קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







מתכוננים לשבועות > עוגת גבינה קרמל חגיגית • פרויקט חג
(יום שלישי, א' סיון תשע''ח)
"דבש וחלב תחת לשונך": לקראת 'מתן תורה' וחג השבועות הקרב ובא, 'מגזין שבועות' ב-COL מתכבד להגיש מידי יום מתכון חלבי טעים ומפנק לחג החלב • והיום: עוגת גבינה קרמל חגיגית • למתכון המלא

באדיבות: בישולים - טעם של בית מבית אסם

***

עוגת גבינה קרמל חגיגית

ציוד נדרש:

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים - (בסיס):

* גרם ביסקוויטים פתי בר קלאסי אסם
* גרם חמאה מומסת
* כף ממרח שוקולד למריחה

מלית:

2 גביעי גבינה לבנה (500 גרם)
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אסם
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

זיגוג וקישוט:

250 גרם ריבת חלב
4 כפות שמנת מתוקה

הכנה (להכנת הבסיס):

* במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים והחמאה הקרה לפירורים לחים.
* מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית ומקררים במקפיא כ –10 דקות.

להכנת המלית:

* מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם במרקם יציב, אך לא נוקשה, ומעבירים לקערה.
מקציפים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) במהירות בינונית, גבינת שמנת, גבינת
מסקרפונה ואינסטנט פודינג למרקם יציב.

* מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים את התערובת על הבסיס ומעבירים למקפיא לשעה עד שעתיים.

להכנת הציפוי:

* מחממים את ריבת החלב עם השמנת במיקרוגל בפולסים, מערבבים כל 30 שניות, עד שהתערובת לא חמה מדי אלא נוזלית, במרקם של שמנת.

* מערבבים ומקררים מעט, יוצקים ומכסים את פני העוגה.

* מקפיאים 4-5 שעות.
* מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה.

סטיילינג: ענת לבל. צילום: שרית גופן. הכנה: אולגה טוכשר
סטיילינג: ענת לבל. צילום: שרית גופן. הכנה: אולגה טוכשר

הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2018 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן