קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







במיוחד לקיץ: מרק חלבי קר ● מתכון מסביב לעולם
(יום חמישי, י''ד אב תשע''ה)
כל כך חם בחוץ, ועדיין צריך לבשל ולהכין ארוחות מזינות ● קצת קשה לאכול מנה חמה, כשבחוץ השמש קופחת כל כך, אפילו כשאנחנו יושבים בבית עם מזגן ● השבוע במדור, קבלו את הפתרון המושלם: מתכון למרק חלבי קר - תפוחי אדמה, כרישה ושמנת ● כמעט לא הגיוני כמה שזה טעים!  מרק חלבי קר
מאת שלומית

מרק קר - תפ''א, כרישה ושמנת

מצרכים:
● 1 בצל גדול קלוף
● 1 כרישה גדולה, או 3 קטנות
● 50 גרם חמאה
● 6 תפוחי אדמה גדולים ויפים
● מלח ופלפל
● 7 כוסות מים
● 2 כוסות חלב
● 1 מכל שמנת מתוקה
● הרבה עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל, חותכים את הכרישה לאורך, מנקים במים זורמים וחותכים לטבעות (משתמשים בחלק הירוק הפנימי ובכל החלק הלבן).

2. ממיסים חמאה בסיר, ומשחימים בה בצל וכרישה.

3. בינתיים קולפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות (או לפרוסות במעבד מזון), מוסיפים לסיר ומאדים ללא נוזלים במשך עשר דקות. ממליחים ומפלפלים.

מרתיחים את המים ומוסיפים לסיר. מבשלים 40 דקות ומרסקים בבלנדר, בבלנדר-יד או במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מוסיפים את החלב והשמנת, ומצננים הרבה זמן, עד שקריר.

מגישים עם עירית קצוצה, ואפשר להוסיף כף שמנת חמוצה לכל צלחת.

לבריאות!



הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2019 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן