 |
מתכוננים לשבועות > עוגת גבינה קרמל חגיגית • פרויקט חג
(יום שלישי, א' סיון תשע''ח)
"דבש וחלב תחת לשונך": לקראת 'מתן תורה' וחג השבועות הקרב ובא, 'מגזין שבועות' ב-COL מתכבד להגיש מידי יום מתכון חלבי טעים ומפנק לחג החלב • והיום: עוגת גבינה קרמל חגיגית • למתכון המלא
באדיבות: בישולים - טעם של בית מבית אסם
***
עוגת גבינה קרמל חגיגית
ציוד נדרש:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים - (בסיס):
* גרם ביסקוויטים פתי בר קלאסי אסם * גרם חמאה מומסת * כף ממרח שוקולד למריחה
מלית:
2 גביעי גבינה לבנה (500 גרם) 1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם) 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אסם 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל) 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
זיגוג וקישוט:
250 גרם ריבת חלב 4 כפות שמנת מתוקה
הכנה (להכנת הבסיס):
* במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים והחמאה הקרה לפירורים לחים. * מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית ומקררים במקפיא כ –10 דקות.
להכנת המלית:
* מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם במרקם יציב, אך לא נוקשה, ומעבירים לקערה. מקציפים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) במהירות בינונית, גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה ואינסטנט פודינג למרקם יציב.
* מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים את התערובת על הבסיס ומעבירים למקפיא לשעה עד שעתיים.
להכנת הציפוי:
* מחממים את ריבת החלב עם השמנת במיקרוגל בפולסים, מערבבים כל 30 שניות, עד שהתערובת לא חמה מדי אלא נוזלית, במרקם של שמנת.
* מערבבים ומקררים מעט, יוצקים ומכסים את פני העוגה.
* מקפיאים 4-5 שעות. * מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה. |

|