ק • עפ"י הדו"ח הלאומי שפרסום היום (ג') ארגון 'לקט ישראל', נמצא כי כמות המזון הנאבדת בשנה היא כ-2.3 מיליון טונות - בשווי 19.5 מיליארד שקל - שחלק גדול ממנה ניתן להצלה • לכתבה המלאה
(יום שלישי, כ''ו אדר תשע''ח)

רשתות השיווק, המכולות, השווקים הפתוחים וחברות ההפצה בישראל, איבדו בשנת 2017 מעל 400 אלף טונות מזון, שהוערך בשווי ענק - 4.2 מיליארד שקל, כך מדווחת עדי דברת-מזריץ, ב'דמרקר'.

בימים אלו, בהם ארגוני החסד, מחלקים לקראת חג הפסח מליוני שקלים עבור 'קמחא דפסחא' לאלפי נזקקים ברחבי הארץ, מהדו"ח הלאומי לאובדן והצלת מזון בישראל של ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO שפורסם היום (ג'), עולה כי הסיבות העיקריות שצויינו לאובדן המזון הן פקיעת התוקף, פגמים אסתטיים באריזה או במוצר ונזק בתהליך השיווק.

בתהליך השיווק הקמעונאי וההפצה הולכים לאיבוד 11% מהלחמים והמאפים, 11% מהפירות והירקות הטריים, 5% מקטגוריות בשר, ביצים ודגים, 2% ממוצרי חלב ומזון מצונן ו-1% מהמזון הקפוא.

מנכ"ל 'לקט ישראל' גידי כרוך אמר: "הדו"ח חושף את בזבוז המזון האדיר שיוכל להיחסך אם רק תהיה מודעות לנושא ורגולציה מתאימה. כ-18% מאוכלוסיית ישראל חיה באי-ביטחון תזונתי, כאשר ישראל מדורגת במקום ה-18 במונחי אי-ביטחון תזונתי מתוך מדינות ה-OECD, ונמצאת במקום התשיעי בשיעור ההוצאה על מזון מתוך ההוצאה על צריכה פרטית".

עוד מוסיף המנכ"ל, עפ"י דיווח של 'דמרקר': "לקט ישראל הציל השנה 15.5 אלף טונות ירקות ופירות ו-2.3 מיליון ארוחות מבושלות בשווי של כ-150 מיליון שקל, ואנו ממשיכים את הפעילות להעלאת המודעות לבזבוז מזון במדינת ישראל".

גידי כרוך קורא לממשלה ומסיים: "מאז פורסם הדו"ח הראשון, לפני כשנתיים, יזמנו פרויקטים חדשים להצלת מזון, בין היתר בשיתוף משרד החקלאות ומשרד הרווחה, ואני קורא למשרדי הממשלה האחרים להירתם לנושא, ליזום תוכנית לאומית שתפעל לצמצום אובדן המזון והצלתו ולקדם את חקיקת החוק לעידוד והצלת מזון".


סלי מזון לפסח; ארכיון COL
סלי מזון לפסח; ארכיון COL

תגובות לכתבה
אין כרגע תגובות לכתבה זו