סבטלנה בת ג׳ניה
נורית בת אסתר
יוכבד סימה בת דינה
מרים בת שרה
ענת בת שולה
עמית בן כרמית
הדסה בת נעימה
פאי שוקולד וקרם וניל
מאת:
לבצק: 2 כוסות קמח 150 גרם מרגרינה 100 גרם אבקת סוכר 2 סוכר וניל 2 כפות מים קרים 1 חלמון ביצה למילוי: 200 גרם שוקולד מריר משובח 1 מיכל קצפת פרווה 50 גרם מרגרינה 3 ביצים 2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי לקרם וניל: 1 מיכל קצפת פרווה 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 2 סוכר וניל 1/4 כוס מים לקישוט: (לא חובה) אגוזים טחונים או פירורי שוקולד
טעים במיוחד ומומלץ,יפה להגשה. מתאים מאוד לקינוח. את העוגה יש לאפות בתבנית לפאי מס' 28 או בתבנית עגולה נמוכה.
1. להכניסלמיקסר את כל חומרי הבצק, לעבד לבצק רך ואינו דביק (אם יצא דביק הוסיפי קמח) 2.לרדד את הבצק לעלה דק ועגול בקוטר של התבנית פלוס השוליים. שיטה טובה לרדד את הבצק בין שני דפי נייר אפייה כך שהמערוך נוגע בנייר ולא בבצק. 3. מפרידים את הבצק מהנייר ומעבירים לתבנית, מרפדים היטב את התחתית והשוליים. 4. בקערת זכוכית שמים את השוקולד המריר שבור לקוביות, מחממים כדקה במיקרו, מוסיפים מרגרינה ומיכל קצפת ריצ' (לא מוקצפת), מכניסים שוב למיקרו, בודקים מדי פעם, מערבבים היטב עד שמקבלים קרם נוזלי ואחיד, מוסיפים ביצים טרופות וליקר, מערבבים היטב, שופכים לתבנית ע"ג הבצק, אופים בתנור שחומם מראש ל180 כ-35 דקות. מקררים היטב. 5. בינתיים מקציפים 1 מיכל קצפת ריצ'+ אינסטנט, סוכר ומים, מורחים על הפאי את הקצפת, מעטרים בתלתלי שוקולד מריר שיוצרים בעזרת קולפן או באגוזים טחונים. את העוגה יש לשמור בקירור, היא נשמרת בהקפאה לזמן ארוך אך מוגשת כקרה, במקרר היא טובה לפחות ל-3 ימים.
הכנתי את הפאי אך הבצק היה קשה לעיבוד. האם המרשם מדוייק? אשמח לקבל את תגובתך.
בקשה חיובית
ריבה
אולי אפשרי בבקשה לצלם בוידיאו כיצד מכינים את העוגה זה יקל על אלה שבינינו שלא כ"כ מומחיות באפיה
תודה רבה מראש
שאלה
חנה
האם לאחסן במקרר או במקפיא?
פאי שוקולד
יעל
אם יש לי בצק של פאי מוכן(קניתי אפוי) כמה זמן צריך לאפות עם השוקולד?
תודה על המתכונים הנהדרים!!!!!!!!!!
הבצק על הפנים
חוה
עמלתי , טרחתי קשות, ציפתי לעוגות פיצוץ כי זה באמת דורש מצרכים יקרים והנה יצא ממש דפוק.... הבצק קשה ולא מתעבד בכלל, לא מומלץ...
בכל מקרה תודה טובוש על המתכונים רק בבקשה תבדקי שוב אם הכל תקין לפני שאת שולחת
תגובה לחוה
טובוש
אני אתחיל את תגובתי דווקא בהתייחסותי לסוף דבריך בהם כתבת לי שעלי לבדוק שוב אם הכל תקין לפני שאני שולחת, אז רציתי להבהיר לך ולכל שאר הגולשים במדור זה כי כ-ל המתכונים שאני כותבת כאן נוסו, נבדקו, שופצו שונו או חוברו על ידי ואני מוכנה להתחייב על כך כי אני אף פעם לא הכנסתי מתכון בלי שהכנתי אותו קודם והוא יצא מוצלח, כמובן. לכן לא שייך שאתן מתכון של בצק שקשה לעבדו. הדבר היחידי שלפעמים לא בשליטתי הוא טעויות הקלדה למיניהן שבד"כ עוברים תיקון מייד כשמתגלים.
ועכשיו אחזור לתחילת תגובתך:
תחילה אני משתתפת בצערך על עגמת הנפש שנגרמה לך, אך אורחי בשבתות האחרונות יעידו כי הפאי שוקולד שהתפרסם כאן והוגש לשולחני יצא יפה טעים וכמובן נאכל עד הפירור האחרון. קשה לי להבין מה בדיוק קרה אצלך, הכמויות נכונות ומדוייקות, לפעמים יש בעיה של הפרשי טמפרטורות וכו' בין החומרים, וחוץ מזה אני אתן לך טיפ קטן: כשבצק יוצא קשה מדי, כדאי תמיד להוסיף לו עוד קצת מרגרינה ומים(עוד 25 גרם מרגרינה וכף עד 2 כפות מים) לפי התחושה והוא מייד נהפך לרך יותר וברור שלא היית צריכה לפסול את המתכון בגלל זה.
יכולתי גם לא לפרסם את התגובה שלך אך רציתי בכל זאת לפרסמה כי אני לוקחת אחריות על מה שאני כותבת ולכן היה חשוב לי לפרסמה ולהגיב עליה. אני מקווה שאחרי תגובה זו לא תירתעו מלהכין את העוגה, פשוט חבל לי שלא תיהנו ממנה.
מוצלח מאד
חני
זה כבר השבת השלישית שאני מכינה את העוגה! לפעמים בחלבי ולפעמים בפרווהו תמיד היא קצרה מחמאות. דווקא כשהכנתיה בפעם הראשונה היא יצאה הכי מוצלח, הבצק פריך והמילוי אפוי כמו שצריך,וטעם מעולה. רציתי מיד להגיב על המתכון המוצלח וההוראות המדויקות, חבל שלאחרים זה לא הצליח והתגובות בהתאם.
הקטע היחיד שהיה קשה בהכנה הוא להכניס את הבצק לתבנית שזה בעיה בכל הכנת פאי ודורש נסיון ומומחיות.
אם יש למשהי או לטובוש טיפ כיצד לעבור חלק זה בשלום מבלי לחורר את העלה בצק אשמח לקרוא. תודה
והשבוע אנסה את המילוי בלבד, על תחתית מוכנה. נראה אייך יצא...