יום שלישי י"ד אדר א' ה'5779 12:50:45
מזל טוב לר' שלום בער הכהן סולומון ורעייתו לרגל הולדת בנם הבכור. ולהוריהם: ר' יעקב סולומון ורעייתו, נתניה, ר' משה-דוד כהן ורעייתו, ביתר עילית
יום חמישי ט' אדר א' ה'5779 10:55:24
מזל טוב לרב מוטי וחני גרוסמן, משלוחי הרבי במוסקבה, להולדת הבן. ולהוריהם: הרב בנימין ולאה זילברשטרום - ירושלים. הרב בן ציון וזוגתו גרוסמן - מגדל העמק
יום שלישי ז' אדר א' ה'5779 11:54:33
מזל טוב לר' איתמר ויעל אקר רחובות להולדת הבן יוסף יצחק. ולזקניהם: משפחת ר' דוד ולאה אקר – רחובות, משפחת ר' ציון ורבקה אסולין-ירושלים
יום שלישי ז' אדר א' ה'5779 11:53:55
מזל טוב לר' שלום בער ומושקי גלבשטיין מירושלים להולדת הבן. ולהורים: ר' יעקב ואסתר גלבשטיין, כפר חב"ד ור' פיני ודינה שנור, ירושלים
יום שלישי ז' אדר א' ה'5779 9:30:21
מזל טוב לר' משה ומלכה לאופר, ביתר עילית, להולדת הבן. ולהורים: ר' שמואל וחני לאופר, קריית מלאכי, ר' שמואל וחיה מנדלזון, ביתר עילית
יום שני ו' אדר א' ה'5779 5:19:49
מזל טוב לר' ישראל ותמר מנדלזון, כפר חב"ד, להולדת הבן. ולהורים: ר' שמואל וחיה מנדלזון, ביתר עילית, ר' מנחם מענדל ומרגלית כהן, כפר חב"ד
אירועי היום
אין אירועים במערכת
אמירת תהילים סבטלנה בת ג׳ניה
נורית בת אסתר
יוכבד סימה בת דינה
מרים בת שרה
ענת בת שולה
עמית בן כרמית
הדסה בת נעימה
כרוכיות בצק פריך במילוי תמרים קינמון
מאת:
לבצק: 8 כוסות קמח 1 אבקת אפייה 1 כוס מים 1 כוס שמן 1 מרגרינה קורט מלח מילוי: 1 קופסה מלית תמרים 1/2 1 כפיות קינמון 1/4 כוס יין 1/4 כוס שמן
1. להכניס את כל חומרי הבצק לקערה. לעבד וללוש היטב עד לקבלת בצק רך וחלק. 2. לערבב את מלית התמרים עם השמן, היין והקינמון. 3. לחלק את הבצק ל-4 חלקים, לרדד כל חלק לעלה דק מלבני. למרוח כל עלה בשכבה של המילוי,לגלגל לרולדות, להניח בתבנית, לסמן פסים לכל אורך הרולדה (לחתוך מעט כל פס אך לא יותר מדי)לאפות בחום בינוני כ-40 דקות. (לא פחות). חובה להכין ולנסות את העוגיות, עוד לפני שתספיקו לסיים להכין הם יגמרו ושלא נדבר על המחמאות שתקבלו.
טובוש,תודה
דיני
הכרוכיות ממש טעימות ונהדרות וגם מראם נהדר והמחמאות זרמו בשפע.
תודה והערה
חגית
ניסיתי את המתכון, אין יחס בין הקמח לנוזלים.
הוספתי עוד כוס מים ויצא מעולה.
תגובה
טובוש צירקוס
מוזר מאוד שהיית צריכה להוסיף עוד כוס מים כי בדרך כלל כוס אחת מספיקה והבצק יוצא נהדר ונוח לעיבוד.
הוראות לא ברורות
הבשלנית
כתוב למרוח כל עלה במלית ושכחת לציין שיש לגלגל לרולדה, אחרת זה ממש לא ברור את מה צריך לחתוך...
ניסיתי
א.מ
ניסתי את העוגיות ומספר שאלות לי: א. באיזה חום העוגיות צריכות להאפות? ב. כמה זמן?
העוגיות יצאו טעימות רק שלא נאפו כ"כ טוב מבפנים -למה?
תגובה
טובוש
תודה על ההערה. היא במקומה.
העוגיות צריכות להיאפות בחום בינוני כ40 דקות. הם אמורות להיאפות גם מבפנים. ומבחוץ הם יוצאות שחומות קצת.
לא הבנתי
מיכל
צריך גם כוס מרגרינה???
וזם כוס שמן? או מספיקה כוס אחת (לבחירה) ??
מחכה לתשובה,
מיכל מפלורידה
מה זה מרגרינה קורט?
ח.א
לא הבנתי פשוט
כדאי לנסות?
לירון
אני חושבת שאני הולכת לנסות אותן מחר..שוה?
תודה רבה טובוש
טליה
זה יצא ממש ממש ממש טעים תודה רבה יישר כח האתר הזה כולו פשוט אחלה!!!
3 שאלות
שיינא
1-מה זה "מרגרינה קורט"?
2-בבצק אין ביצים? אולי לכן המגיבה השניה (חגית) הוסיפה מים?
3-מה הכוונה "מלח מילוי" האם זה סה"כ טעות כתיב?
למיכל ששואלת על השמן:
שיינא
כידוע לאחרונה מנסים להמיר את המרגרינה בשמן אך יש מתכונים שעדיין לא יוכלו בלעדי המרגרינה אז מנסים לפחות חצי מהכמות...
חוסר
אתי
ניבסיתי את העוגיות .ולצערי יצאו על הפנים. אני 20 שנה אופה ודבר כזה מעיד על חוס בפריטים בדקת עת עצמך?
אינדקס חדשות מהיר:
- נא לבחור יום - היום
יום שני, י''ג אדר
יום ראשון, י''ב אדר
יום שבת, י''א אדר
יום שישי, י' אדר
יום חמישי, ט' אדר
יום רביעי, ח' אדר
יום שלישי, ז' אדר
לדפדוף בחדשות מימים קודמים נא לבחור יום בתיבה למעלה